“Batı Karadeniz’de Kruvaziyer Turizmi Farkındalık Eğitimi”

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı’nca (BAKKA) Amasra başta olmak üzere bölge genelinde kruvaziyer turizminin geliştirilmesi çalışmaları kapsamında kruvaziyer turizmi ile doğrudan teması olan kurum ve kuruluşlara, sivil toplum kuruluşlarına, turizm işletmelerine yönelik 10 Ağustos 2023 Perşembe günü saat 14:00 - 16:30 arasında çevrimiçi olacak şekilde “Kruvaziyer Turizmi ve Destinasyon Yönetimi Farkındalık Eğitimi” verilecek.
Bu haber 2023-08-07 13:02:49 eklenmiş ve 3999 kez görüntülenmiştir.

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Batı Karadeniz'in eşsiz sahilleri ve tarihi yerleri, kruvaziyer turizminin bölgede giderek artmasıyla daha fazla ilgi görüyor.

 

 

Bartın, Zonguldak ve Karabük’ü kapsayan TR81 Batı Karadeniz Bölgesinin turizm potansiyelinin geliştirilmesi amacıyla; 2022 yılında liman altyapı yatırımlarını tamamlayarak kruvaziyer gemilerine ev sahipliği yapan Amasra başta olmak üzere bölge genelinde kruvaziyer turizminin geliştirilmesi çalışmaları yürütülüyor.

 

 

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) ve yerel paydaşlar işbirliğinde yürütülen çalışmalar kapsamında bu turizm alanında öne çıkan destinasyonlardaki limanlara ve liman otoritelerine ziyaretlerde bulunulmuş ve teknik incelemeler gerçekleştirilirken tecrübe paylaşımları yapılmış, görüş ve öneriler alındı.

 

 

Bu çalışmalara ek olarak kruvaziyer turizminin sürdürülebilir gelişimi için yerel farkındalığın arttırılması büyük bir önem taşırken bu kapsamda kruvaziyer turizmi ile doğrudan teması olan kurum ve kuruluşlara, sivil toplum kuruluşlarına, turizm işletmelerine yönelik 10 Ağustos 2023 Perşembe günü saat 14:00 - 16:30 arasında çevrimiçi olacak şekilde “Kruvaziyer Turizmi ve Destinasyon Yönetimi Farkındalık Eğitimi” verilmesi planlanıyor.

 

 

“Destinasyon Yönetimi, Kruvaziyer Turizmine Genel Bakış ile Kruvaziyer Hatları ve Uluslararası Kruvaziyer Etkinlikleri” konularında gerçekleştirilecek olan farkındalık eğitimiyle kruvaziyer turizminin sürdürülebilir gelişimi ve bu alanda yerel ve bölgesel farkındalığın arttırılması hedefleniyor.

 

 

Kruvaziyer Turizmi ve Destinasyon Yönetimi Farkındalık Eğitimi kapsamında; 10 Ağustos 2023 Perşembe günü saat 14:00-14.30 arasında Dr. Nazlı Kayı “Destinasyon Yönetimi”, saat 14.30-15.30 arasında Dr. Ersel Zafer Oral “Kruvaziyer Turizmi”, saat 15.30-16.00 arasında Mine Güneş Kaya “Kruvaziyer Hatları ve Uluslararası Kruvaziyer Etkinlikleri” konularında sunum yapacak. Ardından da soru ve cevap kısmıyla eğitim programı sona erercek.

ETİKETLER : BAKKA
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›