Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı'ndan nefesleri kesen

Batı Karadeniz Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı ekipleri, Bartın’da Amasra Limanı’nda helikopter, tekne ve botlarla Cumhuriyet’in 100’üncü yıl dönümü kapsamında nefesleri kesen muhteşem bir gösteri yaptı.
Bu haber 2023-10-28 12:34:01 eklenmiş ve 31 kez görüntülenmiştir.

 

“100'üncü yıl” gösterisi

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Cumhuriyetimizin 100. yılı dolayısıyla Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Grup Komutanlığı, helikopteri ve botlarıyla Amasra Limanı’nda muhteşem bir gösteri gerçekleştirdi.

 

 

Nefesleri kesen gösteride Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Grup Komutanlığı’na bağlı, 1 helikopter ve 4 kontrol ve güvenlik botu, Karadeniz’in azgın sularında sergiledikleri manevra ve müdahalelerle izleyicilerden büyük alkış aldı.

 

 

Etkinlikte ilk olarak helikopter ve botlar, ilk olarak açık denizde manevra kabiliyeti gösterisi yaptı. Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ait helikopter, ani manevra ve sortiler yaparken, dalgaları suları yararak ilerleyen botlar ise ani hız ve durma kabiliyetleriyle dosta güven, düşmana ise korku saldı.

 

 

Kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi

 

 

Amasra Limanı’ndaki mendirekte gösteriyi izleyen vatandaşlar ve protokolün önünden sirenler eşliğinde tören geçişi yapan ekipler, daha sonra ise kurtarma tatbikatı gerçekleştirdi.

 

 

Senaryo gereği denizde bulunan 2 kişiyi kurtarmak için harekete geçen ekiplerden önce kontrol botuyla olay yerine hareket eden dalgıçlar denize atladı. Boğulma tehlikesi geçiren 2 kişinin yerini tespit eden dalgıçlar, bottan gönderilen su üstü insansız kurtarma aracıyla bir kişiyi kurtardı.

 

 

Ardından istenen hava desteği üzerine gelen helikopterden sarkıtılan halat yardımıyla dalgıçlar tarafından diğer kişi de sudan çıkarıldı.

 

 

Gösterinin son bölümünde ise Türk Bayrağı teslim töreni gerçekleştirildi. Denizde dalgıçların açtığı Türk Bayrağı, sahil güvenlik helikopterinden sarkıtılan halat yardımıyla sudan çıkarıldı.

 

 

Bayrağı açan dalgıçlardan biri elindeki bayrakla birlikte sarkıtılan halat yardımıyla helikoptere çekildi. Dalgıç o anlarda gururla dalgalandırdığı Türk bayrağını, helikoptere ulaştıktan sonra katlayarak helikopterde görevli ekiplere teslim etti.

 

 

İzleyicilerin nefeslerini kesen ve göğüs kabartan gösterilerin sonunda ise Bartın Üniversitesi öğrencileri tarafından kano gösterisi düzenlendi. Üniversite öğrencileri, kanolarla geldikleri limanda Türk Bayrağı açtı.

 

 

Amasra Limanı’nın göz alıcı manzarasında gerçekleşen etkinliğe Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, Garnizon Komutanı Dz. Kd. Alb. Erkan Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Faruk Kaynak, Vali Yardımcısı Uğur Karakaya, Amasra Kaymakamı Kadir Perçi, İl Emniyet Müdürü Ünsal Hayal, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ersin Aslan, Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Grup Komutanı, il müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

ETİKETLER : Cumhuriyetimizin 100. yılı
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›