BARÜ’nün dünya başarısı canlı yayında konuşuldu

Bartın Üniversitesinin (BARÜ) kuruluşunun 15. yılında Times Higher Education (THE) sıralamasında dünyanın en iyileri arasında yer alması HABERTÜRK canlı yayınında konuşuldu.
Bu haber 2023-10-04 10:22:31 eklenmiş ve 93 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Dünyanın en bilinen yükseköğretim derecelendirme kuruluşlarından biri olan Times Higher Education (THE) tarafından 2024 Dünya Üniversite Sıralamasını yayınlamasının ardından gözler Bartın Üniversitesine (BARÜ) çevrildi.

 

Uluslararası alanda belirli bir standardı yakalayan bin 904 üniversitenin verileriyle ortaya konulan “Dünya Üniversite Sıralaması 2024” (World University Rankings 2024) ile ilk defa sıralamaya giren BARÜ, dünyanın en iyi yükseköğretim kurumlarından biri olarak gösterildi.

 

BARÜ’nün elde ettiği bu başarı Sena Alkan’ın sunumuyla HABERTÜRK Haber Hattı canlı yayınında anlatıldı. Rektör Prof. Dr. Orhan Uzun’un konuk olduğu yayında Türk yükseköğretim alanında gösterilen ivmeye yapılan atıfla BARÜ’nün 15. yılında listede yer alabilme başarısına değinildi. 

 

Programda her yıl değerlendirilen üniversite sayısındaki artışa rağmen 1001-1200 bandında sıralamaya girerek büyük bir başarı gösteren BARÜ’nün ‘Araştırma Kalitesi’ kategorisinde dünyanın en iyi ilk 1000 üniversitesi arasında 563. sırada, Türkiye’de ise ikinci olduğu aktarıldı.

 

Geride bırakılan 5 yılın performansına bakılarak kurumların eğitim-öğretim, araştırma ortamı, araştırma kalitesi, sanayi ve uluslararası görünüm kategorilerinden elde edilen verilerle sıralandığının vurgulandığı canlı yayında, BARÜ’nün genel sıralamada Türkiye’den sıralamaya girebilen 75 yükseköğretim kurumu arasından ise 12. sırada yer aldığı kaydedildi.

 

“Tüm bileşenlerimizle çalışıyoruz”

 

Rektör Uzun, yaptığı konuşmada elde edilen başarıları bir arada olma ve birlikte iş yapabilme ilkesine bağlayarak “Öğrencilerimiz, mezunlarımız, akademik ve idari insan kaynağımızın aralarında olduğu BARÜ ailesi ve tüm bileşenlerimizle çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ortaya konulan Türkiye Yüzyılı vizyonuna değer katmak için gayret gösteriyoruz. Bu doğrultuda yarınlara olan yürüyüşümüzde Adalet Bakanımız Sayın Yılmaz Tunç bizleri daima motive ediyor, yanımızda oluyor. Sürdürülebilir bir gelişim hedefiyle gayret gösterdiğimiz kalite eksenli yolculuğumuzda YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Erol Özvar’ın bizleri yüreklendiren destekleri ve doğru politikalarla sürdürdüğümüz çalışmalar ilerleyişimize ivme kazandırıyor. Bartın Valimiz Dr. Sayın Nurtaç Arslan’ın şehirle bir ve bütün kurumlar olmamızdaki özverisi ise gücümüze güç katıyor. İnanıyorum ki bu ekosistemde kalarak önümüzdeki dönemlerde başarılarımızı artıracak ve yine birlikte başaracağız” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)

ETİKETLER : Bartın Bartın Üniversitesi
Diğer EĞİTİM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›