BARÜ 6. Ar-Ge Proje Pazarına TÜBİTAK’tan destek

Bartın Üniversitesinin (BARÜ), Cumhuriyetin 100. yılında bilim ve teknoloji tutkunlarını bir araya getirerek altıncısını gerçekleştireceği “Ar-Ge Proje Pazarı” etkinliğinin TÜBİTAK tarafından desteklenmesi uygun görüldü.
Bu haber 2023-10-06 14:27:00 eklenmiş ve 141 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Bartın Üniversitesinin (BARÜ) 2017 yılından bu yana Türkiye’nin 81 ilinden ‘Benim de bir fikrim var’ diyenleri bir araya getirdiği Ar-Ge Proje Pazarı heyecanı yeniden başlıyor.

 

Türkiye’nin milli teknoloji üreten bir topluma dönüşmesi hedefinde düzenlenen etkinliğe bu yıl da TÜBİTAK tarafından destek veriliyor. BARÜ’nün TÜBİTAK Proje Pazarları Destekleme Programı (1503) kapsamında kabul edilen başvurusu ile katılımcıların yol ve konaklama masrafları belirli limitler dâhilinde karşılanacak.

 

Toplamda 130 bin TL’nin üzerinde ödül dağıtılacak

 

BARÜ’nün “Akıllı Lojistik ve Bütünleşik Bölge Uygulamaları” ihtisaslaşma alanı başta olmak üzere odak alanlarda düzenlenen proje pazarında dereceye girenlere toplamda 130 bin TL’nin üzerinde ödüller verilecek. Bölgenin en önemli uzun soluklu festivalinde farklı kategorilerde proje fikirlerinin yer alacağı yarışmalarla 2 gün sürecek. Kamu-üniversite-sanayi iş birliğinin güzel bir örneğinin sergilendiği organizasyon kapsamında başvurular 8 Ekim 2023 Pazar gününe kadar devam edecek. Etkinlik ise 2-3 Kasım 2023 tarihlerinde BARÜ Kutlubey Yerleşkesinde gerçekleştirilecek.

 

Projeler sergilenecek, iş birliği imkânları konuşulacak

 

Önceki yıllarda büyük bir ilgi gören BARÜ Ar-Ge Proje Pazarına bu yıl da rekor bir başvuru ve katılım bekleniyor. Araştırmacılar, girişimciler, bilim insanları ve üniversite öğrencilerinin yanı sıra lise öğrencilerinin de katılabileceği etkinlikte Türkiye’nin milli teknoloji üreten bir topluma dönüşmesi konusunda farkındalık oluşturulması hedefleniyor. Proje fikirlerinin farklı üniversitelerden bilim insanları ile sektör temsilcileri tarafından değerlendirileceği yarışmalarda katılımcılar Türkiye’nin öncü kurum ve kuruluşlarından temsilcilerle bir araya gelmesi sağlanıyor.

 

“Türkiye Yüzyılında ortak geleceğimize değer katmaya devam ediyoruz”

 

Ar-Ge Proje Pazarı ile yarınlara iz bırakmaya ve Türkiye Yüzyılına değer katmaya devam ettiklerinin altını çizen BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “Öz potansiyelimize olan inancımızın bir yansıması olarak yaptığımız tüm çalışmalarda Milli Teknoloji Hamlesine katkı sunmayı hedefliyoruz. Geleceğe farklı bir ufuk çizgisi çizmek için çıktığımız bu yolculukta yarınlarımıza değer katmanın sevinci içeresindeyiz. ‘Büyük ve Güçlü Türkiye’ için hayal kuran, düşünen, çaba gösteren ve ‘Benim de bir fikrim var’ diyen herkesi bu önemli festivale davet ediyorum. Bu düşüncelerle bilimle yükselen ve teknoloji üreten bir ülke olma yolunda bizlere verdikleri destekler için YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Erol Özvar’a ve ilerleyişimizde gösterdikleri yakın ilgi ve teşvikler için ise TÜBİTAK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Hasan Mandal’a teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)

ETİKETLER : Bartın Bartın Üniversitesi TÜBİTAK Ar-Ge Proje Pazarı
Diğer EĞİTİM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›