Dursun: “Güzelcehisar’da hedefimize ulaşacağız”

Bartın İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun, Güzelcehisar’da devam eden çalışmalarla ilgili “Güzelcehisar’da çok güzel işler yaptık. Güzelcehisar’daki hedeflerimize de ulaşacağız. Mavi bayrak hedefimiz var ve Güzelcehisar’ı mavi bayraklı yapacağız.” diye konuştu.
Bu haber 2019-08-05 09:45:08 eklenmiş ve 156 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

İl Genel Meclisi Ağustos Ayı Toplantıları 2. Oturumu İl Genel Meclis Üyeleri, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kayış, birim müdürlerinin katılımıyla İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun başkanlığında gerçekleştirildi.  Toplantıda gündemde yer alan Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün talep ettiği “4 Adet Tuvalet ve Soyunma Kabini Alınması Projesinin” 2019 Mali Yılı Ek Çalışma ve Yatırım Programına alınmasıyla ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu ile Sanayi, Ticaret ve Turizm Komisyonu’nun raporları görüşüldü.

 

Dursun: “Daha güzel şeyler olacak”

 

Konuya ilişkin raporların okunmasının ardından açıklamalarda bulunan İl Genel Meclis Başkanı Dursun, şunları kaydetti:

“Bartın ölçeğindeki sahillerimizin büyük bir bölümü İl Özel İdare’mizin sorumluluğunda yer alıyor. Bu sahillerimizde bizim bir hedefimiz ve vizyonumuz var. Bu 10 yıl önce başladı ve hala daha devam ediyor. Bugün tuvalet için karara alacağız ama bugüne gelene kadar çok büyük işler yaptık. 10 yıl önce planlı hiçbir alan yoktu. Şimdi yapılanmadan bahsetmeye çalışıyoruz. Şimdi geldiğimiz noktada özellikle de 2017 yılından sonra Güzelcehisar’da çok güzel işler yaptık. 2017 yılında Güzelcehisar’da adımlar atabildik çünkü Koruma Kurulu bizim 7 yılımızı yedi. Onun için 2017’den sonra Güzelcehisar’da sezon devam ederken bir taraftan da çalışmalarımızı hızlar tamamlamak için mücadele ediyoruz. ‘Temmuz’da iş bitecek’ demiştik ama ne yazık ki planlandığı gibi olmadı. İl Özel İdaresi biraz rahat bırakılsa, işi durdurmak zorunda bırakılmasa daha güzel şeyler olacak. Bazı arkadaşlar gereksiz çıkışlarla İdarenin önünü tıkıyor. Bunları da ne yazıkki yaşıyoruz. 5-10 gün burada işlerimizin tıkandığı zamanları gördük. Çalışmalar bu nedenle biraz uzadı.

 

“Tüm çalışmaları hep beraber göreceğiz”

 

Güzelcehisar’da ço önemli bir peyzaj uygulaması yapılıyor ve bayrama kadar da çalışmaların önemli bir noktaya geleceğini düşünüyorum. Yol düzenlemeleri ve peyzaj düzenlemeleri başta olmak üzere yol düzenlemeleri ve ışıklandırmalarıyla, ağaçlandırmalarıyla yapılan tüm çalışmaları hep beraber göreceğiz. Burada çekilen sıkıntılardan sonra ‘İl Özel İdaresi’ne haksızlık ettik’ lafını yine duyacağımıza inanıyorum. Mugada’da bu cümleyi daha önce duyduk Güzelcehisar’da da inşallah duyacağız. Bugün tuvalet mevzusu, yarın çevre mevzusu, öbür gün imar planı mevzusu... Değişim süreçleri hep böyle sancılı oluyor. Eğer bir yerde 100 yıldır imar planları yoksa ve siz oraya imar planıyla adım atıyorsanız birilerinin de canı yanacaktır. Genellikle 2-3 kişinin canı yanıyor ama oradaki güzelliği tarihiyle, dokusuyla, her şeyiyle orayı binlerce kişiye sergileyecek duruma geliyorsunuz.

