BARÜ’den 11 akademisyen “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesinde

Stanford Üniversitesinin her yıl gerçekleştirdiği ve dünyanın en etkili bilim insanlarının sıralandığı listeye Bartın Üniversitesinden (BARÜ) 11 isim girmeyi başardı.
Bu haber 2023-10-06 10:28:26 eklenmiş ve 53 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

 

Stanford Üniversitesinin her yıl dünyanın en etkili bilim insanlarını sıraladığı liste Hollanda merkezli yayıncılık şirketi olan Elsevier tarafından yayımlandı.

 

Akademisyenlerin bilimsel üretkenliği ve çalışmalarının kalitesi gibi ölçütler kullanılarak yapılan sıralamada dünya genelinde 200 bini aşkın isim değerlendirildi.

 

Times Higher Education (THE) 2024 Dünya Üniversite Sıralamasında ‘Araştırma Kalitesi’ kategorisi genel sıralamada 563., Türkiye’de ise 2. olan BARÜ, “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesine 11 isim ile girdi. 2020 yılında 2, 2021 yılında 6 ve 2022 yılında 8 kişiyle listede yer almayı başaran BARÜ, böylece bu yıl da listedeki bilim insanı sayısını artırmayı başardı.  

 

Yayımlanan listede BARÜ Fen Fakültesinden Prof. Dr. Mehmet Zahmakıran, Prof. Dr. Murat Rakap, Prof. Dr. Şuayip Yüzbaşı, Doç. Dr. Emrah Altun, Doç. Dr. Parham Taslimi, Doç. Dr. Ramazan Yılmaz ile Doç. Dr. Zafer Ceylan girerken; Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesinden Prof. Dr. Osman Gençel, Doç. Dr. Abdullah Cahit Karaoğlanlı, Doç. Dr. Azmi Erdoğan ile Dr. Öğr. Üyesi Shashanka Rajendrachari yer aldı.

 

Prof. Dr. Rakap 2022 yılı Eylül ayında, Doç. Dr. Ceylan 2023 yılı Mart ayında ve Prof. Dr. Yüzbaşı ise 2023 Eylül ayında BARÜ’ye katıldı.

 

Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde yer alan öğretim üyelerini tebrik eden BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, sürdürülebilir bir gelişim göstererek kurumsal yetkinliklerini artırmaya devam ettiklerini ifade etti.

 

“Başarılarının devamını diliyorum”

 

Rektör Uzun, kalite ekseninde yaptıkları çalışmaların önemine dikkat çekerek “Bartın Üniversitesi olarak her geçen gün daha iyiye ulaşmak için tüm bileşenlerimizle birlikte gayret gösteriyoruz. Bilimsel çalışmalarımız, nitelikli yayın ve teknolojik etki değeri yüksek araştırmalarımızla ortaya koyduğumuz yenilikçi bilgiyi insanlığın hizmetine sunuyoruz. ‘Türkiye Yüzyılı’ vizyonuna inanarak çıktığımız bu yolculukta elde ettiğimiz kazanımları yarınlara taşıyarak uluslararası anlamda adımızdan söz ettirmeye devam ediyoruz. Bu düşüncelerle gelişimimize katkı sunan tüm bileşenlerimizle birlikte Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesine girmeye hak kazanan akademisyenlerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Ayrıca her zaman yanımızda olarak bilim, teknoloji ve yenilik ekosistemimizi destekleyen politikalarla önümüze ışık tutan YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Erol Özvar’a ve YÖK üyelerimize teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu. (Haber Merkezi)

ETİKETLER : Bartın Bartın Üniversitesi Stanford Üniversitesi
Diğer EĞİTİM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›