Bartın Bisiklet Festivali’ne 30 ilden 160 bisikletçi katıldı

Amasra Belediyesi ev sahipliğinde 8. Bartın Bisiklet Festivali gerçekleştirildi. Cumhuriyetin Yüzüncü Yılı’nda 30'u aşkın ilden 160 bisikletlinin pedal çevirdiği bisiklet festivalinde bisikletli yazar ve çizer Aydan Çelik ile “Şeytan Arabası” bisikletin tarihi serüveninden, alternatif yaşamın ana imgesi olması üzerine keyifli bir kumsal sohbeti yapıldı. Festivale katılan tüm bisikletliler pedalladıkları her kilometreyi Ortadoğu’ya ve Karadeniz’in kuzeyine, barışın ve huzurun geleceği günlere adadı. Özgürlük ve barış vurgusu yapan Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, “Hepimiz özgürlüğe ve barışa pedal çeviren çocuklarız, hayat boyu hep ileri doğru yol almalıyız, ama dengemizi kaybetmeden” dedi.
Bu haber 2023-10-25 12:13:04 eklenmiş ve 359 kez görüntülenmiştir.

 

Barış için pedal çevirdiler!

 

 

Kübra Nur AK

 

 

Amasra Belediyesi ev sahipliğinde, Bartın Pedaldaşlar Bisiklet Kulübü Derneği ve Accell Bisiklet AŞ - Carraro Türkiye destekleriyle organize edilen 8. Bartın Bisiklet Festivali geçtiğimiz gün Amasra Cumhuriyet Meydan’ında, Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır’ın Amasra’nın alternatif kent yaşantısının merkezi olmalı temalı konuşmasıyla başladı.

 

 

Cumhuriyetin 100. yılında 30’u aşkın ilden 160 bisikletlinin pedal çevirdiği bisiklet festivali 3 gün boyunca Batı Karadeniz'in kıyı kesimi ve ormanlık alanlarında daha önceden çeşitli projelerde haritalanmış rotaları takip etti.

 

 

Festival kapsamında bisikletli yazar ve çizer Aydan Çelik ile “Şeytan Arabası” bisikletin tarihi serüveninden, alternatif yaşamın ana imgesi olması üzerine keyifli bir kumsal sohbeti gerçekleştirildi.

 

 

Toplamda 120 kilometrelik bir parkurun tamamlandığı festival, başta bisiklet turizmi ve bölgedeki alternatif turizm biçimlerine katkı sundu.

 

 

Cumhuriyetin ikinci yüzyılına merhaba diyeceği bu günlerde yaşanabilir ve sürdürülebilir bir dünya için bütün ezberleri bozmaya, sorgulamaya açan bu özel etkinliğin sürekliliğinde büyük destekleri olan, Accell Bisiklet AŞ’ye, Bartın Pedaldaşlar Bisiklet Kulübü Derneği yöneticilerine, festivale destek veren Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan başta olmak üzere Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu’na, Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır’a, İl Kültür ve Turizm Müdürüne  ve UMKE ile festivalin sorunsuz geçmesinde katkı sunan emniyet ve jandarma güçlerine tüm katılımcılar adına teşekkür edildi.

 

 

Festivale katılan tüm bisikletliler pedalladıkları her kilometreyi Ortadoğu’ya ve Karadeniz’in kuzeyine, barışın ve huzurun geleceği günlere adarken Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır ise “Hepimiz özgürlüğe ve barışa pedal çeviren çocuklarız, hayat boyu hep ileri doğru yol almalıyız, ama dengemizi kaybetmeden” dedi.

 

ETİKETLER : Bartın Pedaldaşlar Bisiklet Kulübü Derneği
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›