Bartın’ın sahilleri turizme damga vuracak!

Bartın İl Genel Meclisi, Ekim Ayı Toplantısı’nın üçüncü oturumunu gerçekleştirdi. Hatipler-Arıönü (Mugada) arasında yapılacak olan bağlantı yolu ile ilgili İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, “Burada ormandan izinle açtığımız yol 2,5 kilometre civarında. Bu sadece Hatiplerle Mugada’yı birbirine bağlamakla kalmayacak dolayısıyla Filyos’u da bizim sahillerimize farklı yollardan bağlamış olacak. Bu açtığımız yolu yol ağına almamız lazım. İlerde işlem görmesi için, burada bizim çalışma yapabilmemiz için bu artık bizim yol envanterimizde olması gereken bir yol. İnşallah orada başlattığımız bir projeyi, Türkiye Petrollerinden aldığımız desteklerle oradaki yolu güzel bir şekilde bu sahilleri birbirine bağlamış olacağız” dedi.
Bu haber 2023-10-06 10:32:08 eklenmiş ve 68 kez görüntülenmiştir.

 

 

“Sahilleri birbirine bağlamış olacağız”

 

Kübra Nur AK

 

Bartın İl Genel Meclisi, İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun başkanlığında Ekim Ayı Toplantısı’nın üçüncü oturumunu gerçekleştirdi. 

 

Meclis Üyelerinin yine eksiksiz olarak tam kadro katıldığı toplantıda İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Karakaya, Genel Sekreter Yardımcısı Yunus Alışkan ve daire müdürleri de yer aldı.

 

Bir önceki toplantıda alınan karar özetleri tutanağının okunmasının ardından Ekim ayı gündeminde yer alan konulara geçildi.

 

“Bartın’ın turizmine damga vuracak sahillerimiz olacak”

 

Hatipler-Arıönü (Mugada) Bağlantı Yolu ile ilgili dosyanın okunmasının ardından konu ile ilgili açıklama yapan Başkan Dursun, şöyle konuştu:

 

“Konu bizden 7’inci dönemden önce meclis gündeminde sıkça konuştuğumuz bir konu. Benim gündeme getirdiğim dolayısıyla dünkü meclis toplantısında ifade etmiştim. Filyos’tan İnkumu’na kadar olan sahil yolu ile ilgili biz bir adım atmıştık. Bu adımının birinci aşaması Mugada’yla Hatiplerin arasındaki ormanın içerisinde aldığımız izinle oraya açtığımız aslında yolla başladı. Dolayısıyla ondan sonra farklı gelişmeler yaşadık. Türkiye Petrollerini doğalgaz projesinden sonra doğalgazın oraya karaya ulaşımından sonra farklı bir Zonguldak farklı bir Bartın aslında gün ışığı gibi ortada. Bizim sahillerimiz Filyos geliştikçe öne çıkacağını hep ifade etmiştik. Alternatif yollarla beraber Filyos, Hatipler, Büyükkızılkum, Mugada, Güzelcehisar ve İnkumu geleceğin Bartın’ın turizmine damga vuracak sahillerimiz olacak. Şimdi biz 10 yıl önce başlattığımız grup yolu niteliğinde Hatiplerden başlayıp İnkumu’na kadar ulaşacak hatta limana bağlanacak yolumuzu proje olarak sürdürmemiz lazım. Burada ormandan izinle açtığımız yol 2,5 kilometre civarında. Bu sadece Hatiplerle Mugada’yı birbirine bağlamakla kalmayacak dolayısıyla Filyos’u da bizim sahillerimize farklı yollardan bağlamış olacak. Bu benim talebimdi. Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğümüze bu açtığımız yolu yol ağına almamız lazım. İlerde işlem görmesi için, burada bizim çalışma yapabilmemiz için bu artık bizim yol envanterimizde olması gereken bir yol. İnşallah orada başlattığımız bir projeyi, Türkiye Petrollerinden aldığımız desteklerle oradaki yolu güzel bir şekilde bu sahilleri birbirine bağlamış olacağız.

