Bakan Yardımcıları, Bartın’da esnaf ziyareti yaptı

Bartın’dan TTK’ya alınacak olan 400 maden işçisi için gerçekleştirilecek kura programı kapsamında Bartın’a gelen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın, Bartın Valiliği ve Bartın Belediyesi ziyaretlerinin ardından Hükümet Caddesi’nde esnaf ziyareti yaptı. Ziyaretlerinde esnafla sohbet eden Bakan Yardımcıları Tancan ve Aydın, TTK’ya yapılacak olan işçi alımı ile ilgili de değerlendirmelerde bulundu.
Bu haber 2023-10-21 10:45:16 eklenmiş ve 26 kez görüntülenmiştir.

 

Erkan Hızoğlu

 

 

Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) Bartın’dan alınacak olan 400 maden işçisi için kura çekimi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

 

 

Bakan Yardımcıları Bartın Valiliği ve Bartın Belediyesi ziyaretinin ardından ise AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz ve AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan ile beraber Hükümet Caddesi’nde esnaf ziyaretinde bulundu.

 

 

SMA hastası bebek için bağış yaptılar

 

 

Bakan Yardımcıları esnaf ziyaretlerinde esnafla ve vatandaşlarla sohbet ederek caddede açılan SMA hastası bir bebek için düzenlenen yardım kampanyasına da katılarak destek oldu.

 

 

Önemli kararlara imza atacaklar

 

 

Caddede esnaf ziyaretlerinde bulunan heyet, kendilerine hediye edilen kalemler için teşekkür ederek hediye edilen kalemlerle ülke için önemli çalışmalara imza atacaklarının sözünü verdiler.

 

 

“İsrail hiçbir hukuk tanımıyor”

 

 

Ziyaretler esnasında basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın, kura çekimi öncesi önemli açıklamalarda bulundu.

 

 

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarını değerlendirirken, “Üzülerek takip ediyoruz. Bütün dünyanın gözü önünde insanlığın ayaklar altına alındığı, vicdanın merhametin kabul edilmeyeceği ölçüde İsrail, Filistinlilere adeta bir soykırım uyguluyor. Bu bir katliamdır bir savaş suçudur. Savaşın da bir hukuku vardır. İsrail hiçbir hukuk tanımıyor. Hiçbir hak bilmiyor. İnsana ait olan bütün değerleri ayaklar altına alarak soykırıma devam ediyor. İsrail’in bu tutumu zaten baştan beri belli iken buna ciddi manada destek veren o medeni batı dediğimiz batı devletinin de burada kendini kontrol etmesi lazım. Bir taraftan da bütün dünyanın özellikle Birleşmiş Milletler başta olmak üzere bu soykırıma seyirci kalmaması gerekiyor. Eğer gerçekten insan hakları diyorsak ve gerçekten bunun bir savaş suçu olarak kabul ediyorsak Birleşmiş Milletler başta olmak üzere bütün uluslararası kuruluşların ve tüm devletlerin bu soykırıma karşı etkili ses çıkarmalarını ve sadece kınamakla değil de aksiyon almaları gerektiğini düşünüyoruz. Cumhurbaşkanımız ta baştan beri Filistin davasını kendi davası gibi gören bir milletiz biz diye sayın Cumhurbaşkanımız bunu defalarca açıkladı. Bugüne kadar gerek Birleşmiş Milletler başta olmak üzere bütün uluslararası kuruluşlar nezdinde Filistin’in hakkının hukukunun savunucusu olduk. Bu son hastane bombalanması hadisesinden dolayı da tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Üç günlük de yas ilan ettik” diye konuştu.

 

 

“Cumhurbaşkanımız bu bölgeyi çok önemsiyor”

 

 

TTK’ya işçi alımı ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Aydın, “Cumhurbaşkanımız bir söz verdi. Bu bağlamda da bugün kura çekimi için buradayız. Çok önemli bir konu Bartın için. Sayın Cumhurbaşkanımız bu bölgeyi çok önemsiyor. Bugün de bu sözü hep beraber gerçekleştireceğiz. Bu bölge maden için önemli bir bölge. Geçtiğimiz yıl Ekim ayında Amasra’daki patlamada 43 kardeşimizi kaybettik. Ne zor şartlar altında iş yaptıklarını çalıştıklarını biliyoruz. Bu zorlukları kolaylaştırmak ilave istihdamı da artırmak adına gerek Enerji Bakanlığı gerekse de Çalışma Bakanlığı gerekli çalışmaları yapıyor. Bütün Bartın’ımıza hayırlı olsun” dedi.

 

 

Bakan Yardımcısı Tancan’dan ilk değerlendirme

 

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan da yaptığı açıklamada “Burada aslında bir savaş değil bir zulüm yaşanıyor. Çocukların öldürüldüğü, sivil halkın öldürüldüğü bir zulüm yaşanıyor. Anlamak mümkün değil. Biz ülke olarak dünyadaki tüm mazlumların yanında olduğumuz gibi Filistin halkının da her zaman yanındayız. Bu olaya karşı kesinlikle tepkisiz kalmamamız gerekiyor. Tepkilerimizin sadece kınama ve telin etme boyutunu da aşması gerekiyor. Ben bu vesile ile Cenab-ı Allah’tan bu zulmün son bulmasını temenni ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın Nisan ayı içerisinde 2 bin işçinin TTK’ya alınacağına dair bir müjdesi olmuştu. Geçen hafta Zonguldak’ta bin 500 işçimizi kura ile Zonguldak için tespit ettik. Bugün de Bartın’a alınacak 400 işçi için kura programı var. Başvuranların içerisinden noter huzurunda kura çekmek suretiyle 400 işçimizi hatta 200 de yedek işçimizi belirlemiş olacağız inşallah” ifadelerini kullandı.

 

 

Cuma Namazını Aşağı Camii’nde kıldılar

 

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın, beraberinde AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz ve AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan ile birlikte daha sonra Cuma Namazını Aşağı Camii’nde kıldı.

 

 

ETİKETLER : TTK Bartın Valiliği
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›