Bartın yine "mercek” altındaydı!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Bartın dahil olmak üzere 72 ilde ruhsatsız silah taşıyanlar ile silah kaçakçılarına yönelik gerçekleştirilen “Mercek-8” operasyonunda bin 335 silah ele geçirildiğini açıkladı.
Bu haber 2023-12-19 10:04:09 eklenmiş ve 178 kez görüntülenmiştir.

 

 

Mercek-8 operasyonunda bin 335 silah ele geçirildi

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yaptığı açıklamada, ruhsatsız silah taşıyanlar ile silah kaçakçılarına yönelik Bartın dahil olmak üzere 72 ilde “Mercek-8” operasyonu düzenlendiğini belirtti.

 

Operasyonlarda, 964 ruhsatsız tabanca, 89 kurusıkıdan çevrilmiş tabanca, 30 uzun namlulu tüfek ile 252 ruhsatsız av tüfeği olmak üzere bin 335 silahın ele geçirildiğini bildiren Bakanı Yerlikaya, bin 558 şüphelinin gözaltına alındığını aktardı.

 

Halkın huzurunu kaçıran organize suç örgütlerinin ve onlara silah temin edenlerin peşinde olduklarını vurgulayan Bakan Yerlikaya, “Onları adalete teslim etmeye kararlıyız” derken İstanbul, Ankara, Adana, İzmir ve Şanlıurfa’da ele geçirilen ruhsatsız silahlar ile gözaltına alınan şüpheli sayısına ilişkin de bilgi vererek şunları söyledi:

 

“Onları adalete teslim etmeye kararlıyız”

 

“Son 3 günde eş zamanlı olarak 72 ilde ruhsatsız silah taşıyan şahıslara ve silah kaçakçılarına yönelik olarak düzenlenen ‘Mercek-8’ Operasyonlarında; 964 ruhsatsız tabanca, 89 kurusıkıdan çevrilmiş tabanca, 30 uzun namlulu tüfek, 252 ruhsatsız av tüfeği olmak üzere toplam bin 335 silah ele geçirildi. Bin 558 şüpheli şahıs gözaltına alındı.

 

Halkımızın huzurunu kaçıran organize suç örgütlerinin ve onlara silah temin edenlerin peşindeyiz. Onları adalete teslim etmeye kararlıyız.

 

İl Jandarma Komutanlıklarımız ve İl Emniyet Müdürlüklerimiz tarafından son 4 günde İstanbul, Ankara, Adana, İzmir, Şanlıurfa, Samsun, Diyarbakır, Antalya, Gaziantep, Bursa, Konya, Kocaeli, Mersin, Osmaniye, Sakarya, Balıkesir, Malatya, Tekirdağ, Amasya, Manisa, Trabzon, Kahramanmaraş, Elazığ, Eskişehir, Niğde, Mardin, Muğla, Çorum, Giresun, Kastamonu, Afyonkarahisar, Batman, Denizli, Ordu, Ağrı, Hatay, Kars, Bartın, Sivas, Çanakkale, Düzce, Kayseri, Kırklareli, Zonguldak, Erzincan, Erzurum, Karabük, Siirt, Tokat, Van, Aksaray, Aydın, Bayburt, Bilecik, Bingöl, Edirne, Isparta, Karaman, Kırıkkale, Rize, Uşak, Yalova, Yozgat, Adıyaman, Burdur, Çankırı, Kilis, Muş, Nevşehir, Sinop, Şırnak ve Tunceli olmak üzere son 3 gün içinde eş zamanlı olarak 72 ilde evlerde, iş yerlerinde ve yol aramalarında yapılan ‘MERCEK-8 Operasyonlarında’ 964 ruhsatsız tabanca ve 89 kurusıkıdan çevrilmiş tabanca olmak üzere toplam bin tabanca yakalandı.

 

“Mücadelemiz kararlılıkla sürecek”

 

İlk 5 şehirlerimizde yakalanan ruhsatsız silahlar ile gözaltına alınan şüpheliler ise şöyle; İstanbul'da 179 tabanca 1 uzun namlulu tüfek ele geçirildi. 225 şüpheli şahıs gözaltına alındı. Ankara’da 58 tabanca, 1 uzun namlulu tüfek ele geçirildi. 62 şüpheli şahıs gözaltına alındı. Adana’da 49 tabanca ele geçirildi. 75 şüpheli şahıs gözaltına alındı. İzmir’de 48 tabanca ele geçirildi. 92 şüpheli şahıs gözaltına alındı. Şanlıurfa'da 40 tabanca ele geçirildi. 60 şüpheli şahıs gözaltına alındı.

Operasyonları gerçekleştiren Kahraman Jandarmamızı ve Kahraman Emniyetimizi tebrik ediyorum.

Aziz milletimiz müsterih olsun: Ruhsatsız silah temin edenlerle ve silah kaçakçılarıyla da mücadelemiz kararlılıkla sürecek.”

ETİKETLER : Bartın İçişleri Bakanlığı Mercek operasyonu
Diğer ASAYİŞ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›