Başkan Fırıncıoğlu, dönem değerlendirmesi yaptı

Yeni yıla sayılı günler kala dönem değerlendirmesi yaparak 2023 yılında yapılan hizmetlere ilişkin açıklamalarda bulunan Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, göreve geldiği günden bu yana “daha güzel bir Bartın” için hizmet ürettiklerini ve çözüm bekleyen her sorunu sonuçlandırmaya çalıştıklarını belirtti.
Bu haber 2023-12-29 11:24:56 eklenmiş ve 312 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, yeni yıla sayılı günler kala dönem değerlendirmesi yaparak 2023 yılında yapılan hizmetlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

Göreve geldiği günden bu yana “daha güzel bir Bartın” için hizmet ürettiklerini, her sorunu çözmeye çalıştıklarını belirten Başkan Fırıncıoğlu, birim birim hizmet değerlendirmesi yaptı.

 

Atıl durumda olan birçok noktanın yeniden düzenlenmesini sağlayarak kentin birçok bölgesinde görüntü kirliliğini ortadan kaldıran peyzaj çalışmaları gerçekleştirdiklerini kaydeden Başkan Fırıncıoğlu, İmar ve Şehircilik Müdürlüğüne bağlı olarak yeni bir oluşum sağlayarak “Emlak İstimlak Birimi” kurulduğunun bilgisini verdi.

 

Bu sayede 579 tapulu, 40 bağımsız, 63 tapusuz yerin 278 beyanı düzeltilerek bugüne kadar 117 adet yerin tespitinin yapıldığını belirten Başkan Fırıncıoğlu, tapusu olup beyan kaydı olmayan 122 adet parselin de güncellendiğini kaydetti. Beyanların incelenmesine ve yer tespitlerine halen devam edildiğinin altını çizen Fırıncıoğlu, “Amacımız Belediyemizce şimdiye kadar tespiti yapılmayan yerlerin kazanımını sağlamaktır” dedi.

 

Belediye’ye yeni kazanımlar

 

Bartın Belediyesi’nin yeni hizmet birimleri ve mevcut birimlerce yürütülen çalışmaları değerlendiren Başkan Fırıncıoğlu, şunları kaydetti:

 

“İmar ve Şehircilik Müdürlüğüne bağlı olarak yeni bir oluşum sağlanarak ‘Emlak İstimlak Birimi’ kuruldu. Bu sayede 579 tapulu, 40 bağımsız, 63 tapusuz yerin 278 beyanı düzeltilerek bugüne kadar 117 adet yerin tespiti yapıldı. Tapusu olup beyan kaydı olmayan 122 adet parsel güncellendi. Beyanların incelenmesine ve yer tespitlerine halen devam edilmekte olup amaç Belediyemizce şimdiye kadar tespiti yapılmayan yerlerin kazanımını sağlamaktır.

 

Daha verimli iş gücü!

 

Belediyemiz yönetimine geldiğimiz günden itibaren iş ve personel disiplini sağlandı. İşe göre işçi yerleştirmeleri sağlanmış, gereken düzenlemeler yapılarak iş gücü daha verimli hale getirilmiştir.

 

Belediyemiz Bilgi İşlem Müdürlüğünce tasarruf tedbirleri amaçlı İSAY projesi uygulandı. Belediye Site’miz İçişleri Bakanlığı Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğünün İnternet Sayfaları Yönetimi İSAY projesi kapsamında Kurumsal WEB Sayfamızın aktarımı yapılarak ücret karşılığı bütçeye yük olan özel site masraflarından tasarruf sağlandı.

 

Çözümün ilk merkezi oldu

 

İlk adımı atılan fakat oluşturulmayan ‘Çözüm Merkezi’ Bürosu oluşturularak Belediyemize gelen vatandaşların ilk adımda karşılanması, istek ve önerilere daha hızlı cevap verilmesi sağlanmış olup bu kapsamda 195 Web Mail, 313 telefon görüşmesi, 193 yüz yüze ilk adımda vatandaş istek ve önerilerine cevap verilmiş olup amacına ulaşmıştır.

 

“Görsel zenginliğe de önem verdik”       

 

Şehrin görüntü ve yol kirliliği düzenlemelerine hızlı bir şekilde başladık. Nisan ayı itibari ile sıcak asfalt yol kaplaması, asfalt yama  beton parke taş ve yapım işi gerçekleştirdik.

 

Şehrin tarihi dokusuyla modernliğin buluştuğu görüntüler halkımıza daha iyi hizmeti sunarken görsel zenginliğe de önem verdik.

