Aldatmaz: “Bölge insanımız için önemli bir ekmek kapısı”

14 Ekim 2022’de yaşanan maden kazası yıldönümü nedeniyle bir basın açıklaması yapan AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, “Bir taraftan da olayın sebeplerinin ve sorumlularının ortaya çıkması için adli süreç devam ediyor. Bu süreçte de özellikle ocaktaki yangının tamamen sönmesi ve olay yerinde gerekli incelemelerin yapılmasının ardından süreç hızlı bir şekilde tamamlanacaktır. Bu konuda Türk yargısına güvenimiz tamdır. Amasra TTK Müessesesi Bartın’ımız için, Amasra’mız için önemli bir kurum. Bölge insanımız için önemli bir ekmek kapısı. Yaşanan bu kazaya rağmen bu kurumu ayakta tutmak, güvenli bir şekilde çalışmasını sağlamak zorundayız” dedi.
Bu haber 2023-10-13 16:18:01 eklenmiş ve 63 kez görüntülenmiştir.

 

AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, 14 Ekim 2022’de yaşanan maden kazası yıldönümü nedeniyle bir basın açıklaması yaptı.

 

 

 “Bartın’da yaşayan herkesin yüreğine düştüğü gün”

 

 

43 madencimize bir kez daha Allah’ta rahmet dileyen Milletvekili Aldatmaz, “14 Ekim, ekmeğini kömür karasından çıkarmak için evinden son kez helalleşerek çıkan 43 madencimizin şehadete erdiği günün yıldönümü. 14 Ekim, tarif edilmez acıların sadece 43 eve değil! Bartın’da yaşayan herkesin yüreğine düştüğü gün. 14 Ekim, Bartın olarak yüreğimizdeki dinmeyecek acının ilk günkü gibi taze olduğu gün. Bugün 14 Ekim 2022’te Amasra TTK işletmesinde patlamanın yaşandığı o kara günün yıldönümü. Bu acı gün 43 maden şehidimizi anmak ve onların anısını yaşatmak için bir araya geldiğimiz gündür.  Öncelikle bu elim kazada yaşamlarını yitiren 43 madencimize bir kez daha Allah’ta rahmet, yakınlarına sabır ve kazadan yaralı olarak kurtulan kardeşlerimize de sağlıklı uzun ömürler diliyorum” diye konuştu.

 

 

“Tüm Türkiye tek vücut oldu”

 

 

“Bartın’ımız ekmeğini kömür karasından çıkaran ‘Bir avuç kömür için bir ömür verenlerin şehri’” diyen Milletvekili Aldatmaz, sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı:

 

 

“Maalesef madencilik sektörü çok meşakkatli, çalışma şartları ağır bir sektör. Deyim yerindeyse madende çalışmak her yiğidin harcı değil. İşte bu zor çalışma şartlarında TTK Amasra Müessesesinde çalışan kardeşlerimiz 14 Ekim 2022 günü meydana gelen bir patlama sonucunda büyük bir iş kazası ile karşı karşıya kaldılar. Patlamadan hemen sonra Devletimiz hemen harekete geçerek acaba bir kardeşimize daha sağ ulaşabilir miyiz?  diye tüm imkânlarını anında seferber etti. Sabaha kadar ara verilmeden çalışıldı. Amasra’da ve çevre illerdeki tüm madencilerimiz büyük bir dayanışma örneği göstererek yer altında kalan kardeşlerini kurtarmak için canlarını dişlerine taktılar, yangına rağmen hayatlarını tehlikeye atarak madene tekrar tekrar girdiler. Aslında bu kardeşlerimizin gösterdiği cesaret tam bir kahramanlık öyküsüydü ama günün sonunda 43 kardeşimiz şehadete ererken onlarca kardeşimiz yaralandı. Kardeşlerimizin şehadeti sadece yakınlarının değil, Bartın’da yaşayan herkesin ve tüm Türkiye’nin yüreğinde tamir edilemeyecek büyük yaralar açtı. Tüm Türkiye tek vücut oldu gözünü gönlünü Amasra’dan ayırmadan şehit olan, yaralanan madencilerimiz için ağladı.” 

 

 

“Türk yargısına güvenimiz tamdır”

 

 

Devlet olarak ellerinden geleni yaptıklarını ve yapmaya devam ettiklerini belirten Aldatmaz, şunları kaydetti:

 

 

“Bir taraftan da olayın sebeplerinin ve sorumlularının ortaya çıkması için adli süreç devam ediyor. Bu süreçte de özellikle ocaktaki yangının tamamen sönmesi ve olay yerinde gerekli incelemelerin yapılmasının ardından süreç hızlı bir şekilde tamamlanacaktır. Bu konuda Türk yargısına güvenimiz tamdır. Amasra TTK Müessesesi Bartın’ımız için, Amasra’mız için önemli bir kurum. Bölge insanımız için önemli bir ekmek kapısı. Yaşanan bu kazaya rağmen bu kurumu ayakta tutmak, güvenli bir şekilde çalışmasını sağlamak zorundayız. Bunun için bir taraftan gerekli tedbirleri alıyor; diğer taraftan da kurumun işleyişini devam ettirebilmesi için yeni eleman alımı yapıyoruz. 20 Ekim Cuma günü Bartın’dan alınacak olan 400 işçi için kura çekilişi gerçekleştireceğiz. Kurada çıkacak olan kardeşlerimizin büyük çoğunluğunun Amasra Müessesemizde görevlendirilmesi için de görüşmelerimiz devam ediyor.

 

 

“Şehitlerimizi ve onların emanetlerini unutmayacağız”

 

 

Bundan sonra böyle kazaların yaşanmaması için elimizden gelen her şeyi yapacağımızı, şehitlerimizi ve onların emanetlerini unutmayacağımızı belirtiyor, 14 Ekim 2022 de TTK Amasra Müessesesindeki kazada ve daha önceki maden kazalarında vefat eden tüm maden şehitlerimizi rahmetle anıyor, yaralı olarak kurtulan madenci kardeşlerimize de geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.”  (Haber Merkezi)

ETİKETLER :
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›