Dünyayı pedallayan “Demir Atlı Adam”

Bartın Üniversitesindeki (BARÜ) söyleşide, bisikletiyle çıktığı dünya turunda 10 yılda 122 bin kilometre yol yaparak 68 ülkeyi gezen “Demir Atlı Adam” lakaplı Gürkan Genç öğrencilerle bir araya geldi.
Bu haber 2023-12-08 15:16:55 eklenmiş ve 23 kez görüntülenmiştir.

 

BARÜ’de öğrencilerle buluştu

 

 

Bartın Üniversitesinin (BARÜ) ev sahipliğinde ETİSAN Holdingin Kariyer 101 programı kapsamında düzenlenen “Demir Atlı Adam Gürkan Genç, Gençlerle Buluşuyor” etkinliği yoğun ilgi gördü.

 

 

Programın açılış konuşmasını Gürkan Genç’in ‘hayal ortağı’ olarak tanımladığı ETİSAN Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mert Özgün gerçekleştirdi.

 

 

Özgün: “Güzel farkındalıklar edineceğinizi düşünüyorum”

 

 

Özgün, gençlere örnek olmak amacıyla projeler gerçekleştirdiklerini belirterek “Sosyal sorumluluk bilinciyle bugün sizlerin karşısındayız. Geleceğimizin inşasında söz sahibi olan siz gençlerin vizyonlarına katkı sunmaya büyük önem veriyoruz. İnanıyoruz ki doğru bir hedef ve vizyon ile aşılamayacak hiçbir zorluk yoktur. Bu inançla fikirlerine, yolcuğuna ve vizyonuna değer verdiğim Gürkan Genç’i siz gençlerle buluşturmak da bir fırsat olarak karşımıza çıktı. Bugün hem keyifli vakit geçirecek hem de kendinize örnek alarak güzel farkındalıklar edineceğinizi düşünüyorum. Bu ulvi eğitim çatısını bizlere açtığı için başta Rektörümüz Prof. Dr. Orhan Uzun olmak üzere değerli hocalarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

İlk uzun seyahatini Bartın-İstanbul arasında yaptı!

 

 

Sunumunu gerçekleştirmek üzere sahneye çıkan Gürkan Genç, Bartın’ın onun için farklı bir anlamı olduğunu belirterek ilk uzun bisiklet seyahatini Bartın-İstanbul arasında yaptığını söyledi.

 

 

Genç, “Burası benim hikâyemin başladığı yer. Bu yüzden benim için ayrı bir önemi var. Gürkan Genç’in ‘Demir Atlı Adama’ dönüştüğü yolculuğun ilk pedallarına burada atmaya başladım. Daha sonra Japonya ile başladığım dünya turunda tüm kültürleri ve farklı yaşam tarzlarını öğrenmeye başladım. Bu yolculuğumda doğayı en az kirleten karbon aracı olan bisikleti tüm dünyaya hatırlatmaya, Türk bayrağını tüm dünyada bisikletimle dalgalandırarak ülkemi ve insanlarını temsil etmeye çalıştım” diye konuştu.

 

 

“Tozpembe bir yolculuk geçirmiyorum”

 

 

Genç, Moğolistan’da kendisine “Demir Atlı Adam” lakabı takıldığını da aktararak seyahati sırasında çektiği videoları katılımcılara izletti. Kara yolculuğunun tamamında sadece bisiklet kullandığını, gemi ve uçağa yalnızca kıta geçişlerinde bindiğinin altını çizen Genç, “Soğuk, sıcak, yağmur benim için hiçbir şey fark etmiyor. Eksi 42 dereceden 62 dereceye kadar farklı koşullarda pedal çevirdim. Tozpembe bir yolculuk geçirmiyorum; kaza yaptığım, yediklerimden zehirlendiğim ve sakatlandığım oldu. Birçok farklı tecrübe yaşadım ama ben yolculuğa hep devam ettim. Çünkü bir hedefim vardı ve bu beni her zaman mutlu etti” ifadelerini kullandı.

 

 

Genç, 12 yaşında kurduğu dünyayı bisikletle gezme hayalini gerçekleştirdiğini belirterek gençlere yaşadıkları zorluklar karşısında pes etmeden hayallerinin peşinden gitmeleri gerektiğini sözlerine ekledi.

 

 

Öğrenciler tarafından ilgiyle takip edilen etkinlik, soru ve cevapların ardından hatıra fotoğrafının çekilmesiyle son buldu. (Haber Merkezi)

ETİKETLER : BARÜ
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›