Alemdar da Merkez İlçe Başkanlığı’na aday oldu

Kongre sürecindeki Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) Bartın Merkez İlçe Başkanlığı’na aday olduğunu açıklayan kadın sayısı ikiye çıktı. Yonca Alemdar da Merkez İlçe Başkanlığı’na aday olduğunu açıklarken delegelerden destek istedi.
Bu haber 2023-08-08 13:18:58 eklenmiş ve 3982 kez görüntülenmiştir.

 

Erkan Hızoğlu

 

 

CHP İl Başkanlığı’nda bir basın toplantısı düzenleyerek Merkez İlçe Başkanlığı’na aday olduğunu kamuoyu ile paylaşan Yonca Alemdar, genel seçimlerin ve Cumhurbaşkanlığı seçiminin kaybedilmiş olmasından dolayı partililer arasında moral bozukluğu ve küskünlük olduğuna işaret ederken ‘değişim’ ve ‘yenilenme’ gündemi içindeki CHP’nin bir an önce silkelenerek geçim sıkıntısı çeken halkın kurtuluş ve demokrasi mücadelesinde yanında olması gerektiğini söyledi.

 

 

“CHP, donanımlı kadrolarıyla, yapıcı-barışçı muhalefetiyle iktidarı doğruya yönlendirmeli ve iktidar olma kararlılığını sürdürmelidir” diyerek asıl hedefin yerel seçimler, bu bağlamda da Bartın’ın ‘karanlık’ olarak nitelendirdiği uzun soluklu MHP yönetiminin elinden kurtarılması gerektiğinin altını çizen Alemdar, 2019 yılında yapılan CHP Bartın Merkez İlçe Kongresi’nde de ilçe başkanlığına aday olduğunu ve seçimi çok az bir oy farkı ile kaybettiğini anımsatarak şunları söyledi:

 

 

“Asılsız ve kasıtlı söylentilere itibar etmeyin”

 

 

“Önceki adaylığıma teveccüh göstererek oy veren 143 delegemizin bana yüklediği sorumlulukla Cumhuriyet Halk Partisi Bartın Merkez İlçe başkanlığına yeniden adayım. Cumhuriyet Halk Partisi’nin altı okuna yakışan dinamik ve güçlü bir mücadele çizgisini hayata geçirebilmek için Merkez İlçe kongresinde oy verecek değerli delegelerimizin desteğine talibim.

 

 

Kongre sürecinin başlamasıyla adaylığımı açıkladım. Ancak delege seçimleri devam ederken, delege seçilmediğim için aday olamayacağıma ve hatta adaylıktan çekildiğime dair kasıtlı söylentiler başlatıldı. Bu şahıslara Parti tüzüğümüzü iyi okumalarını tavsiye ederim. Parti tüzüğümüz, herhangi bir parti üyesinin aday olabilmesi için kongre delegelerinin yüzde 10’unun imzasının yeterli olduğunu belirtir. Memnuniyetle paylaşmak isterim ki kongrede aday olabilmem için gerekli imzayı toplamış bulunuyorum. Tekrar ediyorum; Kongreye hazırım ve Bartın Merkez İlçe başkanlığına adayım. Bu tip asılsız söylentilere itibar edilmemesini rica ediyorum. Özgür iradeleriyle, hiçbir etki altında kalmadan, oylarını sadece Cumhuriyet Halk Partisi’nin gelişmesi ve güçlenmesi için kullanacağına inandığım değerli kongre delegelerine adaylığımı bir kez daha duyuruyor, desteklerini istiyorum.

 

 

“En güçlü şekilde yerel seçimlere hazırlanmak”

 

 

Genel seçimleri ne yazık ki kazanamadık. Partimiz de, partililerimiz de moral bozukluğu ve küskünlük hâkim. Gündem ise değişim, gelişim, yenilenme tartışmalarıyla meşgul.  Cumhuriyet Halk Partisi 100 yıllık bir partidir, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu partisidir. Koşullar ne olursa olsun, geçim sıkıntısı çeken ve ezilen halkın kurtuluş ve demokrasi mücadelesinde yanında olmak durumundadır. Donanımlı kadrolarıyla, yapıcı-barışçı muhalefetiyle iktidarı doğruya yönlendirmeli ve iktidar olma kararlılığını sürdürmelidir.

 

 

Önümüzde Mart 2024’te yerel seçimleri var. Hedefimiz; partimizin yaşadığı durağanlığı aşıp en güçlü şekilde yerel seçimlere hazırlanmaktır.

