“Bu proje tamamıyla yanlış”

Bartın Irmağı Islah Projesi’nin ilk etap çalışmaları kısmında Yalı bölgesinde yapılacak cam bariyerleri n taşkınları önlemeyeceğini savunan Saadet Partisi Bartın İl Başkan Yardımcısı Necati Sandıkçı, “Bu proje tamamıyla yanlış, teknik ve temel altyapıdan yoksun bir projedir. İçeriden sel sularının dereye nasıl ulaşacağı konusunda somut bir çalışma yoktur. Mazgalların ve giderlerin dereden içeriye su taşıracağı aşikardır. Son yıllarda yaşanan sıkıntılar tamamen göz ardı edilmiş ve bu konuda oturaklı bir çalışma yapılmamıştır” dedi.
Bu haber 2023-10-05 09:54:34 eklenmiş ve 2137 kez görüntülenmiştir.

 

Gündem olan o projeye bir tepki de Saadet Partili Sandıkçı’dan

 

Erkan Hızoğlu

 

 

 

Devlet Su İşleri’nin (DSİ) Bartın kamuoyunca kabul görmeyen ve tartışma konusu olan Bartın Irmağı Islah Projesi’nin birinci etap çalışmaları kapsamında Yalı bölgesinde ırmak kıyısında uygulanacak cam bariyerlere bir tepki de Saadet Partisi Bartın İl Başkan Yardımcısı ve Halkla İlişkiler Başkanı Necati Sandıkçı’dan geldi.

 

“Göz önünde bulundurmamız elzemdir”

 

Yalı bölgesinde yapılması planlanan projenin teknik ve temel alt yapısının olmadığını belirten Sandıkçı, kamunun kaynaklarının çarçur edilmesine, milyonlarca paranın çöpe gitmesine asla göz yummayacakların altını çizdi.

 

Son yıllarda artan sel vakalarını, harcanan emek ve paraların boşa gittiğini gördükçe bu konuya daha hassas ve akılcı yaklaşılması gerekirken, “ben yaptım oldu” mantığı ile hareket edilmesini “sorumsuzluk” olarak gördüklerini söyleyen Sandıkçı, projeye tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

 

“Geçtiğimiz günlerde yerel medyada yer alan Sayıştay raporuna göre Bartın il sınırları içerisinde bulunan ve DSİ’nin yaptığı 124 köprünün teknik ve temel alt yapı olmadan yanlış bir şekilde yapıldığını göz önünde bulundurmamız elzemdir. Rapora göre bu köprülerin dere yataklarının taşkın riskini artıracak şekilde kapatıldığı, denetçiler tarafından rapor edilmiştir.

 

“Sorumsuzluk olarak görüyoruz”

 

Şimdi bu raporu göz önünde bulundurarak Yalı bölgesinde uygulanacak projede cam ve beton setlerinin sel suyu şiddetine ne kadar dayanacağını bilmiyoruz. Taşkın riskini artıracak şekilde birikime sebep olup olmayacağını bilmiyoruz. Son yıllarda artan sel vakalarını, harcanan emek ve paraların boşa gittiğini gördükçe bu konuya daha hassas ve akılcı eğilmemiz gerekirken, ‘ben yaptım oldu’ mantığı ile hareket edilmesini en hafif tabiriyle sorumsuzluk olarak görüyoruz.

 

“Oturaklı bir çalışma yapılmamıştır”

 

Bu proje tamamıyla yanlış, teknik ve temel altyapıdan yoksun bir projedir. İçeriden sel sularının dereye nasıl ulaşacağı konusunda somut bir çalışma yoktur. Mazgalların ve giderlerin dereden içeriye su taşıracağı aşikardır. Son yıllarda yaşanan sıkıntılar tamamen göz ardı edilmiş ve bu konuda oturaklı bir çalışma yapılmamıştır.

 

“Bartın’ı geri dönüşü çok zor yollara sokar”

 

Ayakları yere basan, akılcı ve teknik çalışmaların yapılması elzemdir. Bilimsel yaklaşımdan yoksun ve tamamen görselliğe yönelik çalışmalar, Bartın’ı geri dönüşü çok zor yollara sokar. Ekonomik olarak çöküntüde olduğumuz bir dönemde, kamunun kaynaklarının bu şekilde çarçur edilmesine, tonlarca paramızın çöpe gitmesine asla göz yummayacağız.”

 

ETİKETLER : Bartın Saadet Partisi Bartın Irmağı Bartın Irmağı Islah Projesi Saadet Partisi Bartın İl Başkan Yardımcısı ve Halkla İlişkiler Başkanı Necati Sandıkçı’
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›