Genel Kurula katılan Altınçubuk,

Sendikasının 3. Olağan Genel Kurulu’na katılan Öz Sağlık-İş Bartın İl Başkanı Halil Altınçubuk, “3. Olağan Genel Kurulumuzun tekrarına karar veren yargı organlarının talimatları doğrultusunda, verilen karara saygı duymakla hemen işe koyulup 4 ay gibi kısa bir zamanda eksiklikleri tamamlayıp tekrarlanması gereken 3. Yenilenen Olağan Genel Kurulumuzda, tekrar Genel Başkanlık koltuğunu devralan onur ve şeref duyduğumuz liderimiz Sayın Devlet Sert ile yol yürüyecek olmanın sevincini ve mutluluğunu yaşamaktayız. Birlik ve beraberlik içerisinde gerçekleştirdiğimiz Yenilenen 3.Olağan Genel Kurulda Sendikamızın yetkili organlarında yer alan tüm dava ve yol arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Genel Başkanımız Sayın Devlet Sert’in liderliğinde gönül köprüleri kurmaya devam edecek, hep birlikte kutlu yürüyüşümüzü sürdüreceğiz” dedi.
Bu haber 2023-12-14 14:13:55 eklenmiş ve 22 kez görüntülenmiştir.

 

“Gönül köprüleri kurmaya devam edeceğiz”

 

 

Erkan Hızoğlu

 

 

Yargı kararı ile yenilenen Öz Sağlık-İş 3. Olağan Genel Kurulu, Kızılcahamam Eliz Otel’de gerçekleştirildi.

 

 

Genel Kurul’da yapılan seçimlerde Öz Sağlık-İş hareketinin lideri Devlet Sert yeniden Genel Başkanlığa seçilirken Yönetim Kurulu’na ise Adem Yavuz, Mustafa  Özüpek, Remzi Karataş ve Süleyman Doğan ise güven tazeleyerek yeniden Genel Başkan Yardımcılıklarına seçildi.

 

 

“Sendikacılık nasıl yapılır öğrenecekler”

 

 

Kongre sürecine ilişkin değerlendirmede bulunarak bir konuşma yapan Öz Sağlık-İş Genel Başkanı Devlet Sert, “sert” açıklamalarda bulunarak şunları söyledi:

 

 

“Hepinizin bildiği gibi 2021 yılında yaptığımız 3. Olağan Genel Kurulumuz, yargı kararı ile bugün yeniden yapılmaktadır. Mahkeme süreçleri ve üst yargı kararı ile atanmış olan Kayyum Heyeti Ağustos ayı itibariyle başlattığı çalışmaları bitirmiş, 3. Olağan Genel Kurulumuzu yeniden icra etmek üzere 11 Aralık 2023 tarihini belirlemiştir.

 

 

Bundan 4 ay önce elimize ulaşan Kayyum Kararını hem teşkilatımıza hem sağlık ve sosyal hizmet işçisine, hem de kamuoyuna bizzat kendimiz açıkladık. Çünkü bizim alnımız ak. Çünkü bizim başımız dik. Çünkü; alınan kararda bizler için hırsız denilmedi, ahlaksız denilmedi, dolandırıcı denilmedi. Bizler için ‘işçinin çoluk çocuğunun parasını pulunu yediler, çar çur ettiler’ denilmedi. Peki ne denildi; delege seçimlerinde şunlara dikkat etmediniz, evraklarınız eksik, işlem hatası yaptınız denildi. Sahada-kurumlarda kendilerine yer bulamayan, işçinin tenezzül etmediği kurt görünümlü sırtlanlar bu durumu kendi çaresizlikleri için fırsat saydılar. Ama bu işçi, bu teşkilat onlara bu fırsatı vermedi. Vermeyecek. Ya sendikacılık nasıl yapılır öğrenecekler ya da onlar için kaçınılmaz son olan silinip kaybolduklarını hep birlikte göreceğiz.

