“Kendi adayımızla Bartın Belediye Başkanlığı’nı almak istiyoruz”

Ahmet Oktay’la Enine Boyuna programının canlı yayın konuğu olan AK Parti Bartın Belediye Başkan Aday Adayı Kenan Dursun, Bartın’da siyasi gündeme dair en çok merak edilen konuların başında gelen ittifak söylemlerine ilişkin soru üzerine “Her parti kendi aday adayları ile ilgili süreci devam ettiriyor. Temayüller devam ediyor. Bize herkes aday olarak çalışmamız gerektiğini, halkımızın içinde olmamız gerektiğini söylüyor. Yarın ne olur, bunu biz buradan bilemeyiz, kestiremeyiz. Bizim AK Parti Bartın İl Başkanlığı olarak tek başına seçime girmek şeklinde bir görüşümüz var. Bu da yüksek sesle söyleniyor. Teşkilatımızın bütün kademeleri böyle düşünüyor. Biz kendi adayımız ile Bartın Belediye Başkanlığı’nı almak isteriz. 20 yıl oldu ilk yerel seçimden bu yana ve AK Partili belediyeyi Bartın’a göstermeyi isterim” yanıtını verdi.
Bu haber 2023-12-20 10:11:29 eklenmiş ve 218 kez görüntülenmiştir.

 

AK Parti Bartın Belediye Başkan Aday Adayı Kenan Dursun:

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Bartın’da gündemin nabzını tutan “Ahmet Oktay’la Enine Boyuna” programının canlı yayın konuğu Bartın İl Genel Meclisi Başkanı ve AK Parti Bartın Belediye Başkanı Aday Adayı Kenan Dursun oldu.

 

Bartın Pusula Gazetesi, Bartın Halk Gazetesi ve Bartın Manşet Gazetesi ile kentin en çok takip edilen internet haber sitesi bartinhalkgazetesi.com.tr’nin üst kuruluşu olan EYBEY Medya ve Yayımcılık’ın sahibi Gazeteci Mustafa Ahmet Oktay’ın sorularını yanıtlayan Dursun, seçim ana gündemiyle çok önemli açıklamalarda bulundu.

 

İl Genel Meclisi Başkanlığı süresince aldıkları önemli kararlardan ve imza attıkları ilklerden bahseden Dursun, Özel İdare’yi son 10 yılda dönüştürdük. Bugün yüzde 23’lerden aldığımız asfaltı bugün yüzde 95’lere taşıdık. Çok emek var. Bir taraftan yenilenme emeği var bir taraftan hizmet emeği var. Güzel bir 2023 geride kaldı. 2024 yılında da 450 milyon lirayla çok güzel hedeflerimiz var. İl Genel Meclis Üyesi arkadaşlarımız kendi bölgelerine hakim olan arkadaşlarımız. Onlar da bu dağılımdan ilçelerine alması gereken payları herkes olabildiğince aldı” dedi.

 

“Partimizde tatlı bir rekabet var ama…”

 

Oktay’ın AK Parti Genel Merkezi’nin kamuoyu yoklaması yaptırdığının, teşkilat arasında bir temayül yoklaması yaptırdığını anımsatarak bunlarda Dursun’a yönelik bir teveccüh olduğunun da her ne kadar kendisi söylemese de bilindiğini belirterek bunları nasıl değerlendirdiğini sorması üzerine ise Dursun, şunları söyledi:

 

“İnsan bir şeye adım atmayınca kendini görmüyor. Ben aday olunca bunu gördüm. İyi ki aday olmuşum. Teşkilatta da karşılığımızın olduğunu gördüm. Ben derecesini bilmem, sormuyorum da zaten. Teşkilatta da halkta da karşılığımın olduğunu gördüm. Bunu caddede yürürken de görüyorsun. Temayüller ya da anketler yapılıyor, ki rakamları sorarsanız bilmiyorum, ama oralardan da iyi rakamlar geldiğini duyuyorum. Tabi bunlar önemli. Bir insan siyaseti niye yapar? Ben 30 yıldır siyaset yapıyorum, bunun 22 yılı AK Parti’de… Aslında yıpranmış olmam lazım. Ama insanlara dokunarak hizmet etmeye devam ederseniz ve verdiğiniz sözleri yerine getirirseniz yıpranmıyorsunuz. Siyaset böyle bir şey. Yani duruşunuz, verdiğiniz sözleri yerine getirmeniz… Bunlar siyasette önemli şeyler. Ben bunları yaptım.

