BARÜ, 3 araştırma görevlisi ve 2 öğretim görevlisi alımı yapacak!

Başarıları ülke sınırlarını aşan ve dünya sıralamalarında üst sıralarda yer edinen Bartın Üniversitesi, Öğretim Görevlisi ve Araştırma Görevlisi alacak.
Bu haber 2023-12-16 15:32:46 eklenmiş ve 95 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Bartın Üniversitesi, öğretim elemanı alımı yapacak.

 

Başvuru için adaylarda; 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinde belirtilen şartları taşıması şartı aranıyor.

 

ALES’ten en az 70, Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavından en az 50 puan veya eşdeğerliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmak gerekiyor. Merkezi sınav muafiyetinden yararlanmayı talep edenlerin başvuru belgeleri ekinde muafiyet durumlarını kanıtlamaları halinde ön değerlendirme ve nihai değerlendirme aşamalarında ALES puanı 70 olarak kabul edilecek.

 

Bartın Üniversitesi Senatosunun 20 Ekim 2022 tarih ve 2022/17-03 sayılı Kararı ile bazı bölümlerde yabancı dil puan barajı yükseltilmişti.

 

Adayların transkriptleri ön değerlendirme ve nihai değerlendirme aşamasında; transkriptlerde sadece dörtlük not sistemi olması halinde Yükseköğretim Kurulunun Eşdeğerlik Tablosu kullanılacak. Transkriptlerde sadece yüzlük not sistemi olması halinde yüzlük not kullanılacak. Transkriptlerde sadece beşlik not sistemi olması halinde Yükseköğretim Kurulunun Eşdeğerlik Tablosu kullanılacak. Transkriptte hem dörtlük hem yüzlük not sistemi olması halinde adayın belgelendirmesi kaydıyla mezun olduğu dönemde üniversitenin resmi not sistemi dörtlükse Yükseköğretim Kurulunun Eşdeğerlik Tablosu kullanılacak. Transkriptte hem beşlik hem yüzlük not sistemi olması halinde adayın belgelendirmesi kaydıyla mezun olduğu dönemde üniversitenin resmi not sistemi beşlikse Yükseköğretim Kurulunun Eşdeğerlik Tablosu kullanılacak.

 

Araştırma Görevlisi kadrosuna başvurabilmek için sınavın yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak gerekiyor. Devlet Yükseköğretim Kurumlarının Araştırma Görevlisi kadrolarına başvurularda tezli yüksek lisans, doktora veya sanatta yeterlilik eğitimi öğrencisi olmak şartı aranacak. Araştırma görevlisi kadrolarına atamalar, 2547 sayılı Kanunun Ek 38’inci maddesi uyarınca 50/d statüsünde yapılacak.

 

Öğretim görevlisi kadrosuna başvuracak adaylarda en az tezli yüksek lisans derecesine sahip olmak veya lisans ve yüksek lisans derecesini birlikte veren programlardan mezun olmak şartı aranacak.

 

11 Aralık’ta başlayan başvurular 25 Aralık 2023 Pazartesi günü saat 23.59’da sona erecek. 2 Ocak 2024’te ön değerlendirme sonuçlarının ilan edilmesinin ardından 5 Ocak 2024’te sınav gerçekleştirilecek. Nihai değerlendirme sonuçları ise 10 Ocak 2024’te Bartın Üniversitesi’nin resmi internet sitesi “w3.bartin.edu.tr”den ilan edilecek.  

 

Başvuru Yeri ve İletişim Bilgileri

 

Adaylar; Üniversite Bilgi Yönetim Sistemi (ÜBYS) üzerinden (http://ubys.bartin.edu.tr/HRM/AkademikBasvuru/PersonelBasvuru/Giris) çevrimiçi başvuru yoluyla müracaat edecek. Başvuru sürecinde sorun yaşayan adaylar Edebiyat Fakültesi’nin 0378 501 10 00 (5656-5640); İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin 0378 501 10 00 (2104-2105); Yabancı Diller Yüksekokulu’nun 0378 501 10 00 (5352-5357); Bartın Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun 0378 501 10 00 (5204-5215); Personel Daire Başkanlığı’nın 0378 501 10 00 (5007-5017) telefon numaralarından veya edebiyat@bartin.edu.tr, iibf@bartin.edu.tr, shmyo@bartin.edu.tr, ydyo@bartin.edu.tr, personel@bartin.edu.tr elektronik posta adreslerinden destek alabilecek.

 

İşte kadrolar ve aranan özel şartlar!

