Başvurular için son gün!

Bartın Üniversitesi, Bartın Meslek Yüksekokulu Ulaştırma Hizmetleri Bölümü Deniz ve Liman İşletmeciliği Programı için 2 öğretim görevlisi alacak. Resmi Gazete’de de yayımlanan öğretim görevlisi alımı ilanına göre; 27 Temmuz’da başlayan başvurular, 10 Ağustos Perşembe günü (bugün) saat 23.59 itibariyle sona erecek.
Bu haber 2023-08-11 16:33:19 eklenmiş ve 2810 kez görüntülenmiştir.

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Bartın Üniversitesi, 2 öğretim elemanı alacak. Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre; Bartın Meslek Yüksekokulu Ulaştırma Hizmetleri Bölümü Deniz ve Liman İşletmeciliği Programı’na en az tezli yüksek lisans mezunu ve “Denizci Eğitimci Belgesi” ve “Simülatör Eğiticilerinin Eğitimi Belgesi”ne sahip olmak şartıyla 1 öğretim görevlisi, yine Bartın Meslek Yüksekokulu Ulaştırma Hizmetleri Bölümü Deniz ve Liman İşletmeciliği Programı’na en az tezli yüksek lisans mezunu olmak ve “Denizci Eğitimci Belgesi”ne sahip olmak şartıyla 1 öğretim görevlisi alınacak.

 

 

Başvuru yapacak olan adaylarda 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinde belirtilen şartları taşımak şartı aranıyor.

 

 

Adayların ALES’ten en az 70, Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavından en az 50 puan veya eşdeğerliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olması gerekiyor. Merkezi sınav muafiyetinden yararlanmayı talep edenlerin başvuru belgeleri ekinde muafiyet durumlarını kanıtlamaları halinde ön değerlendirme ve nihai değerlendirme aşamalarında ALES puanı 70 olarak kabul edilecek.

 

 

Adayların transkriptleri ön değerlendirme ve nihai değerlendirme aşamasında transkriptlerde sadece dörtlük not sistemi olması halinde Yükseköğretim Kurulunun Eşdeğerlik Tablosu kullanılacak. Transkriptlerde sadece yüzlük not sistemi olması halinde yüzlük not kullanılacak. Transkriptlerde sadece beşlik not sistemi olması halinde Yükseköğretim Kurulunun Eşdeğerlik Tablosu kullanılacak. Transkriptte hem dörtlük hem yüzlük not sistemi olması halinde adayın belgelendirmesi kaydıyla mezun olduğu dönemde üniversitenin resmi not sistemi dörtlükse Yükseköğretim Kurulunun Eşdeğerlik Tablosu kullanılacak. Transkriptte hem beşlik hem yüzlük not sistemi olması halinde adayın belgelendirmesi kaydıyla mezun olduğu dönemde üniversitenin resmi not sistemi beşlikse Yükseköğretim Kurulunun Eşdeğerlik Tablosu kullanılacak.

 

 

Öğretim görevlisi kadrosuna başvuracak adaylarda en az tezli yüksek lisans derecesine sahip olmak veya lisans ve yüksek lisans derecesini birlikte veren programlardan mezun olmak şartı aranacak.

 

 

Sonuçlar 23 Ağustos’ta ilan edilecek

 

 

Öğretim elemanı alım ilanı için 27 Temmuz’da başlayan başvurular, 10 Ağustos Perşembe günü (bugün) saat 23.59 itibariyle sona erecek. 16 Ağustos’ta ilan edilecek ön başvuru sonuçlarının ardından 21 Ağustos Pazartesi günü sınav yapılacak. Sınavın sonrasında nihai sonuçlar 23 Ağustos Çarşamba günü Bartın Üniversitesi’nin resmi internet sitesi https://w3.bartin.edu.tr/ adresinden ilan edilecek.

 

 

Başvurular çevrimiçi yapılacak

 

 

Adaylar; Üniversite Bilgi Yönetim Sistemi (ÜBYS) üzerinden (http://ubys.bartin.edu.tr/HRM/AkademikBasvuru/PersonelBasvuru/Giris) çevrimiçi başvuru yoluyla müracaat edecek. Başvuru sürecinde sorun yaşayan adaylar 0378 501 10 00 (5017-5016) telefon numarasından veya personel@bartin.edu.tr elektronik posta adresinden destek alabilecek.

 

 

Başvuruda istenilen belgeler

 

 

Öğretim görevlisi kadrolarına çevrimiçi başvurularda adaylardan özgeçmiş, geçerliliği bulunan ALES sonuç belgesi, mezuniyet belgeleri, lisans transkripti, kimlik fotokopisi, ilanda istenilen “Denizci Eğitimci” ve “Simülatör Eğiticilerinin Eğitimi” belgelerini sisteme yüklemesi gerekiyor. e-Devletten başvuru süresi içerisinde alınan karekodlu mezuniyet belgeleri de başvurularda kabul edilecek.

 

 

Öğretim Görevliliği için aranan genel şartlar ve özel şartlar ile ilanda belirtilen diğer koşullara sahip adaylar başvuruda istenilen belgeleri çevrim içi başvuru modülüne eksiksiz yükleyecek.

 

 

Posta veya şahsen yapılan başvurular dikkate alınmayacak

 

 

Adayların son başvuru tarihi olarak belirtilen gün ve saate kadar çevrim içi başvurularını yapması gerekiyor. Posta veya şahsen yapılan başvurular dikkate alınmayacak.

 

 

Yurtdışından alınmış diplomaların Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca denkliğinin onaylandığını gösterir belgenin de çevrim içi başvuru modülüne yüklenmesi gerekiyor.

 

 

Üniversite web sayfasından yapılan tüm duyurular tebligat niteliğinde olacak. Kişilere ayrıca yazılı tebligat yapılmayacak. İdare uygun gördüğü takdirde ilanın her aşaması iptal edilebilecek.

 

 

Gerçeğe aykırı belge ile başvuru yapanlar ya da beyanda bulunanlar hakkında yasal işlem başlatılacak. Atamaları yapılmış ise atamaları iptal edilecek. Bartın Üniversitesi’nce kendilerine bir ücret ödenmiş ise bu ücret yasal faizi ile birlikte tazmin edilecek.

 

 

Muafiyet

 

 

Doktora veya tıpta, diş hekimliğinde, eczacılıkta ve veteriner hekimlikte uzmanlık ya da sanatta yeterlik eğitimini tamamlamış olanlarda, meslek yüksekokullarının Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen uzmanlık alanlarına atanacak olanlarda, yükseköğretim kurumlarında öğretim elemanı kadrolarında çalışmış veya çalışmakta olanlarda merkezi sınav şartı aranmayacak. Bu kapsamda muafiyet talep edenlerin muaf olmalarına esas belgelerini çevrim içi başvuru modülüne yüklemeleri gerekiyor.

 

ETİKETLER :
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›