Yapılan tüm çalışmalarla kırsaldaki sıkıntılar giderilecek

Hem Bartın hem de ülke gündeminde büyük ses getiren Bartın İl Özel İdaresi Beton Santrali ve Kilit Parke Tesisi’yle bir yıl gibi kısa bir sürede kırsalda yaşayan vatandaşların ulaşımdaki standartlarının yükseltildiğini dile getiren İl Genel Meclis Başkanı Dursun, “Tesisimizi bir yıl gibi kısa bir sürede üretime alarak 51 Özel İdare arasında yine bir ilki başarmanın onurunu yaşadık. Özellikle kurduğumuz yeni tesis ile köylerin ana gurup yollarında yapımına başladığımız kuru beton sistemiyle 30 yıl bozulmayan konforlu yolların halkın hizmetine sunduk. 11 aylık üretimiyle kendisini amorti ederek İl Özel İdaremizi kâra geçiren bu tesisimiz son dönemde hem Bakanlığın hem de diğer illerin dikkatini çekti.” dedi. 2019 yılı içerisinde KÖYDES ve Özel İdare Programlarıyla ilgili de bilgiler veren Dursun, 38 milyon 256 bin TL ile yapılacak çalışmalarla köylerimizin ulaşım konforu iyileştirileceğini, içme suyu sıkıntısı yaşayan köylerin sıkıntıları azaltılacağını söyledi.
Bu haber 2019-08-02 17:20:29 eklenmiş ve 184 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Bartın İl Genel Meclisi Ağustos Ayı Toplantıları’na başladı.

Yine önemli konuların görüşüleceği Ağustos Ayı Toplantıları’nın ilk birleşimi geçtiğimiz gün saat 15:00’da Özel İdare Meclis Toplantı Salonu’nda İl Genel Meclis Üyeleri Ali Eyüpustaoğlu, Uğur Yılmaz, Göker Giray Gülsoy, Kadir Saraç, Bekir Karabacak, Ayhan Özçelik, Atnen Aydoğan, Bahattin Kazguç, Abdullah Kaleli, Nurdanur Karakurt ve Orhan Ölçek’in katılımıyla İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun Başkanlığı’nda gerçekleştirildi.

​Toplantı gündemine geçmeden önce 2019 yılı hedeflerine ilişkin açıklamalarda bulunan İl Genel Meclis Başkanı Dursun, bir yıl gibi kısa sürede hem Bartın hem de ülke gündeminde büyük ses getiren Bartın İl Özel İdaresi Beton Santrali ve Kilit Parke Tesisi’yle ilgili de bilgiler verdi. Kilit parke ve beton santraliyle kırsalda yaşayan vatandaşların ulaşımdaki standartlarının yükseltildiğini dile getiren Dursun, şunları söyledi:

 

“Bir ilki başarmanın onurunu yaşadık”

 

“Öncelikle 6. Dönem İl Genel Meclisimizin uzun süren çalışmalar sonucunda hazırladığı 2019 Mali Yılı Çalışma ve Yatırım Programı Bütçesi 47 milyon TL olarak belirlendi. Bu rakamın yüzde 50 gibi önemli bir oranının yatırımlara ayrılmış olması Bartın İl Özel İdare’mizi diğer birçok Özel İdareden farklı kılıyor. Bu konudaki söylemlerimizi eyleme dönüştürmek için her zaman kararlı adımlarla yola devam ettik. Bu icraatların en güzel örneği de son dönemde Özel İdare bünyesinde kurduğumuz Beton Santrali ve Kilit Parke Tesisidir. Bu tesisimizi bir yıl gibi kısa bir sürede üretime alarak 51 Özel İdare arasında yine bir ilki başarmanın onurunu yaşadık.

 

“Yatırımlarımızı istikrarla sürdürmeye devam edeceğiz”

 

Özellikle kurduğumuz yeni tesis ile köylerin ana gurup yollarında yapımına başladığımız kuru beton sistemiyle 30 yıl bozulmayan konforlu yolların halkın  hizmetine sunduk. Aynı tesisin üreteceği kilitli parke ile de köy meydanları başta olmak üzere tüm köylerin içerisinde modernleştirme çalışmaları tamamlanacak. Yatırımları yaparken sürdürülebilirliği her zaman önemsedik. Diğer projelerde olduğu gibi bu projeyi de kendi öz kaynaklarımızla hayata geçirdik. Özel İdaremizi borç batağına düşürmeden yatırımlarımızı istikrarla sürdürmeye devam edeceğiz.

 

Hem daha ekonomik hem daha dayanıklı

 

Bartın İl Özel İdaresi’nin 4,5 milyon TL öz kaynağı ile hayata geçirdiği Beton Santrali ve Kilitli Parke Tesisimizde, kurulumundan 11 ay gibi kısa bir süre içerisinde 60 kilometre beton yol ve 40 kilometre civarında kilitli parke taşıyla yol düzenlemeleri tamamlandı. Yapılan imalatların diğer petrol türevi asfaltlarla maliyet analizi yapıldığında tesisimizde üretilen her mamulün diğerlerinden yüzde 50 daha ekonomik olduğunu, dayanıklılık açısından da 4 kat daha ömürlü olduğu bilimsel verilerle açıklandı.

