8,5 ayda yaklaşık 105 bin metrekare yol yapıldı!

Bartın halkına daha iyi hizmet vermek için çalışmalarına hız kesmeden devam eden Bartın Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, yaya ve sürücülerin güvenliğini sağlamak amacıyla hummalı asfalt çalışması gerçekleştirdi. Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, “Asfalt sezonunun açılmasıyla birlikte biz göreve geldiğimiz zaman diliminde 8,5 ayda 104 bin 713 metrekare yol yaptık. 2023 yılı içerisinde toplamda 36 bin 866 tonluk sıcak asfaltı şehrimize kazandırdık, kazandırmaya da devam edeceğiz. Bartın’ımıza hayırlı uğurlu olsun”
Bu haber 2023-12-08 15:13:07 eklenmiş ve 121 kez görüntülenmiştir.

 

Bartın Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Bartın halkına daha iyi hizmet vermek için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

 

 

Ekipler, yaya ve sürücülerin güvenliğini sağlamak amacıyla hummalı asfalt çalışması gerçekleştirdi.

 

 

Belediye ekipleri asfalt serimi, beton parke taşı ile yol yapımı, kaldırım çalışması, alan düzenleme, yol açımı ve bordür onarımı gibi hizmetlerin yanı sıra asfalt üretim işlerini de kesintisiz sürdürdü.

 

 

Kent merkezinde yaptığı üst yapı çalışmaları ile göz dolduran, göreve geldiği 22 Mart 2023 tarihinden buyana yaşanabilir bir Bartın için proje üreten Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu’nun çalışmaları takdir topladı.

 

 

Fırıncıoğlu döneminde 104 bin 713 metrekare yol yapıldı

 

 

Başkan Fırıncıoğlu yönetiminde üst yapı çalışmalarında rekor rakamlara ulaşan Fen İşleri ekipleri, büyük bir özveriyle yürüttükleri çalışmalarla 8,5 ayda toplam 34 bin 890 ton asfalt kullandı. Başkan Fırıncıoğlu’nun talimatları doğrultusunda toplam 34 bin 890 ton asfalt ile 104 bin 713 metrekare yol yapıldı. 10 bin 735 metrekare asfalt yama işi ve 14 bin 340 metrekare de beton parke taş yapım işi gerçekleştirildi.

 

 

119 bin 612 metrekare yol yenilendi

 

 

2023 yılının toplamına bakıldığında da 36 bin 866 ton asfaltla toplam 119 bin 612 metrekare yol yenilendi. Yine bir yıl boyunca 12 bin 991 metrekare asfalt yama işi, bin 819 metrekare bordür tamiri işi, 8 bin 553 metrekare beton parke taş tamiri işi ve 14 bin 822 metrekare de sathi kaplama yol işi gerçekleştirildi. Belediye tarafından kendi Asfalt Üretim Tesisinde 15 bin 266 ton asfalt üretilirken, buna ilave olarak da 21 bin 600 ton da dışardan satın alındı. Toplamda 36 bin 866 ton asfalt kullanılmış oldu.

 

 

Yatay işaretleme ve yol çizgi çalışması gerçekleştirildi

 

 

Ulaşım güvenliğinin sağlanması, yayaların ve sürücülerin trafikte güvenli bir şekilde hareket etmeleri için yatay işaretleme ve yol çizgi çalışması da gerçekleştirildi. Titizlikle yürütülen çalışmalar neticesinde bir yılda toplam 415.25 metrekare yaya geçidi, 805.51 metrekare şerit çizgi boyama, 380 metrekare ofset tarama ve 45 adet önce yaya uygulaması işaretlemeleri yapıldı.

 

 

“Tek amacımız hizmet etmek”

 

 

Hizmetlerde “vatandaş memnuniyetini” ilke edindiklerini belirten Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, yapılan çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Başkan Fırıncıoğlu, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

 

 

“Göreve gelir gelmez asfaltsız, bozuk, tozlu ve çamurlu yol kalmaması için elimizden gelen çalışmayı durmadan yorulmadan gece gündüz çalışarak yaptık. Tek amacımız hizmet etmek. Vatandaşlarımızın yollarla ilgili talepleri vardı. Gerçekten de şehir merkezinde birçok yolumuz çeşitli nedenlerle bozulmuştu. Gelir gelmez bu yollarımızın yapılması için gerekli talimatları verdim. Hamdolsun kısa sürede birçok cadde ve sokağımızın yolunu yeniden yaptık. Esnaf ve vatandaşlarımızı mağdur etmeden süreci tamamladık. Allah’a şükürler olsun ki vatandaşlarımıza karşı mahcup olmadık. Başladığımız işi yarım bırakmadan, geciktirmeden, kısa sürede tamamladık. Bunu personelimizle başardık. Gerçekten özveriyle çalıştılar. Tüm personelimize teşekkür ediyorum.

 

 

“Büyük önem verdik”

 

 

Sıcak asfalt yol çalışması yaptığımız tüm cadde ve sokaklarımızda trafik yönlendirme ve yaya geçişi çizgileri çizdik. Kent merkezimizde özellikle okul bölgelerinde ulaşım güvenliğinin sağlanması, yayaların ve sürücülerin trafikte güvenli bir şekilde hareket etmeleri için yatay işaretleme ve yol çizgi çalışmalarına büyük önem verdik. Yeni asfaltlanan yolların yaya geçidi ve yol çizgilerini çizerken, mevcut yolların da yıpranmış ve silinmiş durumda olan çizgilerini yeniledik. Bu çalışmayla da hem yaya ve araç trafiğine yön vermiş olduk hem de caddelere güzel bir görünüm kazandırdık. Bu doğrultuda asfalt sezonunun açılmasıyla birlikte biz göreve geldiğimiz zaman diliminde 8,5 ayda 104 bin 713 metrekare yol yaptık. 2023 yılı içerisinde toplamda 36 bin 866 tonluk sıcak asfaltı şehrimize kazandırdık, kazandırmaya da devam edeceğiz. Bartın’ımıza hayırlı uğurlu olsun.” (Haber Merkezi)

ETİKETLER : Bartın Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›