 

 

Yaşadığımız bu süreç, başkaları için kıyamet olabilir. Başka sendikalar için bu bir yok oluş olabilir. Başka kurumlar için bu bir facia sayılabilir. Ama bizler için öyle olmadı. Bizler için bu bir rahmete, bir yenilenmeye, bir değerlendirmeye, birbirine kenetlenmeye vesile oldu. Üyesinden teşkilatına, Genel Merkezinden Konfederasyonuna, kardeş sendikalarından, demokrasiye ve hukuka inanan tüm sivil toplum örgütlerine kadar bizler için desteğe, duaya, bir olmaya, tazelenmeye vesile oldu. Kimse hatadan, yanlıştan bâri değildir Arkadaşlar. Hiç kimse yaptığı işin kusursuz olduğunu iddia edemez. Hepimiz insanız, yaptığımız işlerde yanlışlar olabilir, kusur olabilir, ihmal olabilir. Ama kasıt olamaz. Ama hainlik olamaz. Olursa bunun adı ihanet olur, kalleşlik olur. Biz yaptığımız işlerde haramın, zilletin ve zulmün olmadığını biliyorduk. Ben Genel Başkan Devlet Sert olarak, Yönetim Kurulu’ndaki arkadaşlarımız da Öz Sağlık İş yönetimi olarak zaten kendimizden emindik. Gelinen süreçte ise,  hem Mahkeme, hem Hakim, hem Üst Yargı da, hem de atanan kayyum heyeti de bundan emin oldular. Öz Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı ve Yönetim kurulu olarak, delege seçimlerinde yapılan basit hatalar madem bizlerin yöneticiliğine ara verilmesi kararı ile sonuçlandı, tamam dedik, hukuka saygılıyız, kanuna saygılıyız,  adil ve orantılı bulmamakla beraber bize verilen ceza ne ise ona da razıyız dedik.

 

 

“Öz Sağlık-İş ailesi bir oldu, destan yazdı”

 

 

Hukuk diliyle söylüyorum neydi bu ceza: Üst kurul delege seçimlerinin yeniden yapılması ve 3. Olağan Genel Kurulumuzun Yenilenmesi. 1.5 ay gibi kısa bir sürede Türkiye genelinde 74 ilde üst kurul delegelerimiz yeniden seçildi. Hem de üyenin önüne sandık konularak. Hem de tüm kurumlara en az 3 kez gidilerek. Kimi yerlerde yeter sayıda aday çıkmamasına rağmen, süreç sonuna kadar beklenilerek. Sandıksa sandık, ilansa ilan denilerek. Kimse yanlış anlamasın; bir öncekinde de aynı yöntemle delegelerimizi seçmiştik. Ama mademki hukuk eksik evraka, eksik işleme hükmetmiş. İşte dedik. Halep ordaysa arşın burada. Biz yine gideriz üyemize. Biz yine gideriz teşkilatımıza. Biz yine demokratik yollarla delegemizi seçer, biz yine adalet karşısında, hukuk karşısında alnımızın akıyla bu işi yeniden yaparız, sorun yok dedik. Bizler bilerek bu sürecin  dışında kaldık, dışında kalmaya özen gösterdik.  Yönetici sıfatımız yoktu ama bizi sevenler, saygı duyanlar, ağabey diyenler, göz yaşları ile bizlere dua edenler bu süreçte bizden etkilenmesin, hep yaptığımız gibi işimizi doğru yapalım istedik. Genel Merkez personelimiz ve şube başkanlıklarımız adeta  el ele zinciri kurdular.

 

 

7 bölge, 7 diyar Öz Sağlık-İş ailesi bir oldu, destan yazdı. Genel Sekterimizden, Genel Sekreter Yardımcılarımıza kadar. Avukatlarımızdan, danışmanlarımıza, uzmanlarımıza kadar. Teşkilat, TİS, Muhasebe, Basın, Yazı İşleri, Özel kalem, İdari personel, Yemek-Çay-Temizlik personeline kadar bütün arkadaşlarımız seferber oldu, kimi Türkiye geneline dağıldı delege seçimleri yapmaya, kimi Genel Merkezde lojistik destek sağladı. Gece gündüz süren ve tarihe mal olacak bir mesai yaşadı arkadaşlarımız. Şubelerimiz, Şube Başkanlarımız, yönetimleri, temsilcilerimiz ve üyelerimiz. Allah hepsinden razı olsun. İnanmış ve ahlaki ilkelerine güvenen bir topluluğun başaramayacağı hiçbir şey yoktur. Çünkü korku, doğru yürüyenler için değildir. Şükürler olsun ki yol yürüdüğümüz arkadaşlarla çıkar değil dava birliği yapmışız. İyi gün değil kötü gün dostlukları kurmuşuz. Sırtından hançerlemeyi değil sırtımızı yaslamayı davamızın ahlakı yapmışız. Tüm Öz Sağlık-İş Ailesi olarak, tüm HAK-İŞ Ailesi olarak  kenetlendik. Dünyanın belki de hiçbir yerinde görülmemiş bir birlik yaşandı. Sözde değil, özümüzde nasıl bir Aile olduğumuzu herkese, dosta düşmana gösterdik. Yıkılmadan, sendelemeden, devletimizin yargı eliyle bize biçtiği bu süreyi Öz sağlık iş liyakatiyle, dürüstlüğüyle, bilgi ve becerisiyle. Sendikal literatüre girecek bir başarıyla tamamladık binlerce kez hamd olsun.