 

“Bakanlığın ve diğer illerin dikkatini çekti”

 

11 aylık üretimiyle kendisini amorti ederek İl Özel İdaremizi kâra geçiren bu tesisimiz son dönemde hem Bakanlığın hem de diğer illerin dikkatini çekti. Bu kapsamda Vilayetler Birliğimizin de beton yol yapımı ve teknolojileriyle ilgili 51 İl Özel idarelerin İl Genel Meclis Başkanlarının katılımıyla geçtiğimiz ay Çanakkale’de gerçekleştirilen seminerde bu konudaki bilgi ve tecrübelerimi katılımcılarla paylaştım.

 

Dışa bağımlılığı azaltacak yerli ve milli kaynak vurgusu

 

Sunumumun ana omurgası son dönemde hükümetimizin de ana gündemi haline gelen dışa bağımlığı azaltacak yerli ve milli kaynak vurgusu oldu. Bu kapsamda  petrole dayılı mamul olan asfaltın bütün fiyatlarının son 3 yıllık zaman dilimi içerisinde yüzde 600’lere varan artışı petrole dayalı tüm asfalt türlerinin maliyetlerini de fazlasıyla yükseltti. O nedenle bugün için her şeyiyle yerli ve milli kaynaklardan üretilen beton yolların sıcak asfalta oranla  yüzde 50 daha ekonomik maliyetlerle yapıldı.

 

“Hep birlikte gururu yaşadık”

 

Bartın’da yürütülen bu projenin Çanakkale bölgesel basınında geniş yer bulmasının ardından farkındalık  yaratan bu çalışmalarımıza duyarsız kalmayan TRT’nin de ilimize gelerek tesisimizi ve arazideki  başarılı çalışmalarımızı Sayın Valimiz Sinan Güner'in detaylı açıklamaları ve katkılarıyla canlı yayınla tüm Türkiye'nin gündemine  taşıdı. Günümüz teknolojisi ile değişimi ve dönüşümü de öne alan aynı zamanda zorluk derecesi de bir o kadar yüksek olan bu projeyi başarıyla hayata geçirmiş olmanın gururunu hep birlikte yaşadık. Ayrıca böylesine önemli tesisin İdaremiz bünyesinde kurulmasına destek veren başta Sayın Valilerimize, Milletvekilimiz Sayın Yılmaz Tunç'a,  İl Genel Meclis Üyelerimize ve İdaremiz Yöneticilerine yürekten teşekkür ediyorum. Bu tesisten üretilecek yolların kırsalda yaşayan tüm hemşerilerimize  hayırlı olmasını diliyorum.”

 

Ulaşım konforu iyileştirilecek, köylerin su sıkıntıları azaltılacak!

 

Devamında 2019 yılı içerisinde KÖYDES  ve Özel İdare Programlarıyla 38 milyon 256 bin TL ile yapılacak olan çalışmalar hakkında da  bilgiler veren Meclis Başkanı Dursun, şunları ifade etti: 

“2019 yılı KÖYDES ve özel idare ödeneklerinin toplamına bakıldığında  son 13 yıllık Özel İdare tarihinin yatırım açısından zirveye ulaştığı bir dönemin yaşandı. Her şeyden önce ülkemizin içeride ve dışarıda yaşadığı bu kadar zorluklar içerisinde bu ödeneklerin ilimize aktarılmasında yine çok önemli katkısı olan Milletvekilimiz Sayın Yılmaz Tunç'a ve Cumhurbaşkanımız  Sayın Recep Tayip Erdoğan'a teşekkür ediyoruz. Bu kapsamda Özel İdare öz kaynağı ile gerçekleştirdiğimiz programlara destek olarak Maliye Bakanlığı’nın yılın hemen başında göndermiş olduğu 10 milyonluk ödeneğin ihtiyaç duyulan alanlarda ek çalışma yatırım programı olarak hayata geçirildi. Yine yerel seçimlerin hemen ardından ilimize tahsis edilen 22 milyon TL KÖYDES ödenekleriyle de programların uygulamalarına başladık. Toplamda 38 milyon 256 bin TL ödeneğin 5 milyon 825 bin TL içme suyu ödeneği ile  84 proje, SSB  kuru beton 59 kilometre, klasik beton 10,60 kilometre, sathi kaplama 11,50 kilometre  sıcak asfalt 14,80 km,  kilit parke 42,90 kilometre, füllerli stabilize 5 km  yeni yol açımı 19 kilometre, 5 milyon TL ödenek ile de bakım ve onarım projeleri hayata geçirilecek, bin 950 kilometrelik yol ağı içerisinde gerçekleştirilecek çalışmalarla köylerimizin ulaşım konforu iyileştirilecek, içme suyu sıkıntısı yaşayan köylerin sıkıntıları azaltılacak.”

 

Oy birliğiyle kabul edildi

 

Meclis Başkanı Dursun’un açıklamalarının ardından gündeme geçildi. Ağustos Ayı Toplantılarının ilk birleşiminde geçen aydan havalesi gerçekleştirilen ve komisyonlarda görüşülen konular karara bağlandı.

Gündemde ilk maddede yer alan kadro iptal ve ihdası ile ilgili Komisyon raporları Meclisin oy birliğiyle kabul edildi.  

ETİKETLER : Bartın Bartın İl Genel Meclisi Ağustos Ayı Meclis Toplantısı
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›