100. Yıl Cumhuriyet Yürüyüşü yoğun katılımla gerçekleştirildi

Bartın’da Cumhuriyetin 100. Yılı dolayısıyla yoğun katılımlı bir Cumhuriyet Yürüyüşü gerçekleştirildi. Protokolün yanı sıra binlerce vatandaş akın ettiği yürüyüşte Bartın Belediyesi tarafından binlerce Türk bayrağı, kırmızı-beyaz balonlar ve meşale dağıtılırken, havai fişek gösterilerinin ardından yürüyüş Cumhuriyet Meydanı’nda son buldu.
Bu haber 2023-10-31 12:50:06 eklenmiş ve 31 kez görüntülenmiştir.

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü, Bartın’da büyük sevinç ve coşkuyla kutlandı. Bartın’da düzenlenen Cumhuriyet yürüyüşleri ile her yıl 29 Ekim kutlamalarının merkezi haline gelen Bartın Valiliği, Cumhuriyet'in 100. yıl dönümünde de coşkulu kutlamalara ev sahipliği yaptı.

 

 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında Bartın Valiliği koordinesinde düzenlenen 100. Yıl Cumhuriyet Yürüyüşüne Vali Dr. Nurtaç Arslan ve eşi Doç. Dr. Yakup Arslan, AK Parti Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, Garnizon Komutanı Dz. Kd. Alb. Erkan Şahin, Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Faruk Kaynak, Adalet Komisyonu Başkanı Harun Ceyhan, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, protokolün diğer üyeleri, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, şehit aileleri ve gaziler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.

 

 

Bartın Valiliği önünde saat 19.30’da başlayan kortejde binlerce vatandaş ellerinde Türk Bayrakları ve meşaleleri ile birlikte marşlar eşliğinde Cumhuriyet Meydanına ulaştı.

 

 

Cumhuriyet’in 100. yılı olması nedeniyle fener alayında büyük bir coşku hakimken vatandaşlar Türk bayraklarını dalgalandırdı. Yürüyüşe, balkonlara çıkan vatandaşlar da şarkılar ve marşlarla eşlik etti.

 

 

Cumhuriyet Meydanında saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla program sona erdi.

 

ETİKETLER : 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›