 

Ben şu anki partimizin hafızası konumunda olduğumu düşünüyorum. Çünkü 22 yılda çok değişiklik oldu partimizde. Hepsiyle çalışabilmiş biriyim ben. Bu önemli. Bizim adaylarla aramızda bir çekişme yok. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim; ne Turhan Bey, ne Hüseyin Bey biz aynı partideyiz. Ben onlardan önce geldim ama herkes bu partiye bir şeyler kattı. Önemli olan birlik olabilmek, birisini öne koyduğunda onun arkasında durabilmek. Biz de o anlayış var. Arkadaşlarımızda da görüyorum. Muhammet Bey’de de Şennur Hanım’da da aynı şey var. Zaman zaman onunla da yazışıyoruz. Kendisi şu anda Milli Takım Kampı’nda. Evet, adaylar arasında partimizde tatlı bir rekabet var ama start verildiğinde herkes birbirinin ardına düşer eminim, onda sıkıntı yok. Nasıl bir sıralama yapılacak ona büyüklerimiz karar verecek ki bizde herkes onun sonucuna saygı gösterir.”

 

“Kendi adayımız ile Bartın Belediye Başkanlığı’nı almak isteriz”

 

Bartın’da siyasi gündeme dair en çok merak edilen konuların başında gelen ittifak söylemlerine ilişkin soruya da Dursun, “Biz MHP ile Cumhur İttifakı’nı oluşturan ana omurgayız. Dolayısıyla iki ayrı parti. Eğer farkındaysanız bizim partimiz aday adaylık sürecini aştı. Dolayısıyla bütün partiler aday adaylarını halka gösterecek. MHP de mevcut belediye başkanımızın yanı sıra iki tane daha aday adayları var. Her parti kendi aday adayları ile ilgili süreci devam ettiriyor. Temayüller devam ediyor. Bize kimse, ‘İttifak var siz neden aday adayı olarak çıkıyorsunuz?’ demiyor. Aksine aday olarak çalışmamız gerektiğini, halkımızın içinde olmamız gerektiğini söylüyorlar. Yarın ne olur, bunu biz buradan bilemeyiz, kestiremeyiz. Cumhur İttifakı’nın yukarıdaki, Genel Merkezlerimizde bulunan bir komisyon var. Orada il il değerlendiriliyor. Bizim AK Parti Bartın İl Başkanlığı olarak tek başına seçime girmek şeklinde bir görüşümüz var. Bu da yüksek sesle söyleniyor. Teşkilatımızın bütün kademeleri böyle düşünüyor ki bu da haklı bir talep. Bu gayet normal. Biz kendi adayımız ile Bartın Belediye Başkanlığı’nı almak isteriz. 20 yıl oldu ilk yerel seçimden bu yana ve AK Partili belediyeyi Bartın’a göstermeyi isterim. Bu dönem belki de çok yakınız bu hedefe, bunu arazide görüyorum” yanıtını verdi.

 

“Aralık ayının sonuna doğru kesinleşecek

 

Adayların Ocak ayına kalmadan kesinleşeceğinin öngörüldüğünü belirten Dursun, “YSK’nın belirlediği seçim takvimi 1 Ocak tarihi itibariyle resmen başlıyor. Bunun da çok büyük bir aksilik olmadığı takdirde Ocak ayına kalmayacağını bu ayın sonuna doğru kesinleşeceğini düşünüyorum. Cumhurbaşkanımız da zaten açıklamalarında 21 Aralık’tan itibaren peyderpey adayları açıklayacaklarını söylüyor” dedi.

