Ödülü Cihat Çakır verdi

Ticaret Bakanlığı Koordinatörlüğü’nde bu yıl 14.’sü düzenlenen “Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması”nın ödül törenine destek veren sponsor firmalar arasında Bartın’ın köklü firmaları Madeş ve Öz-Tem Orman da yer alırken Madeş Yönetim Kurulu Üyesi Cihat Çakır, ödül törenine katılarak yarışmanın “Profesyonel” kategorisinde birincilik kazanan tasarımına ödülünü verdi.
Bu haber 2023-10-09 10:53:15 eklenmiş ve 119 kez görüntülenmiştir.

 

MADEŞ sponsor oldu

 

Erkan Hızoğlu

 

 

 

Ticaret Bakanlığı koordinatörlüğü, Türkiye İhracatçılar Meclisi iş birliği ve Orta Anadolu Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği’nin organizatörlüğü ile 14.’sü düzenlenen “Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması”nın ödül töreni gerçekleştirildi. Bu sene bin 48 tasarım ile başvuruda bulunulan yarışmada 33 tasarımcı ödüllendirildi.

 

Türkiye'nin gelecekte üreteceği, kullanacağı ve ihraç edeceği mobilyaları tasarlayan yarışmacıların, yoğun ilgisi sektörde faaliyet gösteren ve yarışmayı organize eden tüm tarafları mutlu etti.

 

Akademisyenler ve profesyonel tasarımcılar, ön lisans-lisans öğrencileri, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin, ev, ofis, mutfak-banyo ve akıllı mobilyalar kategorilerinde başvurduğu 14.Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması'nın ödül töreni, T.C. İstanbul Vali Yardımcısı Dr. M. H. Nail Anlar, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Sayın Mustafa Gültepe, Orta Anadolu Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sayın A. Tahsin Ata ve sektörün önden gelen isimlerinin katılımıyla Türkiye İhracatçılar Meclisi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

 

Yarışmanın asli jüri üyeleri tasarım alanında günümüzün en önemli isimlerinden oluşurken Jüri Başkanlığı’nı Prof. Önder Küçükerman'ın yürüttüğü yarışmanın diğer jüri üyeleri ise tasarımın ve sektörün duayenleri arasında olan Reşit Soley, Aziz Sarıyer, Mustafa Toner, Kaan Dericioğlu, Didem Çapa, Fatih Kıral ve Murat Armağan oldu.

 

Yarışmayı destekleyen kuruluşlar arasında TRT, Mimarlar Odası, İç Mimarlar Odası ve Yaratıcı Çocuklar Derneği bulunurken, yarışmaya Akademisyen-Profesyonel ile Ön Lisans-Lisans öğrencilerinin yanı sıra ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri de katıldı. Geleceğin tasarımcılarını yaratıcı çözümlere teşvik etmek amacını güden bu kategori, bu yıl da mobilya sektörünün gelişimine ışık tutacak değişik tasarımları bu alana çekti.

 

Bu yıl farklı kategorilerden oluşan 33 ödüle, toplam 332 bin 500 TL ödül verildi. Türkiye'de tasarım alanında katılımı en yüksek yarışmalardan biri olan Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması'nda ödül veren sponsor firmalar arasında Bartın’ın köklü firmaları Madeş ve Öz-Tem Orman başta olmak üzere Atagür Çelik, Bürotime, Erpa Orman, Ersa Mobilya, Gentaş, Kastamonu Entegre, Lazzoni, Mikodam, Nurus, Emo Home ile Sun-Ka yer aldı.

 

“Emeği geçen herkese teşekkür”

 

 

Ödül töreni sonrasında kısa bir açıklamada bulunan Çakır, “Ticaret Bakanlığı koordinatörlüğü, TİM iş Birliği ve Orta Anadolu Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği'nin organizatörlüğünde, mobilya sektörünün gelişimine katkıda bulunmak ve tasarımın sektör için önemini vurgulamak amacıyla, organize edilen ‘İhracatçı Birlikleri-14. Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması’nın ödül töreni geçtiğimiz günlerde düzenlendi. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler” dedi.

ETİKETLER : Bartın MADEŞ Cihat Çakır Ticaret Bakanlığı Türkiye İhracatçılar Meclisi Orta Anadolu Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği
Diğer EKONOMİ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›