 

Bugün Genel Kurulumuzu yenilemek üzere huzurunuza geldik. Atanan kayyum heyeti, kanunen kendilerine verilmiş görev  kapsamında üst kurul delege seçimini yapmış ve sendikamızı genel kurula taşımıştır. Kendilerine süreç boyunca göstermiş oldukları medeni tavırları, demokratik ve hukuki yaklaşımları nedeniyle teşekkür ederim.

 

 

Ayrıca, bu sürece emeği geçmiş tüm teşkilatlarımıza ve Genel Merkezimize, Personelimize, maddi-manevi desteklerini bizden esirgemeyen kardeş sendikalarımıza ve ilk günden itibaren bizlere desteğini hissettiren yol haritamızı belirlediğimiz Konfederasyonumuzun Genel Başkanı Sayın Mahmut Arslan’a teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum. Allah herkesten razı olsun.

 

 

“Sosyal hizmet işçisinin arkasında dağ gibi duracağız”

 

 

Şimdi önümüze bakıyoruz. Yaşanabileceğini öngördüğümüz bazı mağduriyetlere karşı yoğun çabamız var. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çalışma Bakanlığı ve işveren Sendikası TÜHİS  ile yoğun bir mesaimiz var. Gerekli tedbirleri hazırlıyor, tabloları yetkililerin önüne koyuyoruz. Biz hiçbir zaman emekçi kardeşlerimizin mağduriyetine yol açacak bir çalışmanın içinde olmadık. Tam aksine bir toplu sözleşmede yapılabilecek tarihin en büyük hatasını da biz düzelttik. Aile Bakanlığı sözleşmemizin 2025 kamu çerçeve protokolüne uyumlu olacak şekilde geleceğin temellerini attık. Bu bir geçiş süreci…Peki bu geçiş sürecinde verdiğimiz mücadele sonuçsuz kalırsa Öz Sağlık İş Sendikası sosyal hizmet işçisinin arkasında dağ gibi duracak. Sosyal hizmet işçisine elbette sahip çıkacak. Pandemide yaptık. Depremde yaptık. Aile Sosyalde de yapacağız. Bu mağduriyetin mimarlarına, daha fazla timsah gözyaşı döktürmeyeceğiz. Bunu da buradan huzurunuzda söz olarak veriyorum.

 

 

Ne enerjimizi, ne liyakatimizi, ne de işçi için kullanacağımız vaktimizi bu müfterilere harcamayacağız. Bu gördüğünüz teşkilat, bu gördüğünüz işçi, birliğini, beraberliğini koruyarak o müfterilere en güzel cevabı verdi. Küçük hesaplar, sığ dedikodular, sendikal magazin bizim işimiz değil, alttan çekmek, çelme takmak bizim işimiz değil. Bizim başka işlerimiz var, başka hedeflerimiz var. Üyelerimiz var, işkolumuzda binlerce işçi var. Korumak zorunda olduğumuz zirvemiz var. Biz sahayı uzaktan izlemeyiz, biz sahanın bizzat içinde oluruz. Biz bugüne kadar üyemizin, sağlık ve sosyal hizmet işçisinin arkasında hep durduk, durmaya da devam edeceğiz. İşçimiz refaha kavuşuncaya kadar, işçimiz insanca yaşayabileceği bir ücreti bordrosunda görünceye kadar, durmadık, durmayacağız….