 

Trafik sorunu çözecek önerilerini sıraladı

 

Kentin birincil gündemi olan trafik sorununu çözmek için önerilerini de Dursun şöyle sıraladı:

“Vatandaşlarımız da soruyor. Bununla ilgili çok araştırma yaptım, yapıyorum. Eski Emniyet Müdürlerimiz de dahil olmak üzere bu konuda bilgi sahibi herkes ile görüşüyorum. Çünkü aday olursam, bir de seçilirsem bunu biz çözeceğiz ki bunun kısa vadede yapılması gereken çözüm yöntemleri var, orta ve uzun vadede yapılması gereken işleri var. İlk önce Trafik komisyonu Toplantısı’ndan sonra bu ş hava fotoğrafı çekilmeli. Bu şehre kaç kanaldan giriş ve çıkış var. Buralarda akım nasıl bunlar belirlenmeli. Belediye Başkanı olan kişinin yeri geldiğinde eğer bir radikal karar alması gerekiyorsa da bunu alması gerekiyor. Çünkü bu böyle sürdürülemez. Çünkü bu kente her yıl bin tane araç daha giriyor. Peki şehir büyüyor mu? Hayır. Kentin giriş noktaları ile çıkış noktalarının sayısal olarak orantılı olmasını sağlamak lazım. Yani bazı yollarda trafiğin yönü değişecek, bazı yollar da trafiğe kapatılacak. Eğer bu da radikal karar ise bu ilin idarecileri bunun arkasında duracak. Yoksa bunu kimse sürdüremez.

İkinci çözüm; öncelikle Özel İdare’nin orası yeniden akıllı kavşağa döndürülmeli. Bartın Özel İdaresi’nin kapısından ben sabah 08.00-08.30’da giremiyorum. Karaköy’ün arka sokaklarına gidiyorum, oralardan dolanıp Özel İdare’ye neredeyse 1 saatte giriyorum. Bunu ben taşıyamıyorum ki vatandaş nasıl taşısın? Orada yapılacak bir akıllı kavşak trafik yoğunluğunu yüzde 50 azaltır. Bana göre Trafik Komisyonu oranın akıllı kavşağa dönmesi ile ilgili kararı seçimden önce almalı.

Sonra Çatmaca, Valilik ve Gölbucağı ışıkları… Yine Trafik Komisyonu’nun alacağı bir karar ile bu sinyalizasyonu trafik yoğunluğunun saatine göre belli bir süre kısaltacaklar. Işıklarda bekleme süresi azalacak. Bu da yoğunluğu yüzde 50 azaltacak.

Bir ileri adım ise artık yapay zeka var. Yapay zeka ile savaş uçağı, insansız hava araçları yaptık biz. Şimdi üç tane kavşağın sinyalisazyonunu mu yapamayacağız? ‘Efendim çok para tutar.’ Tutsun. Emin olun bunlar halledilemeyecek işler değil. Peki, şimdi bir şey yapıyor muyuz. Hayır, neyi bekliyoruz, sonraki Belediye Başkanı’nın gelip adım atmasını.

 

“İktidar belediyesi ile mümkün…”

 