 

İlana göre; Sosyoloji lisans programı mezunu olmak, Sosyoloji alanında tezli yüksek lisans yapıyor olmak şartıyla Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Sosyometre Anabilim Dalı’na 1 araştırma görevlisi, İktisat lisans programı mezunu olmak, İktisat alanında tezli yüksek lisans yapıyor olmak şartıyla İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü, İktisat Teorisi Anabilim Dalı’na 1 araştırma görevlisi, Yönetim Bilişim Sistemleri, Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri, Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği, Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği, Bilgisayar ve Kontrol Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Bilgisayar Bilimleri, Yapay Zeka Mühendisliği veya Akıllı Sistemler Mühendisliği alanlarının birinde tezli yüksek lisans yapıyor olmak şartıyla İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü Yönetim Bilişim Sistemleri Anabilim Dalı’na 1 araştırma görevlisi,

 

İngiliz Dili Eğitimi, İngilizce Öğretmenliği, Çeviribilim (İngilizce)/İngilizce Mütercim Tercümanlık, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Amerikan Kültürü ve Edebiyatı veya İngiliz Dil Bilimi bölümlerinin herhangi birinden lisans mezunu olmak, bu alanların birinde tezli yüksek lisans yapmış olmak şartıyla Yabancı Diller Yüksekokulu Yabancı Diller Bölümü Yabancı Diller Anabilim Dalı’na 1 öğretim görevlisi,

 

Çocuk Gelişimi veya Okul Öncesi Eğitimi lisans programı mezunu olmak, Çocuk Gelişimi veya Okul Öncesi Eğitimi alanlarının birinde tezli yüksek lisans yapmış olmak şartıyla Bartın Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Çocuk Gelişimi Bölümü’ne 1 öğretim görevlisi olmak üzere toplam 3 araştırma görevlisi ve ders verecek 2 öğretim görevlisi alınacak.

 

Adaylardan istenecek belgeler

 

Başvuruda adaylar Öğretim Görevlisi Kadrolarına Öğretim Görevliliği için; aranan genel şartlar ve özel şartlar ile ilanda belirtilen diğer koşullara sahip adaylar Özgeçmiş, Geçerliliği bulunan ALES Sonuç Belgesi, Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavı veya eşdeğerliği kabul edilen bir sınava ait sonuç belgesi, Mezuniyet Belgeleri, , Lisans Transkripti ve kimlik fotokopisini çevrim içi başvuru modülüne eksiksiz yükleyecek.

 

Araştırma Görevlisi Kadroları için de aranan genel şartlar ve özel şartlar ile ilanda belirtilen diğer koşullara sahip adaylar Özgeçmiş, Geçerliliği bulunan ALES Sonuç Belgesi, Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavı veya eşdeğerliği kabul edilen bir sınava ait sonuç belgesi, Mezuniyet Belgeleri, Öğrenci Belgesi, Lisans Transkripti ve Kimlik fotokopisini çevrim içi başvuru modülüne eksiksiz yükleyecek.

 

Diğer açıklamalar ve önemli hususlar

 

Adaylar son başvuru tarihi olarak belirtilen gün ve saate kadar çevrim içi başvuru yapmakla yükümlü olacak. Posta veya şahsen yapılan başvurular dikkate alınmayacak.

 

Yurtdışından alınmış diplomaların Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca denkliğinin onaylandığını gösterir belge de çevrim içi başvuru modülüne yüklenecek.

 

Üniversite web sayfasından yapılan tüm duyurular tebligat mahiyetinde olacak kişilere ayrıca yazılı tebligat yapılmayacak.

 

İdare uygun gördüğü takdirde ilanın her aşaması iptal edilebilecek. Gerçeğe aykırı belge ile başvuru yapanlar ya da beyanda bulunanlar hakkında yasal işlem başlatılacak. Atamaları yapılmış ise atamaları iptal edilecek. Bartın Üniversitesi’nce kendilerine bir ücret ödenmiş ise bu ücret yasal faizi ile birlikte tazmin edilecek.

 

Muafiyet

 

Doktora veya tıpta, diş hekimliğinde, eczacılıkta ve veteriner hekimlikte uzmanlık ya da sanatta yeterlik eğitimini tamamlamış olanlarda, meslek yüksekokullarının Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen uzmanlık alanlarına atanacak olanlarda, yükseköğretim kurumlarında öğretim elemanı kadrolarında çalışmış veya çalışmakta olanlarda merkezi sınav şartı aranmayacak. Bu kapsamda muafiyet talep edenlerin muaf olmalarına esas belgelerini çevrim içi başvuru modülüne yüklemeleri gerekiyor.

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Üniversitesi akademik personel alımı
Diğer EĞİTİM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›