 

“Her şey resmi ve hiçbir engeli yok”

 

Bunlarda İl Genel Meclisi’nin ya da İl Özel İdaresi’nin yapabileceği bir şey yok. İmar Kanunu’nda ne mevzuat varsa, 18 uygulaması neyi gerektiriyorsa onlar yapıldı ve yapılıyor. Bunları da her zaman vatandaşların yanında olacak şekilde yaptık. Vatandaşlarımızın zarar edeceği şeylerin uzağında, onların kar edeceği şekilde bize yol açıp ‘Meclis’te bunlara her zaman varız’ dedik. Güzelcehisar’a o tuvaletleri koyabildiysek 18 uygulamasının sayesinde bunu yapabildik. O tuvaleti de bugün eleştirenler oluyor. Ama iş bittiğinde bu eleştirilerin övgülere dönüştüğünü göreceğiz. İnsan doğru şeyi yaptığına inandığında vicdanı da rahat olur. O nedenle bizim de bu konuda vicdanımız rahat. Bugün orada BAKKA’dan da hibe aldığımız 2,5 milyon liralık bir peyzaj planı yaptık. Koruma Amaçlı Planın üzerine oturttuğumuz her şey resmi ve hiçbir engeli yoktur.

 

“Planımıza sahip çıkacağız”

 

Böyle bir şey Güzelcehisar’da 10 sene önce yoktu. Hayal bile edilemiyordu. Ama günümüze geldiğimizde o kadar eleştiriye rağmen böyle bir değeri Güzelcehisar’a kazandırdık. İnşallah Güzelcehisar’ı daha iyi noktalara getirmeye çalışacağız. Bizim burada meclisi ile İl Özel İdaresi ile görevi bu. Basınında, kamu görevlilerinin de görevi bu. Biz bu değerlerimize hep birlikte sahip çıkacağız. Eleştiriler olacak, bu eleştirilere de göğüs gereceğiz. Bu güne kadar geldik. Ufak tefek şeyler elbette oluyor. Ama bu sahillerde geçmişteki alışkanlıkları kıracağız. Bugün Mugada’da, Güzelcehisar’da yaşanan sıkıntıların hepsini biliyoruz. Herkes bir köşeden tutmuş. Orada bir imar, bir düzen varsa buna uyulmalı. Orada zaten uygulama imar planımız var ve neyin nasıl olacağı belirtilmiş. Bu plana uyacağız. Plansız belde, köy olmaz. Plansız gidersek olmaz. Planımıza sarılacağız, sahip çıkacağız. Güzelcehisar’daki hedeflerimize de ulaşacağız. Mavi bayrak hedefimiz var ve Güzelcehisar’ı mavi bayraklı yapacağız. Güzelcehisar’da trafik sorununu da çözmemiz lazım. Girişi bir taraftan, çıkışı bir taraftan yapmamız lazım. Bunu da çözersek orada birçok şeyi aşmış olacağız.

 

“Gereken çalışmaları yapacağız”

 

Mugada’da da oturacak yer yoktu. 20 bin kişi geliyor ve insanların kullanacakları bir tuvalet yoktu. Bunları hep sağladı. Buralarda düzeni kuramazsanız karışıklık oluyor. Biz bu düzeni sağlamaya çalışıyoruz ve sağlayacağız. Yine Büyük Kızılkum ve Hatiplerde de uygulama imar planlarımız hazır ama bir çalışma yapamadık. Ama Mugada’dan başladık, Güzelcehisar’la devam ediyoruz. Keşke bütçemiz el verse bütün çalışmaları birden yapsak. Ama bölüm, bölüm bütün turizm değerlerimizde gereken çalışmaları yapacağız. Eksiklerimiz vardır, ama yapılanlarda az değildir. Her şeyden önce bu adımları atmak cesaret işidir. Son 5 yılda yapılan bir çalışmadır bunlar. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Ardından da yapılan oylamada gündemde yer alan komisyon raporları Meclis Üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi.

Ağustos Ayı Toplantıları’nın 3. oturumu bugün saat 11.00’da İl Özel İdaresi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilecek.

 

 

ETİKETLER : Bartın Bartın İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›