 

“İdarenin gündemine gelmesi gereken işlerden bir tanesi”

 

Elbette bu konuyu komisyona göndereceğim. Komisyondan önce burada size ifade etmem gereken, yolun orada açılma amacını, maksadını, hedef kitlesini ortaya koymak önemliydi. 7’inci dönem meclisinden önce başlattığım bir projeydi. O zaman orman izinleri bitmişti. Yolun ham olarak açmasını tamamladık ama ondan sonrası o yolun yapımı elbette peyder peyi bu yapılır. İdarenin gündemine gelmesi gereken işlerden bir tanesi. İnşallah Bartın’ı her konuda Özel İdare olarak, sanayide, tarımda, turizmde geliştirmek bunlara katkı sağlamak İl Özel İdaresinin ve İl Genel Meclisinin görevleri arasında. Biz Bartın’da turizmi hakkıyla yapalım istiyoruz. Sanayi de olması gereken yerde olması gerektiği gibi olsun istiyoruz. Burası belki büyük bir tarım kenti değil ama bu şehirde tarımda olsun istiyoruz. O nedenle 2024 bütçesinde bu konularla ilgili elbette yine her zaman olduğu gibi bu konularda dokunacağımı, öncelik tanıyacağımız işlerimiz, ele alacağımız konular yerlerini, sıralarını almış olacaklar.

 

“Birçok olmazları beraber başardık”

 

Ben bugüne kadar yapmış olduğunuz katkılardan, desteklerden dolayı çok teşekkür ederim. Biz Bartın’da birçok olmazları beraber başardık. Bu imarda olsun, turizmde yine başka tahsis işlerinde olsun, birçok olmazları beraber başardık. İnşallah bunları önümüzdeki süreç içerisinde 7’inci dönemin 6 ayı var. 6 aylık süreyi 1’inci görevimiz 2024 bütçesini doğru oturtmak. En önemli işlerden bir tanesi bu. 7’inci dönem 4 bütçe tecrübesi olan bir meclis. İnşallah bunu da hakkıyla yerine getireceğiz. Ben bunu hiç tereddüt ve şüphe bile duymuyorum. Güzel bir çalışma ortamıyla önümüzdeki kalan süreyi en güzel şekilde, arkamızdan böyle gerçekten olması gerekenleri yapan bir meclis, yapmış bir meclis olarak imza atıp gerekirse bunları da söyletmemiz gerekir diye düşünüyorum. Ben tekrar çalışmaların hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu konunun da turizm açısından önemli olduğunu belirtmek istedim.”

Hatipler-Arıönü (Mugada) Bağlantı Yolu ile ilgili dosyanın İçişleri Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyonuna havalesi meclisin oy birliği ile kabul edildi.

 

Karakaya: “Güzel bir iş olacak”

 

Teminat Mektubu İzin Talebi Verilmesi ile ilgili dosyanın okunmasının ardından ise Karakaya, projeyi anlattı. Karakaya, “Asfalt plentin de bize 7-8 milyon bir bedel çıkartmışlardı. Güvence bedeliydi bu. Aynı usulü benimsiyoruz. O zaman 1 milyon 700 bin lira bir teminat göstererek, parada kasamızdan çıkmayarak sadece teminat mektubuyla, o parayı da nemalandırarak biz o işi çözmüştük. Buradaki rakam çok yüksekti. 1 milyonlara varıyorduk yine ciddi bir pazarlık yaptık sağ olsun Akmercan Murat beyde, Genel Müdürde yine bizi kırmadılar. Şimdi doğalgaza dönüştürmesek zaten kömür fiyatları çok yüksek. Odun maliyeti yine çok yüksek yüklenmek durumunda kalacağız. En azından dedik ki hem cebimizden para çıkmasın hem fiyat makul seviyeye geldi pazarlık yaptık. Hem parayı nemalandırmış olacağız. Hem de işi çözmüş olacağız. Güzel bir iş olacak” ifadelerini kullandı.

 

Dursun: “Terminal bizim birinci yüzümüz”

 

Karakaya’nın ardından Dursun, “Yapılacak şey belli. Yetki vereceğiz, Vali ya da yetki vereceği kişiye. Bu kuruma bir külfet değil bana göre. Var olan bir şeyi bir formülle çözmüş olmak. Biz 3 sene önce beraber dedik bu terminal bizim birinci yüzümüz. Biz bunu yapalım. Bir öğrenci, bir yabancı geldiğinde bize orada bir not verecek. Bunu takip edeceğiz. Bunu güzelleştirmek bizim elimizde” dedi.

Dosyayla ilgili olarak Meclisin oy birliği ile yetki verilmesine karar verildi.  

ETİKETLER : Bartın Bartın İl Özel İdaresi Bartın İl Genel Meclisi İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Karakaya
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›