2023 yılı için 49 milyonluk ikinci ek bütçe!

Bartın İl Genel Meclisi, Kenan Dursun başkanlığındaki Ekim Ayı Toplantısı’nın ilk oturumunda 2023 Mali Yılı Çalışma ve Performans Programlarında bulunan 2. kat sathi kaplama projeleri ile bazı projelerin yolun fiziki durumuna göre revize edilmesi ile ilgili Komisyon Raporlarını görüşerek kabul etti. Toplantıda gündem dışı değerlendirmede de bulunan Meclis Başkanı Dursun, 2023 yılı için 49 milyonluk ek bütçe yapılacağını belirtirken 2024 yılı için öngörülen 450 milyon TL’lik bütçe ile ilgili önemli çalışmalara imza atacaklarının altını çizerek açıklamalarda bulundu.
Bu haber 2023-10-04 10:18:09 eklenmiş ve 39 kez görüntülenmiştir.

 

Yeni dönem için öngörülen rakam 450 milyon TL!

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

 

Bartın İl Genel Meclisi, 2023 yılı Ekim Ayı Toplantıları’na başladı. İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun başkanlığındaki toplantıya Meclis Üyeleri tam kadro katılırken İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Karakaya, Genel Sekreter Yardımcısı Yunus Alışkan ve daire müdürleri de toplantıda yer aldı.

 

5 dosyanın yer aldığı toplantı öncesinde gündem dışı değerlendirmede bulunan Meclis Başkanı Dursun, Ankara’daki terör saldırısını kınayarak sözlerine başlarken “Öncelikle İçişleri Bakanlığımıza ve Polis Teşkilatımıza karşı yapılan saldırıyı Meclis olarak lanetle kınıyoruz. Olayın derinliğine bakıldığında yine malum terör örgütü olduğu anlaşılıyor. Elbette terörle mücadele birilerinin sinir uçlarına dokunuyor, bunlar da zaman zaman kendilerini böyle göstermeye çalışıyorlar ama devletimiz güçlü, ülkemiz ve milletimiz terörün her çeşidiyle mücadeleye devam edecektir. Yaralı polislerimiz var, onlara acil şifalar diliyoruz. Aynı şahıslar Kayseri’de de bir veterinerin aracını gasp edip kendisini de katlettiler. Terör örgütleriyle mücadele devam edecektir” ifadelerini kullandı.

 

49 milyonluk ek bütçe!

 

Ardından Ekim ayı toplantı gündemine ilişkin açıklamalar yapan Meclis Başkanı Dursun, 2023 yılı için 49 milyonluk bir ek bütçe yapılacağını kaydederken 450 milyon TL olarak öngörülen 2024 yılı bütçesinin ana omurgasının da oluşturulduğunu aktardı.

 

Başarılı bütçe dönemleriyle beraber önemli yatırımlar ve çalışmaları hayata geçirdiklerinin altını çizen Meclis Başkanı Dursun, taahhüt ettikleri tüm projelerin arkasında durduklarını belirtti. Her şeye rağmen zor bir yıl ve zor bir dönemi geride bıraktıklarını dile getiren Meclis Başkanı Dursun, yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

 

“Ekim ayı toplantılarımıza başladık. Şuan için 5 dosya gündemimizde bulunuyor, gündeme girecek yeni dosyalar da bulunuyor. Önümüzdeki günlerde yaklaşık 49 milyonu bulan bir ek bütçemiz olacak. Daha önce 6 milyonluk bir ek bütçe daha yapmıştık. Toplam 55 milyonluk bir ek bütçe yapmış olacağız, 2023 yılı bütçemiz 195 milyon TL’ydi ve ek bütçelerimizle bu rakam daha yukarılara çıkacak.

 

Ekim ayı toplantılarımız önemli, Eylül ayının ilk haftasında İl Genel Meclisi’ne 2024 bütçesi gelmişti ve komisyonlarda çalışmaları devam ediyor. Sayın Valimizin başkanlığında arkadaşlarımızla görüştük, 2024 bütçesinin belirli bir ana omurgası oluştu ve 450 milyon gibi bir rakam belirlendi. 2024 Yılı Performans Planı’mız, 2024 Çalışma ve Yatırım Programı’mız ve bağlı bütçe de 450 milyon TL olarak önümüzdeki ay dağılımını ve açılımını yapacağız.