Bartın Irmağı üzerine yapılacak 2-3 tane köprü ile kente giriş çıkışlar daha rahat bir duruma gelecek. İnkumu durağının oradan direkt Adliye’nin önüne yolu çıkartabiliriz, yolu bir anda rahatlatabiliriz. Buradan ilave bir köprü ile Karaköy’e Özel İdare Kavşağındaki ışıklara takılmadan direkt geçebiliriz. Yani bunlar mümkün. Ama bunlar belediye bütçesi ile olmaz. Ama iktidar belediyesi ile mümkün. Çünkü biz her ay İl Başkanımız, Kadın Kolları Başkanımız ve Gençlik Kolları Başkanımız ile Genel Merkezde toplantıya katılıyoruz. Ama bir eksiğimiz var bugün Belediye Başkanı. Ben Özel İdare’de ihtiyacımız olan şeyi kalkıp Cumhurbaşkanımızdan isteyebiliyorum, İl Başkanımız, Kadın ve Gençlik Kolları Başkanlarımız taleplerini dile getirebiliyorlar ama Bartın belediye Başkanımız orada yok. Dolayısıyla üzgünüm çünkü bu zamana kadar süre kaybettik. ‘Bu şehrin bunu çok önceden çözmesi gerekiyor muydu’ derseniz evet çözmeliydi. Bugün çevre yolunun bitmesini beklemeye gerek yok. Çevre yolu, önümüzdeki 3-5 yıl içerisinde anca biter. Biz eğer onu beklersek bu şehirde hiç yaşayamayız.

 

“Adaletli bir imar planına ihtiyacımız var”

 

İmar Planı revizyonuyla ilgili soruya ise Dursun, şöyle yanıt verdi:

“Bartın İmar’la 2009 yılında tanıştı. Bartın-Zonguldak-Karabük 1/100 binlik Çevre Düzeni Planı 2009 yılında onaylandı. Sonra 1/25 binlik plan onaylandı. Bunlar çok güzel gelişmelerdi. 2018 yılında da Bartın Belediyesi biraz acele davranarak 1/5000’lik uygulama planlarını onayladı. Dolayısıyla 6 sene sonra baktığımızda, halihazır haritalar güncel değilken yaptığınız imar planları doğru olmaz. Böyle vatandaşın mağdur edildiği çok yer var. Eğer aday olursam en büyük taahhüdüm İmar Planı’nın revize edilmesi olacaktır. Bunun içinde bana göre Filyos Projesi projeksiyonuna uygun düzenlemeler muhakkak yapılmalı. Şimdi ben adaylık konuşmamda da ifade etmiştim. Esenyurt girişine Bartın tabelası, Çayır Köyü çıkışına Bartın tabelası koymalıyız. Bunu niye söyledim? Bartın’ın gelişme planı Üniversite bölgesine doğru gözüküyor ama Üniversitenin Kutlubeyyazıcılar, Esenyurt, Tuzcular, Çeştepe belediye değil. Gecen köyü sonradan belediye oldu. Dolayısıyla 100 binlik ve 25 binlik planlara da sadık kalarak alt bölgeleri de yine gelişme alanı içine alabiliriz. 2024 yılından itibaren oralar artık belediye sorumluluğunda olmak zorunda. Bartın Üniversitesi’nin henüz şebeke suyu yok, altyapısı yok. Bartın Üniversitesi 20 bin öğrenciye hala sondajla su veriyor. Bunlar çok tehlikeli. Çünkü orada su bir gün bitecek. Benim hayalimi burada bir kez daha paylaşayım. Geçmiş dönem olmadı. Sayın Bakanımızın milletvekilliği döneminde 3 tane barajı 16 yıla sığdırdık. Çok büyük eserler bunlar. Biz önümüzdeki 50 yılı garanti altına almak için Kozcağız Barajımızı içme suyu havzası olarak belirletip bunu yapmamız lazım. Kısacası adaletli bir imar planına ihtiyacımız var.”

“Akla mantığa uyan işlerin peşinde koşmalıyız”

Yakın bölgedeki mücavir alan köylerin hepsi Belediyeye bağlanması gerektiğinin altını çizen Dursun, “Ben şöyle cesaretli konuşuyorum; yakın bölgedeki mücavir alan köylerin hepsi Belediyeye referandum yapılmalı. Geçmek isteyenin önünde durmayalım. Büyüdükçe hizmet de büyüyecek. Korkmaya gerek yok, yerel yöneticiler korkmamalı, cesaretli olmalı. Bugünkü Organize Sanayi Bölgesi’nin artık genişleyecek yeri kalmadı. Bütün yatırımları orada o nedenle Organize Sanayi Bölgesi’nin Irmağın karşı tarafına genişletmemiz gerekiyor. Buralar Bartın’a istihdam alanları anlamında 20 yıl yetecektir. Aynı şekilde Bartın’da oto sanayiyi de köprüden karşıya kadar geçirerek büyümeliyiz. Altyapısı da hazır. Biz akla mantığa uyan işlerin peşinde koşmalıyız” dedi.

