BARÜ’nün 2024 bütçesi 1 milyar 136 milyon 677 bin TL!

TBMM Genel Kurulu’nda Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2024 Yılı Bütçeleri kabul edilirken Bartın Üniversitesi’nin 2024 Yılı Bütçesi, 1 milyar 136 milyon 667 bin TL TBMM Genel Kurul’da kabul edildi. Bütçe görüşmelere katılan AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, değerlendirmede bulunarak “Bartın Üniversitesi’nin 2024 Yılı Bütçesi, 1 milyar 136 milyon 667 bin TL TBMM Genel Kurul’da kabul edilmiştir. Bartın Üniversitemize hayırlı uğurlu olsun” derken Bakanlık bütçelerinin de hayırlı olmasını temenni etti.
Bu haber 2023-12-19 10:58:34 eklenmiş ve 177 kez görüntülenmiştir.

 

Aldatmaz, TBMM Genel Kurulu’ndaki bütçe görüşmelerine katıldı

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2024 Yılı Bütçeleri TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, TBMM Genel Kurulunda Bakanlığının 2024 yılı bütçesine ilişkin konuşmasında sağlık hizmetlerinin tüm siyasi düşüncelerin üstünde olduğuna dikkati çekerken hastalar arasında ayrım gözetilemeyeceğini, bu hizmetlerin birleştirici olduğunu, 86 milyona yönelik birleştiriciliğe zarar verilmemesi gerektiğini vurguladı.

 

Yapılan eleştirileri dikkatle dinlediklerini dile getiren Koca, yapıcı ve iyi niyetli her eleştiriyi vatandaşların memnuniyetini artırmak için bir imkan olarak gördüklerini söyledi.

 

“Nitelikli yatak kapasitemiz 13 kat arttı”

 

Şehir hastanelerine yönelik eleştirileri yanıtlayan Koca, kamu-özel işbirliği ile yapılan şehir hastanelerinin yüklenici şirketlerinin gelirleri için bir düzenleme yaptıklarını, tüm şehir hastaneleri için anlaşma süreleri boyunca ödenecek en yüksek tutarın sınırını belirlediklerini aktardı.

 

Özel hastanelere ilişkin eleştirilere de cevap veren Koca, bu konudaki iddiaların gerçeği yansıtmadığını, 2018'den bu yana özel hastanelerin payının düştüğünü aktardı.

 

Bakan Koca, "2018 yılından önceki 5 yılda toplam yatak kapasitesine baktığımızda kamuda yaklaşık 12 bin artış var. Özel sektör ise 2018'den önceki 5 yılda aynı şekilde 12 bin artmış. Yani aynı oranda artış olmuş. 2018 yılından sonraki 5 yıla baktığımızda kamu hastanelerinde 32 bin 281 artmış. Yani yaklaşık 3 kat. Özel sektör ise 3 bin 747 artmış. Yani kamuya göre 9'da 1 oranında ancak artabilmiş." ifadelerini kullandı.

Doktorların yurt dışına gittiğine ilişkin eleştirileri de yanıtlayan Koca, her geçen yıl yurt dışına giden doktor sayısının azaldığını vurguladı. Bu yıl yurt dışına gitmek için 1321 hekimin iyi hal belgesi aldığını belirten Koca, emniyet kayıtlarına göre bunlardan 401'inin yurt dışına gittiğini ifade etti. Koca, son 37 günde bunlardan 80'e yakınının Türkiye'ye döndüğünü söyledi.

 

“Teröre ve terörizme karşı büyük bir başarı elde ettik”

 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, TBMM Genel Kurulunda, İçişleri Bakanlığının 2024 yılı bütçesi üzerinde yaptığı konuşmada, Türkiye Yüzyılı'nın temelini oluşturan Vizyon Belgesi'nin 16 başlığından birinin huzur olduğunu işaret etti.

Huzurun sağlanması için insan hak ve özgürlüklerinin, can ve mal güvenliğinin, her türlü fiili ve potansiyel tehdide karşı güvenceye alınmasının şart olduğunu belirten Yerlikaya, vatanın gece gündüz, yaz kış demeden kahramanca görev yapan güvenlik birimlerinin yetenek ve kabiliyetini geliştirmek, personel sayısını artırmak adına önemli adımlar atmaya devam ettiklerini söyledi.