 

 

“15 yıllık karanlık dönemi sona erdirmeliyiz”

 

 

Bartın merkezde yerel yönetim üç dönemdir MHP’ye teslim edilmiştir. Her selde perişan olan, elektrik, internet, telefon ve su altyapıları önceki çağda kalan, ulaşımı sürekli zamlanan, turizm beldeleri yönetilemeyen, yolsuzluk söylentilerinin ayyuka çıktığı, doğal alanların talan edildiği, ırmağımızın, ormanımızın, denizimizin ve hatta fidanlığımızın ranta açıldığı, okullarımızın yıkıldığı, bu haliyle plansız kentleşmenin bir örneği olan Bartın’dan, 21. yüzyıla yakışan bir Bartın’a yüzümüzü dönmek zorundayız. Bartın’ın geleceğinden çalan 15 yıllık bu karanlık dönemi sona erdirmeliyiz.

 

 

Sadece Bartın merkezini değil, Kozcağız ve Hasankadı belediyelerini, Ulus ve Kurucaşile belediyelerinin tamamını kazanmalıyız. Artık, Cumhuriyet Halk Partisi’nin toplumcu belediyeciliğini Bartın’ın her köşesine getirmenin vakti gelmiştir. Bu seçim, o seçimdir!

 

 

“Hepsini sizin desteklerinizle gerçekleştireceğim”

 

 

Merkez İlçe başkanlığına layık görüldüğümde Bartın’ın derdini bilen, Bartın’da yaşayanlarla temas eden, liyakatli, donanımlı ve çalışkan kadrolarla bir ilçe örgütü kuracağım. İlçe yönetiminde yer almak ve emek vermek isteyen herkese kapımız açık. Kongremizde değerli delegelerin teveccühünü kazanmış tüm partililerle çalışmaya hazırım. Öncelikle kadınlar, gençler, tecrübesiyle bize yol gösterecek büyüklerimiz ve küskünler, ‘ocu-bucu’ diye etiketlenenlerin hepsinin buluşması ve güç birliği yapması için var gücümle çalışacağım. Parti çalışmalarının şeffaf, hesap verebilir şekilde yürütülmesi için çaba harcayacağım. Alınacak kararlarda, ancak ve sadece tüm partililerin fikir birliğini sağlamayı, genel merkezimiz ve vekilimizin onayını hak etmeyi ilke edineceğim. Önümüzdeki yerel seçimlerde tüm mevkilere aday olacak partili dostlarımızın seçilmesi sürecinde de İlçe örgütünün aynı şeffaf ve kolektif yaklaşımla hareket etmesini sağlayacağım. Sayın vekilimizin çalışmalarına içten ve güçlü şekilde destek olabilmek için kendim ve ilçe örgütümüzle birlikte kararlılıkla çalışacağım. Hepsini sizin desteklerinizle gerçekleştireceğim.

 

 

“Kadınlarımız örgütümüze güç katacak”

 

 

Meclisin az sayıda kadın vekilinden biri ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Vekilimiz Aysu Bankoğlu’nun Bartın’da öncülüğünü yaptığı, kadınların siyasete katılması ve öne çıkması için, örgütümüze güç katacak, Cumhuriyet kadınlarının Bartın’da daha güçlü söz sahibi olmasını sağlayacağım.21.yüzyıl kadınların yüzyılıdır. Bu vesileyle Merkez İlçe başkanlığına aday olan sevgili Fatma Mazhar’ı da tebrik ederim. Bartın’da iki kadın adayın yarışmasından çok mutlu olduğumu belirtmek isterim.

 

 

İlçe kongreleri 10 Eylül’e kadar tamamlanacak

 

 

Bartın’da Kongre takvimi yakında açıklanacak. Genel merkezimizin açıkladığı kongre takvimine göre İlçe kongreleri 10 Eylül 2023 tarihine kadar tamamlanmak durumunda. Bartın Merkez İlçe kongresi tarihi belirlendiğinde tüm partililerimiz ve medya mensupları bilgilendirilecektir.

 

 

“Tüm partililerin öneri katkı ve desteğine talibim”

 

 

Şimdiden hepinizi Bartın Merkez İlçe kongresine katılmaya ve Kongre gününü Cumhuriyet Halk Partisi’ne yakışan bir demokrasi şölenine çevirerek hep birlikte kutlamaya davet ediyorum. İlçe Kongresine kadar çalışmalarımız yoğun şekilde devam edecek, Merkez İlçe başkanlığı yolculuğumda tüm partililerimizin önerilerine, katkılarına ve desteğine talibim. Cumhuriyet Halk Partisi ve partimize gönül verenler Türkiye’nin umududur. Hepimizin yolu açık olsun. Her şey izinden yürüdüğümüz, Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emaneti olan Cumhuriyet Halk Partisi için!”

ETİKETLER : Yonca Alemdar CHP
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›