 

Atıl durumda olan birçok noktanın yeniden düzenlenmesini sağladık. Kentin birçok noktasındaki bölgelerde görüntü kirliliğini ortadan kaldıran peyzaj çalışmalarına başladık. Tesfiye çalışmaları ve çim ekim çalışmaları devam etmekte olup,  8 yeni park ve kondisyon aletleri takviyeleri yaptık. Tüm kurum ve kuruluşların talepleri doğrultusunda okul ve çevre düzenlemelerini gerçekleştirdik.

 

Başarılı ve hızlı bir çalışma gerçekleştirildi

 

Sel sonrası tüm şehir ve İnkum tatil beldesinde başarılı ve hızlı bir çalışma gerçekleştirildi. Şehirde tüm ekiplerimizde her mahallesinde su çekimi, mazgal temizliği yol yıkama bakım çalışmaları hızlı ve yoğun bir şekilde gerçekleştirildi.48 saat içerisinde şehrin her noktasında çalışmalar tamamlanıp normal düzene geçiş sağlandı.

 

Geri dönüşümle kazanım!

 

Mart – Kasım döneminde; kullanılmaz halde olan asfalt distribütörü damperli kasa kamyonuna dönüştürüldü.1 adet açık kasa kamyonet köpek toplama aracına dönüştürüldü.1 adet 15 artı 1 metreküp hacimli çöp kamyonu ile 1 adet 7 metreküp çöp kamyonu kazandırıldı. 1 adet kamyonet kazandırıldı. 1 adet tuz ve solüsyon serici ile aynı zamanda kar küreme aparatlı 1 adet kamyon kazandırıldı.1 adet tuz serici aparatı kazandırıldı.

 

Tarihi çeşmeler yeniden hayat buldu

 

Kavşak suyu hattı olmayan mahallelere yerleştirilen kavşak suyu depolarının 29 tanesi panel çit ile çevrilerek muhafaza altına alındı. Tarihi dokusu koruma altına alınan ama kavşak suyu bağlantısı gerçekleşmeyen çeşmeler kazandırılarak su bağlantısı gerçekleştirildi.

 

Sokak hayvanları Belediye’ye emanet

 

Sahipsiz sokak hayvanlarının beslenme noktaları 42 ye yükseltilerek, hayvan severler ve muhtarlarla birlikte  yaptığımız çalışmalarda, toplam köpek maması 22 bin 500 kg, kedi maması ise 7 bin 550 kilogram tüketildi.

 

Cepte anons sistemi başladı

 

Belediyemize ait mevcut hoparlör sistemi ile gün içerisinde yapılan duyuru ve ilanlar ilimizde yaşayan yurttaşlarımızın bazıları tarafından duyulmadığı bazı yurttaşlarımız tarafından da ses ve gürültü kirliliğine sebep olduğu yönünde şikayetlerin gelmesi sebebi ile 20 Ekim 2023 tarihi itibari ile ‘Örgün Yayın Sistemi’ ile yeni versiyon olan ve Akıllı Telefonlar üzerinden yayın yapan ‘Cepte Anons Sistemi’ geçilmiş deneme yayını başarılı olarak kullanılmaya başlanmıştır.

 

 

Hal Müdürlüğü yenileniyor

 

Yaş Sebze ve Meyve Toptancı Hali İdari Binası bakım ve onarımları yapılarak modern bir görünüme kavuşturuldu. Hal bünyesinde altyapı çalışmaları yapılarak tıkalı ve kullanılamaz durumda bulunan kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarının bir bölümü yenilendi. Genel bakımlar tamamlanarak personelin yerleşimi sağlandı.

 

İtfaiye Müdürlüğü’nden hayat kurtaran çalışmalar

 

Belediyemiz İtfaiye Müdürlüğünce; İnkum Cankurtaran 13 kişilik ekiple 1 Haziran itibariyle göreve başlamış olup, yaz sezonu 121 kişi kurtarılmıştır. İnkum Cankurtaran hizmetlerine sunulmak üzere 1 adet jetski alınmıştır. 115 kez yangın olayına müdahale edilmiştir. İnkum yaz sezonunda her hafta anayollar dezenfekte edilmiştir. İtfaiye personelimiz için belirli düzenli aralıklarla hizmet içi eğitimler verilmiştir. İtfaiye hizmet binamıza ilkokul- anaokulu toplam 800 öğrenci ziyaret etmiş olup, gerekli eğitimler verilmiştir. Kamu çalışanlarına temel yangın eğitimi verilmiş olup, tatbikatlar yapılmıştır.

