Cenaze hizmetleri ile Bartın Belediyesi’nden vatandaşa destek

Vatandaşların zor ve acılı günlerinde onları yalnız bırakmayarak her türlü desteği sunmaya devam eden Bartın Belediyesi, verdiği cenaze ve taziye hizmetleriyle de vatandaşların acılarını hafifletiyor. Vatandaşlara hızlı ve sorunsuz cenaze hizmeti verebilmek için tüm bu hizmetlerine bir yenilik daha katan Bartın Belediyesi, araç filosunda bulunan 6 otobüs ile talep edildiği takdirde cenaze yakınları için ücretsiz servis hizmeti vermeye başladı.
Bu haber 2023-12-11 15:02:17 eklenmiş ve 49 kez görüntülenmiştir.

 

Cenaze yakınları için ücretsiz servis desteği

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Bartın Belediyesi, ücretsiz cenaze hizmeti vererek, yakınlarını kaybeden vatandaşlara en acı günlerinde destek oluyor.

 

 

Cenaze hizmetleri kapsamında büyük bir ihtiyaca cevap veren Gasilhanesi’de verilen ücretsiz yıkama ve bekletme hizmetinin yanı sıra şehir içi ve şehir dışına 7 gün 24 saat ücretsiz cenaze nakil hizmeti, kefen ve saburaj tahtası temini sağlayan Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu başkanlığındaki Bartın Belediyesi, taziye hizmetleri kapsamında cenaze evlerine pide, ayran, lokum gibi ikramları, bin adet tabureyi de cenazelere ve mevlitlere göndererek önemli bir ihtiyacı karşılarken vatandaşların yanında oluyor, acıların paylaşılmasına katkı sağlıyor.

 

 

Vatandaşlara hızlı ve sorunsuz cenaze hizmeti verebilmek için tüm bu hizmetlerine bir yenilik daha katan Bartın Belediyesi, araç filosunda bulunan 6 otobüs ile talep edildiği takdirde cenaze yakınları için ücretsiz servis hizmeti vermeye başladı.

 

 

“Her zaman vatandaşlarımızın yanındayız

 

 

Yeni başlatılan söz konusu hizmetle ilgili açıklamada bulunan Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, “Göreve geldiğimiz günden bu yana cenaze hizmetlerinin aksamadan devam etmesi için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Bu önemli hizmetimizin kapsamını artırarak devam ettiriyoruz. Cenaze hizmetlerimize yenilikler kazandırmaya devam ediyoruz. Bartın Belediyesi olarak vatandaşlarımızın her zaman yanındayız” dedi.

 

 

KUTU KUTU

 

 

“Ne gerekiyorsa yapıyoruz”

 

 

Bartın Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Mezarlıklar ve Defin İşleri Birimi Bartın’da verdiği cenaze hizmetleriyle vatandaşların acısını paylaşmaya devam ederken bu hizmetlerden 2023 yılında da çok sayıda vatandaş yararlandı. 2023 yılında Gasilhanede 405 kadın cenaze ve 519 erkek olmak üzere toplam 924 cenaze yıkandı.

 

 

Şehir merkezinde, ilçe, belde ve bunlara bağlı çevre köylerde olduğu gibi şehirlerarasında da 7 gün 24 saat cenaze nakil hizmetleri veren Bartın Belediyesi, 2023 yılında 6 adet cenaze nakil aracıyla şehir içi 329, şehir dışı 180 ve mücavir alan dışı yerlere(köyler) 634 olmak üzere toplam bin 143 cenazenin nakli ücretsiz yapıldı. Cenaze nakillerinde şehir içi 6 bin 580 kilometre, şehir dışı 79 bin 830 kilometre ve köylere 26 bin 73 kilometre olmak üzere toplam 112 bin 483 kilometre yol kat edildi.

 

 

Cenaze hizmetlerin ücretsiz verildiğini belirten Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, Vatandaşları zor zamanlarında da yalnız bırakmadıklarını ifade etti. Başkan Fırıncıoğlu; “Göreve geldiğimiz günden buyana cenaze hizmetlerinin aksamadan devam etmesi için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Bu önemli hizmetimizin kapsamını artırarak devam ettiriyoruz. Bartın Belediyesi olarak vatandaşlarımızın her zaman yanındayız. Ücretsiz cenaze naklinden, cenaze evlerine gönderdiğimiz çeşitli ikramlara, ücretsiz kefen ve sabutaj tahtasından, cenaze evlerine tabure desteğine kadar birçok hizmeti ücretsiz bir şekilde halkımızın hizmetine sunuyoruz. Bu hizmetlerimizde görev alan personelimize teşekkür ediyorum” dedi.

ETİKETLER : Bartın Belediyesi
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›