İçişleri Bakanı Yerlikaya, AK Parti öncesinde, güvenliği sadece "devlet mekanizmalarını korumak" şeklinde değerlendiren anlayışın değiştiğini ifade ederek güvenliğin, bir kamu hizmeti olarak ve demokrasiden güç alarak, milleti koruyan bir anlayışla yeniden yapılandırıldığını anlattı.

Vatandaşların geleceğe huzurlu bakması, her türlü hak ve menfaatlerini tam güvende hissetmesinin, Türkiye Yüzyılı'nın en önemli esaslarından biri olduğunu dile getiren Yerlikaya şunları kaydetti:

"AK Parti hükûmetlerimizin 21 yıldır devam eden istikrarlı politikaları, Cumhur İttifakı ortaklarımızın kararlılığı, milli bir duruş sergileyen tüm siyasi partilerin desteğiyle, teröre ve terörizme karşı şükürler olsun büyük bir başarı elde ettik. Biz bu yola, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'yu terörden arındırmış, kalkınmış, müreffeh bir Türkiye için çıktık. Bu yolda aziz milletimiz bizi hamdolsun hiçbir zaman yalnız bırakmadı. Terörle mücadelemizi ara vermeden sürdüreceğiz. Terörün finansmanıyla mücadelemizi derinleştireceğiz. Terör örgütlerinin demokratik mekanizmaları istismarına karşı, demokrasiyi ve hukuku güçlendirmeye devam edeceğiz."

 

“Vatandaşlarımızın huzurunu bozanların, huzurunu bozacağız”

 

Bu amaçla en küçüğünden en büyüğüne kadar, sokak sokak, mahalle mahalle, organize suç örgütlerine yönelik operasyonlar düzenlediklerini ve düzenlemeye devam edeceklerini bildiren Yerlikaya, "2023 yılının ilk 11 ayında organize suç örgütlerine yönelik toplam 401 operasyon gerçekleştirdik. Operasyonlar sonucu 5 bin 879 şüpheli şahıs gözaltına alındı; 2 bin 88'i tutuklandı, 1356'sı hakkında adli kontrol kararı verildi. Aynı dönemde, 15'i ulusal ve uluslararası, 275'i yerel, 36'sı bölgesel olmak üzere toplam 326 organize suç örgütü çökertildi. Milletimizin huzurunu bozan, güvenliğimize kasteden bu şehir eşkıyalarını yakalayıp bir bir adalete teslim edeceğiz. Vatandaşlarımızın huzurunu bozanların, huzurunu bozacağız." diye konuştu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, TBMM Genel Kurulunda, Bakanlığının 2024 yılı bütçesi görüşmelerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Konuşmaların ardından Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve ilgili kuruluşların 2024 yılı bütçeleri kabul edildi.

 

Aile ve Gençlik Fonu

 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Bakanlığının 2024 yılı bütçesi üzerine Genel Kuruldaki konuşmasında Bakanlığın faaliyetlerinden ve hizmetlerinden bahsederken gençlere yönelik Aile ve Gençlik Fonu'nu kurduklarını belirterek, "Bu fonla Türkiye’nin yeraltı zenginliklerinden elde edilecek gelirlerle gençlerimizin geleceğine yatırım yapacağız. Gençlerimizi, evlilik süreçlerinde destekleyecek, onları sosyal risklerden korumaya yönelik eğitim ve danışmanlık hizmeti sunacağız. Bunun yanı sıra kendi işini kurmak isteyen gençlerimizin girişimlerine ve projelerine destek olacağız. İlk uygulamalarını deprem bölgesinden başlatacağımız Fonu, kısa bir süre içerisinde tüm gençlerimizi kapsayacak şekilde bütün Türkiye’de yaygınlaştıracağız. Gençlerimizin istikbali için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz." açıklamalarında bulundu.

Çocukların milli değerlere sahip, kendine güvenen, eğitimli ve sağlıklı birer fert olarak yetişmeleri için çalıştıklarını vurgulayan Göktaş, "Çocuğun üstün yararı ilkesini şiar edinerek her bir çocuğun güvenli ortamlarda yaşamalarını sağlayacak ve sosyal refahlarını iyileştirecek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bugün Sosyal ve Ekonomik Destek programıyla aile bütünlüğünü koruyarak 164 bin çocuğun sağlıklı gelişimine katkı sunuyoruz. Psikososyal desteğe ihtiyacı olanlara sosyal hizmet, maddi zorluk yaşayan ailelere aylık 3 bin 571 lira maddi destek sağlıyoruz." dedi.

