AK Parti İl Başkanı Arslan’dan CHP’ye bildiri tepkisi

AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan, CHP’nin terörle ilgili ortak bildiriye imza atmamasına tepki göstererek “CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, Yüce Meclis’te partilerin terörü lanetleyen ortak bildirisine imza atmak için şartlar öne sürmesi utanç verici bir tutumdur. CHP yönetimi, TBMM çatısı altında Türk Milletinin ve Mehmetçiğin yanında saf tutmak ve PKK terörünü lanetlemek yerine bahaneler ileri sürerek başka hesapların peşinde koşmuştur” dedi.
Bu haber 2023-12-26 10:12:48 eklenmiş ve 267 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Kuzey Irak’ta gerçekleştirilen terör saldırılarında iki günde 12 asker şehit oldu.

 

Bütçe kanunu teklifi görüşmelerinin sürdüğü TBMM'de saldırılarla ilgili ortak bildiri yayımlandı. Bildiriyi AK Parti, MHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi'nin grup başkanvekilleri imzaladı.

 

Ortak bildiriye imza atmayan CHP'den ayrı bildiri geldi. CHP Grup Başkanlığı'ndan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile üç grup başkanvekilinin imzasıyla terör saldırılarıyla ilgili açıklama yapıldı.

 

Ana muhalefet partisinin ortak bildiriyi imzalamalasına AK Parti'den tepki geldi. AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan, Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde şehit olan 12 askerimiz için Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) düzenlenen ortak bildiriye imza atmayan ana muhalefet partisi Cumhuriyet Halk Partisi’ni eleştirdi.

 

“Teröre karşı tepki koymaya cesaret edememektedir”

 

CHP’nin teröre karşı tepki koymaya cesaret edemediğini savunan AK Parti İl Başkanı Arslan, “Dün ve bugün Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinden yüreklerimizi dağlayan haberler gelmiş; 12 kahraman vatan evladı şehitlik mertebesine ulaşmıştır.

Bu elim haberler üzerine, TBMM’de grubu bulunan partilerin teröre karşı yek vücut olabilmesi için ortak bildiri önerisinde bulunulmuş; AK Parti grubumuz ile MHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi grupları bildiriye destek vermişlerdir.

Ne yazık ki terör örgütlerine yaklaşımı noktasında uzun süredir duruş bozukluğu yaşayan CHP, millet olmanın, birlik olmanın çok kıymetli olduğu bir günde bile yine Kandil’in Meclis’teki sözcüleriyle saf tutmuş, bildiriyi imzalamamıştır.

Lafa gelince ‘CHP savaş meydanında kurulmuştur’ nutku atanlar siyasi pragmatizm uğruna teröre karşı tepki koymaya cesaret edememektedir.

Aynı CHP, şimdiye kadar bölücü elebaşına özgürlük isteyenlere sesini çıkarmamak, YPG’yi terör örgütü olarak görmemek, terörist cenazelerine parti yöneticisi düzeyinde katılım sağlamak, TSK’ya defalarca iftira atmak ve tezkerelere hayır oyu vermek gibi onlarca ayıba imza atmıştır.

İçinden geçtiğimiz bu hassas dönemde bile milletin derdiyle dertlenmek yerine, kahramanlarımızın canına kast edenlerin sözcülerine yaranmaya çalışan CHP’yi milletimizin takdirine bırakıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“Utanç verici bir tutum”  

 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, TBMM’deki partilerin terörü lanetleyen ortak bildirisine imza atmak için şartlar öne sürmesini “utanç verici bir tutum” olarak değerlendiren AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan, şunları kaydetti:

“CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, Yüce Meclisimizde partilerin terörü lanetleyen ortak bildirisine imza atmak için şartlar öne sürmesi utanç verici bir tutumdur.

CHP yönetimi, TBMM çatısı altında Türk Milletinin ve Mehmetçiğin yanında saf tutmak ve PKK terörünü lanetlemek yerine bahaneler ileri sürerek başka hesapların peşinde koşmuştur.

CHP yönetiminin bu tutumu, Türkiye'nin milli güvenliği açısından elzem olan tezkereler konusundaki siyasi savrulmalarının bir devamı niteliğindedir.

Mecliste ortak bildiriye katılmayıp imza atmayan CHP yönetimi, kamuoyundaki tepkileri görünce bir bildiri yayınlamak zorunda kalmıştır.

CHP yönetiminin bu tutumu, en temel meselelerde bile pusulası olmayan bir zihniyetin ispatıdır aynı zamanda kendileri içinde bir itirafnamedir.

CHP yönetiminin bu tavrı, CHP’ye gönül vermiş vatandaşlarımızın terörle mücadele konusundaki yüksek desteği ve hassasiyeti ile de çatışmaktadır. 

 

“Her şey ayan beyan ortadadır”

 

Kuşkusuz milletimiz bu çirkin siyasi hesapların değerlendirmesini zamanı geldiğinde en iyi şekilde yapacaktır. CHP üst yönetimi seçim kaygısıyla ne yaptığını bilememektedir.

Seçimlerde destek bulma kaygısıyla terör örgütlerine destek veren siyasi figürlerin gönlünü kazanmak için ve onlarla ittifak yapabilmek adına ne yaptığını bilemeyen bir tutum içerisindedirler.

Bu nedenle ki geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanımızın terör örgütü yandaşlarının yüzlerine bakarak söylediklerini üstlerine alınmış ve sonrasında cevap verme gereği hissetmişlerdir. Her şey ayan beyan ortadadır. Genel başkanlık kongresinde durdukları selamdan niyetleri belliydi.

 

“Yüce Türk Milletine havale ediyoruz”

 

Şüphesiz ki Selahattin Demirtaş’a ‘selam durandan’ ‘hazır ol’a geçenden başka bir şey beklenemezdi.

CHP yönetiminin milli hiçbir meselede milletten yana duruş sergilemediğine milletimiz defalarca tanıklık etmiştir. Bu yaşadığımız son olayda da türlü bahaneler üreterek terör örgütlerine karşı bir davranış sergilemekten kaçınmalarını da yine Yüce Türk Milletine havale ediyoruz.”

ETİKETLER : Bartın AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan TBMM bildiri
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›