Bartın dahil 81 ilde “ÇENGEL-4” operasyonu

Kaçak ve sahte alkol ticaretine yönelik Bartın dahil olmak üzere 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen “Çengel-4” operasyonlarında 25 bin 603 litre kaçak ve sahte alkol ele geçirilirken 189 şahsa adli işlem yapıldı. Operasyonlara ilişkin açıklamada bulunan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Kaçakçıların ve sahteciliğe bulaşanların enselerindeyiz. Bunlara göz açtırmayacağız” dedi.
Bu haber 2023-12-09 15:11:53 eklenmiş ve 57 kez görüntülenmiştir.

 

25 bin 603 litre sahte alkole el konuldu

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı Koordinesinde, il emniyet müdürlüklerinin kaçakçılık suçlarıyla mücadele şube müdürlükleri ve Gelir İdaresi Başkanlığının katılımıyla 81 ilde Çengel-4 operasyonları düzenlendiğini belirtti.

 

 

Kaçak ve sahte alkollü içki ticaretinin engellenmesi yönelik, vatandaşların can güvenliği ve sağlığını tehdit eden ve büyük miktarda vergi kaybına uğramasına neden olan yasa dışı faaliyetlerinin sona erdirilmesi amacıyla Bartın dahil olmak üzere 81 ilde eş zamanlı olarak yapılan operasyonlara ilişkin bilgi veren Bakan Yerlikaya, yaklaşık 23 ton kaçak alkole el konulduğunu, 189 kişi hakkında adli işlem yapıldığını kaydetti.

 

 

25 milyon TL’lik vergi kaybının da engellendiği operasyonlara ilişkin verileri paylaşan İçişleri Bakanı Yerlikaya, operasyona ilişkin yaptığı paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

 

 

“Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığımız Koordinesinde; İl Emniyet Müdürlükleri Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlükleri ve Gelir İdaresi Başkanlığının katılımıyla 81 İlde vatandaşlarımızın can güvenliği ve sağlığını tehdit eden aynı zamanda ülkemizin büyük miktarda vergi kaybına uğramasına neden olan yasadışı faaliyetlerinin sona erdirilmesi amacıyla ‘Çengel-4 Operasyonları’ düzenlendi.

 

 

Operasyonlarda;14 adet sahte alkol üretimi yapılan içki imalathanesi deşifre edildi. 8 bin 310 şişe kaçak ve sahte alkollü içkiye, 13 bin 472 litre kaçak ve sahte alkollü içkiye, 12 bin 131 litre etil alkole, bin 704 adet boş şişe ve bin 600 adet bandrole, bin 680 adet alkol aroması ve 68 bin 121 adet etikete el konuldu.

 

 

Operasyona Gelir İdaresi Başkanlığı taşra birimleri de katıldı. Gelir İdaresi Başkanlığı ile yapılan ortak değerlendirmede 25 milyon TL’lik vergi kaybının önüne geçildi.

 

 

Operasyonu gerçekleştiren Polislerimizi ve Gelir İdaresi Başkanlığımız çalışanlarını tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin.

 

 

Vatandaşımızın can güvenliği ve sağlığı için ülkemizin dört bir yanındaki alkol kaçakçılarına ve sahte alkol üretimi yapanlara karşı operasyonlarımız artarak devam edecek. Kaçakçıların ve sahteciliğe bulaşanların enselerindeyiz. Bunlara göz açtırmayacağız.”

 

 

Bartın’da litrelerce etil alkol yakalandı!

 

 

Bartın İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğünün kaçakçılığın men ve takibine yönelik yaptığı çalışmalarda; Ulus’ta bulunan şüpheli K.Ç isimli şahıstan 10 litre ve Merkez Karaköy Mahallesi Zeybekler Sokakta şüpheli Y.Ö isimli şahıstan 40 litre olmak üzere toplam 50 litre etil alkol ele geçirildi.

 

 

Nöbetçi Cumhuriyet Savcısından alınan talimatlar doğrultusunda şüpheli şahıslar hakkında 5607 sayılı Kaçakçılık Kanuna Muhalefet suçu kapsamında işlem başlatıldı.

 

 

Gümrük kaçağı sigara ele geçirildi

 

 

KOM Şube Müdürlüğünün yine kaçakçılığın men ve takibine yönelik yaptığı çalışmalarda Kemerköprü Mahallesi Elmalık Sokakta internet üzerinden satış yaptığı tespit edilen R.K.K isimli şahıstan; 24 adet “vozol” olarak tabir edilen elektronik sigara, Orduyeri Mahallesi Kaynarca Caddesi’ndeki A.B isimli şüpheli şahıstan da farklı markalara ait toplam 70 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi.

 

 

Nöbetçi Cumhuriyet Savcısına bilgi verilerek alınan talimatlar doğrultusunda 5607 sayılı Kaçakçılık Kanuna Muhalefet suçu kapsamında şahıslar hakkında işlem başlatıldı.

ETİKETLER : İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›