Türk Eğitim-Sen’den coşkulu 100. Yıl kutlaması

Türk Eğitim-Sen Bartın Şube Başkanı Sezai Hangişi ve üyeleri, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100’üncü yıldönümü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtına çelenk sunarken çocuklara Türk bayrağı dağıttı.
Bu haber 2023-10-30 12:48:44 eklenmiş ve 35 kez görüntülenmiştir.

 

Erkan Hızoğlu

 

 

Türkiye Kamu-Sen Konfederasyonu çatısı altında sendikal faaliyetlerini sürdüren Türk Eğitim-Sen Bartın Şube Başkanlığı, Türkiye Cumhuriyetinin 100.yıl kuruluş yıldönümünü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını, organize ettikleri programlarla büyük bir coşkuyla kutladı.

 

 

Cumhuriyetimizin 100’üncü yıldönümünde Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelen Türk Eğitim-Sen Bartın Şube Başkanı Sezai Hangişi ve sendika üyeleri, ilk olarak Atatürk Anıta çelek sundu. Ardından da tüm şehitlerimize saygı duruşunun sonrasında hep birlikte İstiklal Marşımız okundu.

 

 

Türk Eğitim-Sen’in coşkulu 100. Yıl programına Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, MHP İl Başkanı Ercüment Özçelik, önceki dönem Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, TÜRKAV İl Başkanı Emre Önder, Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen üyeleri de katıldı.

 

 

Günün anlam ve önemini belirtir bir konuşmayı Türk Eğitim-Sen Bartın Şube Başkanı Sezai Hangişi yaptı. Konuşmasında Cumhuriyetin önemine vurgu yapan Türk Eğitim-Sen Bartın Şube Başkanı Hangişi, Türk eğitimcileri olarak; fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür nesiller yetiştirmeyi miras bırakan Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden, kahraman ecdadımızın emanetini sonsuza dek koruyacaklarını ve daha da güçlendirme azminden geri durmayacaklarını belirterek konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

 

 

“Bundan sonra da boşa çıkaracağız”

 

 

“Aziz milletimizin azim ve cesaretle, kutlu bir mücadeleyle inşa ettiği Cumhuriyetimizin 100.yılına eşsiz bir gurur ve heyecanla kavuştuk. Türk milletinin en güzide ve en muazzam eseri olan Türkiye Cumhuriyeti 100 yaşında. Kutlu olsun!  Devletimiz, milli egemenliğimiz, milli irademiz, milli bekamız daim olsun!

 

 

Türkiye Cumhuriyeti ülküsü; adanmışların, irade gösterenlerin ve inançla harekete geçenlerin şuuru ve muazzam mücadelesiyle yükselmiş, kurtarıcı ve kurucu iradenin hür, müstakil, tam bağımsız ve millet egemenliğine dayanan bir devlet yönetimi anlayışıyla kurumsallaşmış, milli egemenliğin ve milli bekanın üzerinde hiçbir otoriteyi tanımadığının tüm cihana gösterildiği bir duruşla perçinlenmiş ve bugünlere gelmiştir.

 

 

Türkiye Cumhuriyeti; mazlum milletlere emsal olan muhteşem bir mücadelenin zafer tacıdır. Türkiye Cumhuriyeti; Türk milletinin yüksek şuurunun, engin iradesinin, kutlu kudretinin şeref nişanesidir. Türkiye Cumhuriyeti; Türk milletinin 20. Yüzyıla mührünü vurduğu Türk mucizesidir.

 

 

Türk eğitimcileri olarak; Cumhuriyetimizi, tıpkı kuruluş felsefesinde olduğu gibi, ilmin, fennin ve aklın ışığında, demokratik bir izanla daha büyük bir azimle, daha içten bir kararlılıkla ikinci yüzyıla taşıma görev ve sorumluluğunu üstlenecek, milli bekamız için yılmadan mücadele edecek, harici ve dâhili tüm tehdit unsurlarını bertaraf edecek nesiller yetiştirmeye devam edeceğiz.  Fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür nesiller yetiştirmeyi miras bırakan Başöğretmenimizin izinden, kahraman ecdadımızın emanetini sonsuza dek koruyacak ve daha da güçlendirme azminden geri durmayacağız.

 

 

Cumhuriyetimizi inşa eden kurtarıcı ve kurucu irade ile, Anayasamızda anlamını bulan temel değerler ve milli irade ile husumeti olan, cumhuriyetimizin birleştirici ve bütünleştirici gücüne bölücülük ve nifak tohumları ekerek zarar vermeye çalışan köhne zihniyetin emellerini dün olduğu gibi bundan sonra da boşa çıkaracağız.

 

 

Tarih şahit olsun ki; naçiz vücutlarımız bir gün elbet toprak olacaktır, fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Cumhuriyetimizi kuran aziz ecdadımız emin olsun ki; onu yükseltecek ve yaşatacak olan ve 21. asrı ‘Türk Yüzyılı’ kılacak olan bizleriz. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü, fikir ve yol arkadaşlarını, Türk istiklali ve istikbali için muazzam bir mücadele veren şühedayı rahmet ve minnetle yâd ediyoruz. Aziz ruhları şad olsun. Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun.”

 

 

Katılımcılara teşekkür etti

 

 

Konuşmasının sonunda katılımcılara da teşekkür eden Hangişi, “Programımıza katılan Bartın Belediye Başkanı Sayın Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu'na, MHP İl Başkanı Sayın Ercüment Özçelik'e, 3 Dönem Bartın Belediye Başkanlığı yapan Sayın Cemal Akın'a, TÜRKAV İl Başkanı Sayın Emre Önder'e, Bilim Etüt Eğitim Merkezi Sahibi Sayın Serkan Çebi'ye, Değerli Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen üyelerimize ve Bartın halkına teşekkür ederiz” dedi.

 

 

Çocuklara Türk bayrağı dağıtıldı

 

 

Kutlama programının ardından Türk Eğitim-Sen Üyeleri ve katılımcılar Cumhuriyet Meydanı’ndaki çocuklara Türk bayrağı dağıttı.

 

ETİKETLER : Türkiye Kamu-Sen Konfederasyonu 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›