Vali Arslan, ödüllü projeleri yerinde inceledi

Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında “En Yüksek Gerçekleştirme” yapan il ödülüne layık görülen Bartın’da hayata geçirilen bazı projeleri yerinde inceledi. Vali Arslan incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada hazırlanan projelerle bilinçli üretim modelinin yaygınlaştırılarak tarımsal verimliliğin geliştirilmesi ve hassas grupların da ekonomik yönden güçlenmelerinin sağlanmasının hedeflendiğini ifade ederek üreticilere ve emeği geçenlere teşekkür etti.
Bu haber 2023-12-20 16:15:50 eklenmiş ve 182 kez görüntülenmiştir.

 

 

Bartın, Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında “En Yüksek Gerçekleştirme” yapan il ödülüne layık görüldü. Bu çerçevesinde Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan, ilimizde hayata geçirilen bazı projeleri yerinde inceleyerek bilgi aldı.

 

Tarım ve Orman Bakanlığınca yürütülmekte olan, bir kısım finansmanı Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD) tarafından karşılanan Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında Aydınlar köyünde Saniye Poyraz’a ait 90 m2 alanda kurulumu yapılan ve kışlık sezon sebze ekilen serayı gezerek köy sakinleriyle bir süre sohbet eden Vali Arslan daha sonra Kumaçorak köyünde Fatma Yaldırak’a ait 90 m2 alanda aynı proje kapsamında kurulumu yapılan ve kışlık sezon sebze ekilen serada incelemelerde bulundu.

 

Ayrıca köyde yakın zamanda çıkan yangında evleri hasar gören Ramazan Keller ve ailesini de ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.

 

Emeği geçenlere teşekkür etti

 

Akabinde diğer bir Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında Kayadibikavlak köyünde bulunan Zeki Kalpaklı’ya ait yapımı tamamlanan Çadır Ahırı gezen Vali Arslan, projeyle birlikte bilinçli üretim modelinin yaygınlaştırılarak tarımsal verimliliğin geliştirilmesi ve hassas grupların da ekonomik yönden güçlenmelerinin sağlanmasının hedeflendiğini ifade ederek üreticilere ve emeği geçenlere teşekkür etti.

İncelemeler sırasında Vali Arslan’a İl Tarım ve Orman Müdürü Yasin Önder ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yavuz Korkmaz eşlik etti. (Haber Merkezi)

ETİKETLER : Bartın Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›