CHP heyeti aday belirme çalışması için Bartın’a geldi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi Şengül Yeşildal ve Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, hafta sonu Bartın’da gerçekleştirdikleri ziyaret ve toplantıların ardından CHP Bartın İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Alp sahadan gelen talepleri değerlendirdiklerini ifade ederek, “Bartın’da esnafla, sivil toplum örgütleriyle, muhtarlarımızla, demokratik kitle örgütleriyle, temsilcileriyle mümkün olduğunca temas etmeye çalıştık. …Örgüt denetiminde bir ön seçim ve genel merkez uygulamasından birini tercih edeceğiz. Onun için de sahanın beklentisine ve talebine de bakacağız."şeklinde konuştu.
Bu haber 2023-12-12 14:52:42 eklenmiş ve 25 kez görüntülenmiştir.

 

Kübra Nur AK

 

 

31 Mart Mahalli Genel Seçimler öncesi aday belirleme çalışmaları kapsamında eğilim yoklaması yapmak üzere Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi’nin görevlendirmesiyle ilimize gelen CHP Parti Meclisi Üyesi Şengül Yeşildal ve Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, parti örgütleri ve aday adaylarıyla bir araya gelerek saha çalışması yaparken sivil toplum kuruluşlara temsilcileriyle istişarelerde bulundu.

 

 

Bartın’daki önemli görüşmelerde ve temaslarda bulunan CHP Heyeti, son olarak parti binasında bir basın açıklaması düzenledi. CHP Bartın İl Başkanı İsmail Cem Akyol, Merkez İlçe Başkanı Fatma Mazhar ve parti yöneticileri ile aday adaylarından bazı isimlerin katıldığı toplantıda Bartın'da yapılacak yerel seçimler için aday belirleme sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu.

 

 

“Her kesimle temas etmeye çalıştık”

 

 

Kars Milletvekili İnan Akgün Alp yaptığı açıklamada Bartın’daki temasları hakkında bilgi vererek “Bartın’da esnaf gezisi, sivil toplum örgütleriyle, muhtarlarımızla, demokratik kitle örgütleriyle, temsilcileriyle mümkün olduğunca temas etmeye çalıştık. Bugün de örgütümüzü dinleyeceğiz. Aday adaylarımızla görüşeceğiz. Hepinize buradaki yerel seçimlerde birlik içerisinde ve beraberlik içerisinde geçireceğimiz bir seçimde başarılar diliyorum.” dedi.  

 

 

“Sahanın beklenti ve talebine bakacağız”

 

 

Ardından, basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Milletvekili Alp, aday belirleme sürecinde bundan sonra nasıl bir yol izleneceğine ilişkin de “Biz aday belirleme sürecinde aslında kendi örgütümüze danışacağız. İllerdeki beklentiye bakacağız. Bugün de çalışma konularımızdan birisi o. Buradaki talebe bakacağız. Bizim için tüm yöntemler uygulanabilir ve süresi zamanı ayarlanabilirse aslında hepsine de başvurmak isteriz. Örgüt denetiminde bir ön seçim ve Genel Merkez uygulamasından birini tercih edeceğiz. Onun için de sahanın beklentisine ve talebine de bakacağız” açıklamasını yaptı.

 

 

“Son kararı Parti Meclisi ve Genel Başkan verecek”

 

 

Aday belirleme sürecinde sadece örgütün görüşüyle sınırlı kalınmayacağını da kaydeden Alp, “Bizler her aşamada kendi yönetimimiz, belediyelerde bir memnuniyet anketi yapıyoruz. Diğer iddialı olduğumuz illerde dağılımını bilmek için anket çalışması yapıyoruz. Örgütümüz arasında temayül yoklaması da yapıyoruz. Tüm üyelerin katıldığı ön seçim yoğunluğunda bunlar illerine göre, bölge ve taleplerine göre değişiyor. Tabi son kararı Parti Meclisimiz, Genel Başkanımız verecek” dedi.

 

 

31 Mart Mahalli Genel Seçimler öncesi aday belirleme çalışmaları kapsamında eğilim yoklaması yapmak üzere ilimize gelen CHP Kars Milletvekili İnan Akgün Alp, YSK’nın seçim takvimine kadar adaylık sürecinin sona ereceğini söyledi.

ETİKETLER : Cumhuriyet Halk Partisi
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›