 

2024 yılı için öngörülen rakam 450 milyon TL

 

7. Dönem Meclisi, 5 bütçesini yapacak ve benim başkanlığımda da 10’uncu bütçe olacak. Ben her zaman hafızamı tazeliyorum. 2014 yılından bu yana baktığımızda bizim yaptığımız bütçelerde hiç bütçe açığı vermedik. Bunlar tesadüf değil, biz yaptığımız bütçelerde hep bir önceki bütçelerimizi baz aldık, ülkemizin büyümesini de öngörerek tahmini bütçelerle yola çıktık. 2024 bütçesini de yaparken ülkenin büyüme rakamlarını dikkate alarak bütçeyi 450 milyon TL olarak revize ederken bunu da dikkate aldık. Ama en büyük referansımız daha önce yaptığımız, açık vermeyen başarılı bütçelerdir. Fazla veren bütçelerimiz de oldu, denk gelen bütçe dönemlerimiz de oldu. Ben bu kürsüden 10 yıldır hep şunu ifade ettim; biz Kasım ayında bir bütçe yapıyorsak bunun çalışma ve yatırım programını birlikte oluşturuyoruz ve buraya ne yazıyorsak, bunların da hep arkasında durduk. Bizim keyfi ya da bütçe yetersizliğinden iptal ettiğimiz projemiz olmadı. Bütçelerimiz belki enflasyondan dolayı yetersiz kaldı ama ek bütçelerimizle ödeneği yetmeyen tüm projelerimizi takip ettik ama hiçbir projemizi silmedik. Bu nedenle de bu Meclis’e ve bu kuruma güven hiçbir zaman kaybolmadı. Çalışma programımız tüm kurumlarda ve kamuoyunda var.

 

“Zor bir yıl ve zor bir dönemdi”

 

Biz bu sene 215 kilometre asfalt programını taahhüt etmiştik ve bu programların hepsi de gerçekleşti. Mazot başta olmak üzere kullandığımız malzemelerde enflasyondan kaynaklanan artışlar yaşadık ama bunların hepsini göğüsledik. Bu nedenle ödeneklerle, ek bütçelerle bu eksik noktalarımızı takip etmemize destek olan başta Meclis Üyelerimize teşekkür etmek istiyorum. Çünkü bunları beraber taahhüt etmiştik. Her şeye rağmen zor bir yıl ve zor bir dönemdi.

 

“Başardığımız çok önemli işlerimiz var”

 

Pandemiden çıktıktan sonra ülkemizin başka zorlukları oluştu ama biz ortaya koyduğumuz bütün projeleri tek tek hayata geçiren bir yapıyı burada oluşturduk. Bizi Bartın halkımıza mahcup etmeyen başta Sayın Valimiz olmak üzere Genel Sekreterimize, Genel Sekreter Yardımcımıza, daire müdürlerimize, arazide çalışan tüm personelimize çok teşekkür ediyorum. Bütçe dönemi öncesi hangi çalışmaları yapacağımızın tecrübesine artık 7. Dönem Meclisi sahip ve böyle bir Meclis yapısıyla çalışmaktan da ayrıca keyif aldığımı ifade etmek istiyorum. Bu Meclis döneminde başardığımız çok önemli işlerimiz var. Afetler bu Meclis’e denk geldi, bizim ağır işlerimiz, makine parkını yenilememiz bu döneme denk geldi, asfalt plentimizi beraber kurduk, bir önceki Meclis’te beton santrali ve kilitli parke santralini kurduk, bir de şantiyemize doğalgazımızı getirdik. Bunlar baktığımız bugün 100 milyon TL yetmez ama biz bunları zamana yaydık bir taraftan kendimizi yeniledik bir taraftan da hizmetlerimize devam ettik. 1 yıl içerisinde 215 kilometre sadece sathi kaplama yol yapmak herkese nasip olmaz.

 

“Öncü İl Özel İdare olarak paylaşıyoruz”

 

Yaptığımız tüm bu çalışmalarla gurur duyuyoruz, Türkiye’de 51 İl Özel İdaresi var, bize bu çalışmalarımızı nasıl başardığımızı soran Özel İdareler ve Meclis Başkanları var ve onlara da kılavuzluk yapmaya çalışıyoruz. Bildiğimiz çalışmalarımızı özellikle beton yolda, kilitli parkede, sathi kaplamada öncü İl Özel İdare olarak paylaşıyoruz. Bütçe yapısı itibariyle de 51 Özel İdare içerisinde planlarını yatırıma dönüştürebilen, borcunu yönetilen idarelerden bir tanesiyiz. 2024 yılı bütçesiyle de göreceksiniz, yine yatırımlarına devam edeceğiz. İnşallah yine Bartın’ın önceliklerini beraber belirleyeceğiz, çalışma ve performans planımızı beraber hazırlayacağız. Yeni bütçe dönemimiz şimdiden hayırlı olsun.”

Meclis Başkanı Dursun’un değerlendirmelerinin ardından gündeme geçilirken 2023 Mali Yılı Çalışma ve Performans Programlarında bulunan 2. kat sathi kaplama projeleri ile bazı projelerin yolun fiziki durumuna göre revize edilmesi ile ilgili Komisyon Raporlarını görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi.

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından dilek ve temenniler sonrası Başkan Kenan Dursun, toplantıyı kapattı.

ETİKETLER : Bartın Bartın İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi ek bütçe
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›