 

 

“Tüm hazırlıklarımız tamam”

 

 

Biz sendikacılığa sadece İşkolumuzun sorunları üzerinden bakmıyoruz, bakamayız. Çalışma hayatında resmin büyüğünü görme, ona göre tedbir alma, strateji geliştirme sorumluluğumuz var. Küresel emek hareketinin liderliği için sorumluluğumuz var.  Ulusal düzeyde sağlık ve sosyal hizmet politikalarının belirlenmesi için sorumluluklarımız var. Mağdur ve mazlum coğrafyalar için sorumluluğumuz var. Etkin, sözü dinlenen, yön veren bir sivil toplum örgütü için bu ülkeye sözümüz var. Sizlerin çocuklarınıza, ailelerinize sözümüz var. Geleceğe huzurla bakabilmeniz adına size, siz sağlık ve sosyal hizmet emekçilerine sözümüz var.

 

 

Yarının hedeflerine ulaşmak için de inşallah bugünden tüm hazırlığımızı yapıyoruz. Bu işçinin 14 katlı yeni bir hizmet binası var. Ankara’da bir misafirhanesi, Güneyde bir oteli, bir kamp alanı olacak. Tüm hazırlıklarımız tamam. Hastası olan, işi olan ve bunun için Ankara’ya gelen Öz Sağlık-İş  üyeleri artık kalacak yer derdine düşmeyecek kendi evine gelecek. Yaz tatillerinde, yıllık izinlerinde çoluk çocuklarına karşı boyunları bükük olmayacak kendi otellerine, kamp alanlarına gidip aileleri ile birlikte dinlenip eğlenebilecekler. Onlar için Türkiye koşullarının üzerinde imzaladığımız toplu  iş sözleşmeleri ile refaha kavuşup, daha iyi koşullarda yaşayabilecekler. Yaptık, yaparız, hep yapacağız.”

 

 

Yapılan seçimlerde yönetim güven tazeledi

 

 

Genel Kurulda yapılan seçimlerde Genel Başkanı Devlet Sert başkanlığındaki liste güven tazeledi. Devlet Sert yeniden Genel Başkanlığa seçilirken, Sendika yönetimi yine Adem Yavuz, Mustafa Özüpek, Remzi Karataş ve Süleyman Doğan’dan oluştu.

 

 

Öz Sağlık-İş Sendikası delegelerinin oyları ile yeniden Genel Başkanlığa seçilen Sert, yaptığı teşekkür konuşmasında tüm teşkilata teşekkür ederek yeni dönemde yapılacak sendikal çalışmalarla ilgili delegasyona bilgi verdi.

 

 

Genel Kurul, Türkiye’nin her tarafından gelen delegasyonun büyük coşkusu ve çekilen aile fotoğrafı ile sona erdi.

 

 

Altınçubuk: “Hep birlikte kutlu yürüyüşümüzü sürdüreceğiz”

 

 

Hak-İş Konfederasyonu Öz Sağlık-İş Sendikası Bartın İl Başkanı Halil Altınçubuk, kongrenin ardından açıklamada bulunarak “3. Olağan Genel Kurulumuzun tekrarına karar veren yargı organlarının talimatları doğrultusunda, verilen karara saygı duymakla hemen işe koyulup 4 ay gibi kısa bir zamanda eksiklikleri tamamlayıp tekrarlanması gereken 3. Yenilenen Olağan Genel Kurulumuzda, tekrar Genel Başkanlık koltuğunu devralan onur ve şeref duyduğumuz liderimiz Sayın Devlet Sert ile yol yürüyecek olmanın sevincini ve mutluluğunu yaşamaktayız. Birlik ve beraberlik içerisinde gerçekleştirdiğimiz Yenilenen 3.Olağan Genel Kurulda Sendikamızın yetkili organlarında yer alan tüm dava ve yol arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Genel Başkanımız Sayın Devlet Sert’in liderliğinde gönül köprüleri kurmaya devam edecek, hep birlikte kutlu yürüyüşümüzü sürdüreceğiz” dedi.

 

 

 

ETİKETLER : Öz Sağlık-İş 3. Olağan Genel Kurulu Halil Altınçubuk
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›