Rektör Uzun: “Öğrencilerimizi merkeze alarak geleceğe yürüyoruz”

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, canlı olarak yayınlanan “Batı Karadeniz’in Nabzı” programında üniversitenin elde ettiği başarılar ve sunduğu imkânlarla ilgili açıklamalarda bulundu.
Bu haber 2023-08-09 14:11:07 eklenmiş ve 61 kez görüntülenmiştir.

 

Batı Karadeniz Bölgesi’nin ilgiyle takip edilen kanalı BRTV’ye katılan Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, başarılı gazeteci Osman Çetinkaya’nın sorularını yanıtladı. Yükseköğretim alanındaki güncel gelişmelerle ilgili canlı yayında bilgiler veren Rektör Uzun, “Üreten Üniversite” anlayışıyla yapılan çalışmalardan bahsetti.

 

 

Ülkemizin sürdürülebilir gelişimine katkı sunmayı hedeflediklerini kaydeden Rektör Uzun, “Bilim ve teknoloji temelinde katma değeri yüksek ürün ve hizmetler geliştirmek istiyoruz. Bu doğrultuda bilgi üretim sürecinde Türkiye’nin milli teknoloji hamlesine ve dönüşümüne liderlik edecek nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesi önceliklerimiz arasında yer alıyor. Gençlerimize inanıyor, onların geleceğimizi inşa ve ihya edeceğini biliyoruz” dedi.

 

 

“Türkiye’nin en iyileri arasındayız”

 

 

Rektör Uzun, BARÜ’nün öğrencileri merkeze alarak gerçekleştirdiği faaliyetleri anlatarak “Öz potansiyelimize olan inançla öğrencilerimize destek veren akademik ve idari insan kaynağımızla geleceğe kararlı adımlarla yürüyoruz. Bu süreçte TÜBİTAK 2209-A kapsamında 4 yılda desteklenen 535 projeyle Türkiye’nin en iyileri arasındayız. Kazanımlarımızı sürdürülebilir bir şekilde geleceğe aktarmak istiyoruz” diye konuştu.

 

 

BARÜ’nün ulusal ve uluslararası sıralama kuruluşlarının değerlendirmelerine göre her dönem daha da yukarılara çıkmayı başardığının altını çizen Rektör Uzun, TÜBİTAK’ın üniversitelerin teknoloji alt alanları bazında araştırma performanslarının karşılaştırmalı olarak değerlendirilebilmesini sağlayan “Üniversitelerin Alan Bazlı Yetkinlik Analizi” çalışmasına dair verileri aktardı.

 

 

Hedef; sürdürülebilir bir iyileşme ile yarınlara değer katmak!

 

 

Rektör Uzun, “TÜBİTAK tarafından hazırlanan raporda, ihtisaslaşma hedeflerini de kapsayan 27 araştırma alanında en iyi üniversiteler arasına girerken, 2 alanda ise Türkiye birincisi olduk. 61 alanda girdiğimiz 2023 yılı değerlendirmesinde 2021 yılına göre 57 alanda ilerleme sağladık. 24 alanda ise ilk defa göstergelerde yer almayı başardık. Hedefimiz sürdürülebilir bir iyileşme ile yarınlarımıza değer katmak” ifadelerini kullandı.

 

 

BARÜ’yü büyük bir aile olarak gördüklerini de ifade eden Rektör Uzun, eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve sosyal sorumluluk alanında yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek “Tribünde değil odağında ol” sloganıyla sunulan kaliteli eğitim ortamı ile güvenli şehir, sosyal hayat ve konaklama imkânları gibi birçok konuda açıklamalarda bulundu. (Haber Merkezi)

ETİKETLER : BARÜ Orhan Uzun
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›