Bartın’daki esnaf odalarından kınama

Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’ne Bağlı Başkanlar, İsrail’in Filistin’e yönelik gerçekleştirdiği saldırı ve insan hakları ihlallerini kınadı. Yapılan açıklamada “Bartın Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliğimize bağlı odalarımızın başkanları olarak Filistin'deki acıları paylaşıyor ve İsrail'in Filistin halkına yönelik şiddeti ve savaş suçunu lanetliyoruz. Aynı zamanda, bölgede kalıcı barış ve istikrarın tesis edilmesi için modern dünyanın temsilcisi tüm ülkelerden de aynı hassasiyeti bekliyoruz” denildi.
Bu haber 2023-10-23 10:57:59 eklenmiş ve 34 kez görüntülenmiştir.

 

“Tüm ülkelerden de aynı hassasiyeti bekliyoruz”

 

 

Bartın Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği ve Madeni Eşya Sanatkarlar Odası Başkanı Yılmaz Akdeniz, Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Özcan Uzun, Bakkallar ve Bayiler Odası başkanı Barış Özkan, Kahveciler ve Şerbetçiler Odası Başkanı Ayhan Tepe, Terziler Odası başkanı Hulusi Kaymakçı, Marangozlar ve Çekiciler Odası başkanı Yaşar Bakkal, Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Cemal Zeybek, Ulus Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ferdi Özer, Ulus Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Barış Gökalp, Amasra Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Çoşkun Yüksel, İsrail’in Filistin’e yönelik gerçekleştirdiği saldırı ve insan hakları ihlallerini kınadı.

 

 

“Olaylara müdahale etme çağrısı yapmak istiyoruz”

 

 

Oda Başkanları tarafından yapılan ortak açıklamada şu ifadeler yer aldı:

 

 

“İsrail’in Filistin'e yönelik gerçekleştirdiği saldırıları ve insan hakları ihlallerini derin bir endişe ve üzüntü ile takip ediyoruz. Bu olaylar karşısında sessiz kalmak, insanlık değerlerine ve vicdanımıza ihanet etmek anlamına gelir. Bu nedenle, Filistin halkının maruz kaldığı acıları ve zorlukları kınamak ve uluslararası topluluğa bu olaylara müdahale etme çağrısı yapmak istiyoruz. İsrail'in Filistin topraklarına yönelik saldırıları, sivillerin yaşamlarını tehdit eden, hastanelere kadar canice bombalayan ve temel insan haklarını ihlal eden şiddet eylemleri içermektedir. Özellikle Gazze Şeridi'nde gerçekleşen bombardımanlar, birçok masum insanın yaşamını yitirmesine ve yaralanmasına neden olmuştur. Bu saldırılar, uluslararası hukuka ve İnsan Hakları Evrensel Beyannamelerine aykırıdır. Bartın Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliğimize bağlı odalarımızın başkanları olarak Filistin'deki acıları paylaşıyor ve İsrail'in Filistin halkına yönelik şiddeti ve savaş suçunu lanetliyoruz. Aynı zamanda, bölgede kalıcı barış ve istikrarın tesis edilmesi için modern dünyanın temsilcisi tüm ülkelerden de aynı hassasiyeti bekliyoruz.

 

 

“Bu saldırıyı kınıyoruz!”

 

 

Gazze’de masum sivillerin tedavi gördüğü hastanenin bombalanması kesinlikle kabul edilemez! Masum insanlara yapılanı kabul etmiyoruz ve Gazze’de hastanelere düzenlenen bu saldırıyı kınıyoruz! Savaşın en kısa sürede sona ermesini ve bir an önce bölgede barışın ve huzurun hâkim olmasını canı yürekten temenni ediyoruz. Saldırılarda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı; yaralılara acil şifalar diliyoruz.” (Haber Merkezi)

 

ETİKETLER : Bartın Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›