 

Şiddete karşı sıfır tolerans

 

Toplumun güçlü ve sağlam temeller üzerine inşa edilmesinin ancak kadınların her alanda güçlü olmasıyla mümkün olacağını dile getiren Bakan Göktaş, kadına yönelik şiddetin fiziksel, psikolojik ve ekonomik boyutları bulunan küresel bir sorun olduğunu kaydetti.

 

“Türkçe dersinde klasik sınava dönüldü”

 

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, TBMM Genel Kurulunda Bakanlığının 2024 yılı bütçesine ilişkin konuşmasında 2023-2024 eğitim öğretim yılı açısından resmi ve özel okullarda 20 milyona yakın öğrenci, 1 milyon 200 bine yakın da öğretmenin bulunduğunu dile getiren aileler ve velilerle de birlikte 86 milyonu kuşatıcı bir dil kullanmaya çaba sarf ettiklerini söyledi.

Çocukların ana dil becerilerinin arzu edilen şekilde gelişmediğini ve çocukların okuma alışkanlıklarından da uzaklaştığını gördükleri için yaz ayları için tedbirler aldıklarını anlatan Tekin, 4 temel beceri üzerinden ana dil becerilerini ölçecek bir mekanizma geliştirdiklerini, özellikle Türkçe dersiyle ilgili testleri kaldırarak klasik sınava dönüldüğünü, ortaokullarda Türkçe'den 70 başarı notuyla geçme koşulunu getirdiklerini kaydetti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, bir ülke için güçlü ekonomi ve istikrarlı bir yönetim kadar sosyal politikaların başarılı bir şekilde hayata geçirilmesinin de çok önemli olduğunu vurguladı.

Bakanlığın çalışmalarını, insanı önceleyen, toplumu güçlendiren ve ihtiyaçları gözeten bir anlayışla yürüttüklerini, bugüne kadar hiçbir vatandaşı geride bırakmadıklarını dile getiren Göktaş, "Devletimizin şefkat elini 85 milyon vatandaşımızın üzerinden hiçbir zaman çekmedik. Ülkemizin her bir ferdinin sıkıntılarına çözüm üretme gayretinde olduk." ifadelerini kullandı.

Kadına yönelik şiddetle mücadele konusunu bir kez daha vurgulamak istediğini dile getiren Göktaş, "Tekrar altını çiziyorum ki kadına yönelik şiddetle mücadele, kırmızı çizgimizdir. Sıfır tolerans ilkesiyle şiddetin her türüne karşı mücadelemizi kararlı bir şekilde yürütüyoruz” dedi.

 

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Bakanlığın 2024 yılı bütçesinin hayırlı olmasını dileyerek, fikir ve eleştirilerle sürece katkı yapan milletvekillerine teşekkür etti.

 

Konuşmaların ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı ve bağlı kurumların 2024 yılı bütçeleri kabul edildi.

 

Aldatmaz: “Hayırlı uğurlu olsun”

 

AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, bütçe görüşmelerinin ardından bir değerlendirmede bulunarak “2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu ile 2022 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi görüşmelerinin 6. gününde çalışmalarımıza; Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı bütçelerinin görüşmeleri ile devam ettik. 

 

2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2022 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi görüşmelerinin 7. gününde çalışmalarımıza; Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve bağlı kurumların bütçelerinin görüşmeleri ile devam ettik.

 

Bartın Üniversitesi’nin 2024 Yılı Bütçesi, 1 milyar 136 milyon 667 bin TL TBMM Genel Kurul’da kabul edilmiştir. Bartın Üniversitemize hayırlı uğurlu olsun.

 

TBMM Genel Kurulu Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ile bağlı kuruluşların 2024 yılı bütçelerinin görüşmeleri tamamlandı. TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen Bakanlık bütçelerimiz, ülkemiz, eğitim camiamız, öğrencilerimiz, ailelerimiz için hayırlara vesile olsun” dedi.

 

 

 

ETİKETLER : Bartın TBMM Bartın Üniversitesi AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›