BARÜ, sözleşmeli personel alımı yapacak!

Bartın Üniversitesi birimlerine 1 büro personeli pozisyonunda sözleşmeli personel alımı yapılacak. Başvurular, 22 Ocak’ta sona erecek.
Bu haber 2024-01-09 09:22:52 eklenmiş ve 359 kez görüntülenmiştir.

 

 

Kübra Nur AK

 

Bartın Üniversitesi, birimlerine 2022 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavından P3 puanıyla “Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü” mezunu sözleşmeli büro personeli alımı yapacak.

 

İlana başvurular 22 Ocak 2024 Pazartesi mesai bitimiyle sona erecek. Ön değerlendirme sonuçlarının 24 Ocak’ta ilan edilmesinin ardından nihai sonuçlar 2 Şubat Cuma günü Bartın Üniversitesi’nin resmi internet adresi https://w3.bartin.edu.tr/ üzerinden ilan edilecek.

 

Adaylar, başvuru formu ve ilanda başvuracakları pozisyon için istenilen belgeleri, eksiksiz şekilde müracaat süresi içerisinde Bartın Üniversitesi Personel Daire Başkanlığına şahsen veya posta yolu ile teslim edecek. Süresi içinde başvuru sahibi tarafından yapılmayan ve eksik belgeli başvurulardan üniversite sorumlu olmayacak.

 

Posta yoluyla başvuracak adaylar evraklarını “Bartın Üniversitesi Rektörlüğü Kutlubey Yerleşkesi Rektörlük Binası 1.Kat Personel Daire Başkanlığı İdari Tayin Şubesi Müdürlüğü 74100 Merkez/BARTIN” adresine gönderebilecek.

 

Adaylar başvuru süreciyle ilgili olarak 0 (378) 223 50 18 ve 0 (378) 223 50 24 telefon numaraları, personel@bartin.edu.tr adresi ile WhatsApp İletişim hattından yardım alabilecek.

 

İstenilen belgeler

 

Başvuru için adaylardan; eksiksiz doldurulmuş başvuru formu, öz geçmiş, 2022 KPSS sonuç belgesi, 1 adet Fotoğraf, Adli Sicil Belgesi, Askerlik Durum Belgesi, Kimlik Fotokopisi, Diploma Fotokopisi veya Mezun Belgesi istenecek.

 

Hizmet sözleşmesi yapılacak

 

Adaylarla hizmet sözleşmesi yapılacak, sözleşmede belirtilen şartları yerine getirmeyen adayların sözleşmeleri 1 ay içerisinde feshedilecek.

 

657 sayılı Kanun’un 4/B maddesine eklenen “Bu şekilde istihdam edilenler, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmelerinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içerisinde Cumhurbaşkanı kararı ile belirlenen istisnalar hariç sözleşmeyi tek taraflı feshetmeleri halinde fesih tarihinden, sözleşmeyi yenilememeleri hâlinde sözleşmenin bitiminden itibaren bir yıl geçmedikçe kurumların sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilemezler.” hükmüne aykırı durumu tespit edilenler atanmaya hak kazansalar dahi atamaları yapılmayacak.

 

Adayların herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almamaları gerekiyor.

 

Sözleşme yapmaya hak kazanan adayların, sözleşmede belirtilen görev yerinde ikamet etmesi gerekiyor.

 

Yurt dışından alınmış diplomaların Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca denkliğinin onaylandığını gösterir belge başvuru formuna eklenecek.

 

10 katı kadar yedek aday belirlenecek

 

Yerleştirme işlemleri; 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4’üncü maddesinin (B) fıkrası ve 06.06.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı eki Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar çerçevesinde, yazılı ve sözlü sınav yapılmaksızın, genel şartlar ile pozisyonla ilgili aranan özel şartları taşıyan adaylar arasından 2022 yılına ait KPSS (B) grubu olmak üzere puan sıralaması esas alınmak suretiyle yerleştirme işlemi yapılacak. İlan edilen pozisyon sayısının 10 katı kadar yedek aday belirlenecek.

 

Sınav sonucunun kesinleştiği ilan tarihinden itibaren bir yıl içinde herhangi bir nedenle boşalan pozisyonlara, başarı puan sıralamasına göre belirlenen yedek adaylar arasından atama yapılarak sözleşme imzalanabilecek.

 

Ayrıca yazılı tebligat yapılmayacak

 

Yapılan sıralamada adayların KPSS puanlarının eşit olması halinde; mezuniyet notu yüksek olana, bunlarında eşit olması halinde mezuniyet tarihi önce olana öncelik verilecek.

 

Asıl olarak atanmaya hak kazanan adayların başvuru yapmadığı, feragat ettiği veya adayın şartları taşımadığının tespit edilmesi halinde yerine ilan edilen yedek adaylardan şartları tutanların sırasıyla ataması yapılacak.

 

KPSS'de yüksek puan almak, ilanda yer alan sözleşmeli pozisyona yerleştirmede tek başına hak kazandırmayacak. Pozisyon için belirtilen genel ve özel şartlara sahip olmayan adaylar değerlendirmeye alınmayacak.

 

Eksik evrak, yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunanlar ile bilgilerindeki tutarsızlıklar yüzünden değerlendirmeye alınmayan adaylar bu durumdan dolayı bir hak iddia edemeyecek.

 

Gerçeğe aykırı belge verenler ya da beyanda bulunanlar hakkında yasal işlem başlatılacak, atamaları yapılmış ise de atamaları iptal edilecek. Bu kişilere Bartın Üniversitesi tarafından bir ücret ödenmiş ise yasal faizi ile birlikte tazmin edilecek.

 

Üniversitenin web sayfasından yapılan tüm duyurular tebligat mahiyetinde olacak, kişilere ayrıca yazılı tebligat yapılmayacak.

 

İlanda bulunmayan hükümler için genel mevzuat hükümleri uygulanacak. 

 

Bartın Üniversitesi ilanın herhangi bir aşamasında iptal veya değişiklik yapma hakkına sahip olacak.

 

İdare ihtiyaca bağlı olarak eğitim öğretimin yapıldığı tüm ilçe yerleşkelerine kurum içi görevlendirme yapabilecek.

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Üniversitesi personel alımı
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›