Demiryolu projesinde çalışmalar yeniden başlıyor!

AK Parti Genel Merkezi ve Zonguldak İl Başkanlığı’nın organize ettiği “Şehir Buluşmaları” kapsamında Zonguldak’ta inceleme ve ziyaretlerde bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yatırımları değerlendirirken Bartın’ı da ilgilendiren bir müjde verdi. Karasu Limanı–Akçakoca–Ereğli Limanı-Bartın Limanı Demiryolunun revize, etüt projesini tamamladıklarını belirten Bakan Uraloğlu, çalışmaların başlayacağını ifade etti.
Bu haber 2023-08-09 14:06:37 eklenmiş ve 66713 kez görüntülenmiştir.

 

Erkan Hızoğlu

 

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, AK Parti Genel Merkezi ve İl Başkanlığı’nın organize ettiği “Şehir Buluşmaları” kapsamında Zonguldak’ta inceleme ve ziyaretlerde bulundu.

 

 

Ziyaretinde katıldığı toplantılarda konuşan Bakan Uraloğlu, ülkede yapılan yatırımlardan “Kara Elmas” şehri Zonguldak’ında payına düşeni aldığını kaydederek, “Son 21 yılda Zonguldak’ın ulaşım ve iletişim yatırımlarına yaklaşık 39 milyar 411 milyon lira harcadık. Zonguldak’taki ulaşım ve haberleşme yatırımlarımıza da hız katarak devam ediyoruz. Artık Zonguldak sadece bir maden şehri olarak anılmıyor. Kıyılarındaki doğalgaz kuyuları ile bir enerji şehri olarak görülüyor. Zonguldak yıllarca taş kömürüyle Anadolu topraklarını ısıttı. Şimdi doğal gazıyla Türkiye’yi, milleti ısıtacak, fabrikalara enerji sağlayacak. Zonguldak, inşa ettiğimiz tünel ve köprüler, gelişen ulaşım ağları ve faaliyete geçen dev Filyos Limanı ile uluslararası bir lojistik üs olarak Türkiye’yi dünyaya bağlayacak. Zonguldak emeğin başkenti olarak zirvedeki yerini koruyacak” ifadelerini kullandı.

 

 

Bartın’ın İstanbul’a ulaşımı kolaylaşacak!

 

 

Batı Karadeniz Sahil Yolu’na ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Bakan Uraloğlu, şunları kaydetti:

 

 

“Bölünmüş yollarla ilimizi Bartın’a, Bolu’ya ve Düzce’ye bağladık. İl genelindeki bitümlü sıcak kaplamalı karayolu uzunluğunu 16 kilometreden 221 kilometreye çıkardık. Buraya gelmeden önce Zonguldak’ın iki büyük ilçesi Ereğli ve Devrek arasındaki ulaşım standardını yükseltecek olan Ereğli – Devrek Yolu’nda incelemelerde bulunduk. Mevcut haliyle 57 kilometre uzunluğunda hizmet veren yolumuzu proje ile 1,5 kilometre kısaltıyoruz ve ulaşım süresini 65 dakikadan 48 dakikaya düşürmeyi hedefliyoruz. 44,5 kilometrelik kesimini sathi kaplamalı tek yol olarak tamamladık. Kalan 11 kilometrelik kesimde yol yapım çalışmalarına devam ediyoruz.

 

 

Zonguldak’ta yapım çalışmaları devam eden en önemli karayolu projelerimizden biri hiç şüphesiz Batı Karadeniz Sahil Yoludur.  Projesinin önemli bölümü,  oluşturan Zonguldak-Kilimli-Filyos- Çatalağzı Yolu projesidir. Ortalama 7 metre genişlikteki mevcut yolun toplam 34,3 km uzunluğunda, bitümlü sıcak karışım kaplamalı bölünmüş yol projesi hazırlanmıştır. Projemizin tamamlanmasıyla birlikte yerleşim ve Filyos Limanı arasında daha güvenli ve konforlu seyahat yapılabilmesi sağlanacaktır. Böylelikle; mevcutta 45,6 kilometre olan yol 34,3 kilometreye düşecek, seyahat süresi 71 dakikadan 25 dakikaya inecektir. Güzergâh ile Sinop, Bartın ve Zonguldak illerinin Düzce, Sakarya, Kocaeli ve İstanbul’a ulaşımı kolaylaşacaktır.

 

 

İlk aşamada bu projenin Zonguldak-Kilimli arasında kalan 6,5 kilometrelik kesimini tamamlayarak 5 Şubat 2022 tarihinde hizmete sunduk. Bu yol hattında yer alan Prof. Dr. Teoman Duralı Tünellerini açtık. Ağır sanayisi olan Zonguldak ile Kilimliyi birbirine bağlayan yolda, tüneller ve bağlantı yollarıyla hızlı, konforlu ve güvenli ulaşım tesis ettik. Güzergâhta 4,5 km kısalma sağladık, 40 dakikada geçilen güzergâhı 35 dakika kısaltılarak seyahat süresini 5 dakikaya indirdik.”

 

 

Yeni istihdam alanları açacak

 

 

Sultan Abdülhamit döneminde hazırlanan ‘Anadolu'da Genel Üretim Raporu’nda dahi yer alan milletimizin 150 yıllık hayali Filyos Limanı’nı da hayalden gerçeğe dönüştürdüklerini söyleyen Bakan Uraloğlu, “4 Haziran 2021’de Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle hizmete açtık. Karadeniz hinterlandının en önemli limanı oldu. Liman, yıllık 25 milyon ton konteynır elleçleme kapasitesi ile büyük tonajlı gemilerin yeni adresine dönüştü. Ayrıca doğalgaz arama ve çıkarma çalışmaları sırasında Kanuni ve Fatih Sondaj Gemilerinin yanı sıra sismik arama ve tarama gemilerine de ev sahipliği yaptı. Hiç şüphesiz ardında yükselen organize sanayi alanıyla da bölgenin sanayi ve ticaret faaliyetlerinin gelişimine büyük katkılar sağlayacak ve yeni istihdam alanları açacak” dedi.

 

 

Demiryolu projesi ile ilgili önemli gelişme!

 

 

Yılladır merak edilen Bartın demiryolu projesine ilişkin de müjde veren Bakan Uraloğlu, “Zonguldak’ın demiryolu ağının gelişmesi için de büyük projeler hayata geçiriyoruz. İl sınırları içerisindeki 71 km’lik demiryolu hattının tamamını yeniledik. Zonguldak Gar Binasının komple tadilatını yaptık. Irmak-Karabük-Zonguldak Rehabilitasyon ve Sinyalizasyon Projesi ile demiryolu ağının hepsini yeniledik. Şimdi Irmak-Karabük-Zonguldak Elektrifikasyon Projesi ile hattı elektrikli hale getirecek çalışmalara başladık. Aynı şekilde Filyos Limanı ve Filyos Endüstri Sanayi Bölgesine İltisak Hattı Bağlantısı da sağlayacağız. Karasu Limanı–Akçakoca–Ereğli Limanı-Bartın Limanı Demiryolunun revize, etüt projesini de tamamladık” ifadelerini kullandı.

 

ETİKETLER : AK Parti
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›