 

“Bunlar benim sözüm”

 

Otopark eksikliği sorununa değinen Dursun, “Bartın, bir yarışma programında ‘AVM’si olmayan il hangisidir?’ diyerek konu oldu. ‘Katlı otoparkı olmayan il hangisidir?’ diye sorsalar sanırım bu da sadece Bartın olur. Bunlar Bartın’ı gerçekten kanayan yarası. Bunlar benim sözümdür. Katlı otopark için; öncelikle mevcut otopark sahipleriyle oturursunuz, yapmak isteyene izin verirsiniz. Yap-işlet-devret modelleri var. Bunda da Belediye’nin kendi yeri varsa yol verirseniz yapılır. Yeter ki Bartın’ın bu konudaki sorunu çözülsün, bunlar çok büyük maliyetler değil ama bugüne kadar yapamamışız. Kolay bir şey yok ama bunlar yapılabilir çalışmalardır” dedi.

 

“Biz hazır kıtayız”

 

Oktay’ın “Ekibiniz hazır mı?” sorusuna “Biz her zaman hazırız” diyerek cevap Dursun, “Biz iktidar partisi olarak Belediye Meclis üyeleri de hazırdır. Aday çıktığında her şey hazırdır. Bütün plan ve projesini hazırlamış bir partidir. Çünkü iktidar partisidir. Yarın ne olacağını bilmiyoruz. Aday ol derler. Biz her zaman olmak durumdayız. Askerde hazır kıta derler ya botların yatarsın ya bizde öyleyiz şuan. Biz hazır kıtayız. Görev verildiğinde Allah nasip ederse görürüz. Bunlar nasip işi ama hazırız” diye konuştu. 

 

“Ortak payda Bartın”

 

“Diğer siyasi parti mensupları ile görüşmeleriniz oluyor mu?” sorusu üzerine de Dursun, “Bizim görüştüğümüz belli gruplar. Bize gelenler var. Bizim görüştüklerimiz var. Her aday bunu yapıyordur. Benim dışındakilerde yapar. Siyasetten çok normal bir şey. Kimlerle yolacağız. Bunlar elbette var. Parti boyutunda olabilir. Gruplar boyutunda olabilir. Sendikal boyutta olabilir. Her boyutta olabilir. Dernekler boyutunda düşlenebilirsiniz. Herkesle görüşüyoruz. Kol kola yürürüz. Görüştüğümüz kim varsa hepsiyle kol kola  yürürüz. Çünkü ortak payda Bartın olduktan sonra neden olmasın. Ben bugüne kadar hiç kimseyi yolda bırakmadım” yanıtını verdi.

 

“Bartın Irmağı 40 yıl önce terk ettiğimiz bir ırmak”

 

Bartın’ın geçmişten bugüne çözülemeyen en büyük sorununun Bartın Irmağı olduğuna dikkat çeken Dursun, Bartın Irmağı’yla ilgili hedefleri ve düşünceleri olduğunu kaydederken “Ben belediye başkanı olursam ilk yapacağım işler arasında ilk mücadele edeceğim şey olacak. Yapacağımız işlerle eski ırmağımızı tekrar kazandıracağız. Bunlar üretken belediyecilikle olur vizyon belediyecilikle olur önce hayal edeceğiz sonra uygulayacağız. Bu söylediklerim imkansız değil. Zor ama yapılabilir. Bu anlattıklarım çok önemli” dedi.

ETİKETLER : Bartın EYBEY Medya AK Parti Bartın Belediye Başkanı Aday Adayı Kenan Dursun
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›