Dünya listesine giren BARÜ’nün başarıları TRT Radyo Haber’de anlatıldı

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Türkiye’nin en çok dinlenen radyosu TRT Radyo Haber’e konuk olarak kuruluşunun 15. yılında üniversitenin elde ettiği başarıları anlattı.
Bu haber 2023-10-09 11:51:48 eklenmiş ve 106 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Uluslararası alanda belirli bir standardı yakalayan 1.904 üniversitenin verileriyle ortaya konulan Times Higher Education (THE) “Dünya Üniversite Sıralaması 2024” (World University Rankings 2024) ile ilk defa sıralamaya giren BARÜ’nün elde ettiği kazanımlar TRT Radyo Haber’de konuşuldu.

 

Canlı yayında Dilek Torun’un sorularını cevaplayan Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, THE “Araştırma Kalitesi” kategorisinde dünyada 563. ve Türkiye’de ise 2. olduklarını vurguladı.

 

Uzun: “Bu vizyona inanıyoruz”

 

Rektör Uzun, yaptığı konuşmada elde edilen başarıları bir arada olma ve birlikte iş yapabilme ilkesine bağlayarak “Her şeyden önce biz öz potansiyelimizden aldığımız ilhamla gelecek yolculuğumuzu sürdürüyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye Yüzyılı’na, ortaya konulan bu vizyona inanıyoruz. Bartın Üniversitesi olarak sürdürülebilir bir eksende sergilediğimiz performanstan gurur duyuyoruz. Ancak şunu rahatlıkla söyleyebilirim: ‘Bu başarı elbette Bartın Üniversitesi için önemli. Öte yandan bu başarı aslında Türk Yükseköğretim alanının bir başarısı.’ Ülke olarak bu sıralamalardaki yerimizi yükseltiyor ve sıralamaya giren üniversite sayımızı her geçen yıl artırıyoruz. Burada YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Erol Özvar’a teşekkürlerimi sunuyorum. Daha iyiye ulaşma konusunda bizlere verdikleri destekler ve beraberindeki doğru politikalar üniversitelerimizin kalite odaklı büyüme stratejilerine yön veriyor” dedi.

 

“En iyileri arasına girmemizde yolumuzu açıyor”

 

Akademik ve idari insan kaynağımız ve öğrencilerimizle birlikte titizlikle sürdürülen çalışmalara değinen Rektör Uzun, “Akademik ve idari insan kaynağımız ve öğrencilerimizle birlikte titizlikle sürdürdüğümüz bu çalışmalarda tüm paydaşlarımızın desteğini alıyoruz. Bartın Milletvekilimiz, şimdiki Adalet Bakanımız Sayın Yılmaz Tunç bizleri yakından takip ediyor ve ihtiyacımız olduğu her an yanımızda olmaya devam ediyor. Diğer yandan Sayın Valimiz Nurtaç Arslan’ın özverileriyle şehirde bir ve bütün olan kurumlarımız, güç birliği içerisinde her geçen dönem daha iyiye ulaşma noktasında önemli mesafeler kat ediyor. Anlattıklarım bu başarı hikâyesinin temelini oluşturuyor. Bu da henüz 15 yaşında bir üniversite olarak dünyanın en iyileri arasına girmemizde yolumuzu açıyor” ifadelerini kullandı.

Rektör Uzun, BARÜ’nün TÜBİTAK 2209-A kapsamında kabul edilen proje sayısını 4’üncü yılda 685’e yükselterek 2023/1 döneminde Türkiye 3’üncüsü olmayı başardığının altını çizerek eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve sosyal sorumluluk alanındaki stratejilerine de değindi. (Haber Merkezi)

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Üniversitesi TRT Radyo
Diğer EĞİTİM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›