 

Bartın’da sel sonrası oluşan çevre, işyeri, ikametgah gibi yerlerde selin meydana getirdiği kirlilik itfaiye ekiplerimiz tarafından yıkanarak, temizlenmiştir. İnkum’da sel sonrası oluşan çevre kirliliği temizlenmiş olup, cadde ve sokaklar yıkanmıştır. Bartın doğal afet sonrası oluşan selden kaynaklı evler, işyerleri, kamu binaları gibi yerlerde oluşan su basmalarına itfaiye ekimiz müdahale etmiştir. 160 adet işyerinin, ruhsat alma aşamasında,  yangın ve patlamalar yönünden tetkik ve kontrolleri yapılmıştır.

 

Temiz bir kent için çalıştılar

 

Belediyemiz Temizlik İşleri Müdürlüğünce; Bartın Mahalle, cadde ve sokakların düzenli bir şekilde temizliği yapılıp, gerekli görünen yerlerin yıkanması sağlanmıştır. Bartın mahalle ve sokaklarda bulunan çöp konteynerlerindeki çöpler her gün düzenli şekilde alınmaktadır. Ayrıca çöp konteynerlerin etrafında bulunan diğer atıkların alınması sağlanmıştır. Bartın mahalle, cadde ve sokakların belirli bir programla üçer sefer otları biçilip, diken temizliği sağlanmıştır. Askı tip çöp kovaları alınması sağlanmış olup, ihtiyaç duyulan mahalle, park ve ana caddelere konulmuştur.

 

İnkum tatil beldesinde sezon öncesi anayollar, kaldırımlar, piknik alanları ve kum temizliği yapılmıştır. İnkumu’nda sel sonrası oluşan çevre kirliliği, ekiplerimiz tarafından temizlenmiştir. Cadde ve sokaklar yıkanmıştır. Ayrıca kum temizliği tekrardan yapılmıştır.

 

Bartın’da sel sonrası oluşan çevre kirliliği, işyerleri, ikametgâh yerleri vb. yerlerde selin meydana getirdiği kirliliğin temizliği yapılmıştır. Bartın genelindeki çöp konteynerlerin tamiratı yapılarak, temizlenip, dezenfektanı yapılmıştır. Eski Çöp konteynerleri yenileriyle değiştirilmiştir.

 

Pazaryeri temizliği ve yıkaması her Salı-Cuma tekrar yapılmaktadır. Kamu binaları, okullar, Hastaneler Çevresinde bulunan otlar biçilerek, bahçeleri yıkanmıştır. Bartın’da kötü amaçlı kullanılan yerlerin ot ve diken temizliği yapılmıştır. Daha önce girilmeyen Bartın’a bağlı mahallelerin ot ve diken temizliği yapılmıştır. Alınan çöp konteynerleri ihtiyaç duyulan yerlere dağıtılmıştır. 1 Adet 15 artı 1 metreküplük çöp kamyonu alınmıştır.

 

Halk sağlığı ön plandaydı

 

Belediyemiz Veteriner İşleri Müdürlüğünce; Vektörlerle Mücadele Birimimizce; geniş anlamda halk sağlığı alanında zararlı organizmalar ile mücadele edildi. (Bacillus thuringiensis israelensis, Bacillus sphaericus vb.) Yıl boyunca sinek ve sivrisineğe karşı mevcut cihazlar ve biyosidal ürünler ile kışlak, uçkun ve larva mücadelesine yönelik rutin turlar şeklinde uygulama yapıldı. Bu kapsamda çevre kuruluşlara yaşanılan sel sonrası birçok noktada ilaçlama ve dezenfekte çalışmalarına hız verildi.

Hizmet alanı sınırları içerisindeki 4 bin 852,09 hektarlık 22 mahalle ve yaklaşık 60 hektarlık İnkum Tatil Beldesinde çalışmalar devam etmektedir. Sahipsiz sokak hayvanlarının beslenme noktaları 42 ye yükseltilerek, hayvan severler ve Muhtarlarla birlikte yaptığımız çalışmalarda, tüketilen toplam köpek maması 22 bin 500 kilogram, kedi maması ise 7 bin 550 kilogramdır.

Sahipsiz Hayvan Geçici Bakımevinde alınan ihbarlar neticesinde; hayvanın aşılama, kısırlaştırma sahiplendirme ve tedavilerine hızlı bir şekilde cevap verildi.”

 

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Belediyesi Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu yıl değerlendirmesi
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›