Rektör Uzun: “Gelecek bizimle başlayıp sizinle anlam bulacak”

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, eğitimin her kademesinden öğrencilerin ilgiyle takip ettiği ÜLKE TV “Genç Vizyon” programına konuk oldu. BARÜ’de birbirini besleyen bölüm ve programlarla öğrencilerin kazanımlarını geleceğe taşıması konusunda oldukça şanslı olduklarını da vurgulayan Rektör Uzun, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü mezunu Öğr. Gör. İsmail Yolcu’ya canlı yayında diplomasını ve mezun kartını teslim etti.
Bu haber 2023-08-05 11:54:38 eklenmiş ve 185 kez görüntülenmiştir.

 

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, İletişim Uzmanı Öğr. Gör. İsmail Yolcu ile Eğitimci-Yazar Süleyman Beledioğlu’nun hazırladığı “Genç Vizyon” programının canlı yayın konuğu oldu.

 

 

Eğitimin her kademesinden ilgiyle takip edilen programda soruları yanıtlayan Rektör Uzun, BARÜ’nün “Üreten Üniversite” anlayışıyla sürdürdüğü çalışmalardan bahsetti.

 

 

Üniversitenin 9 fakülte, bir yüksekokul ve 3 meslek yüksekokulunda yer alan bölümlerin anlatıldığı programda, öğrencilere kariyer planlaması noktasında bilgiler verildi.

 

 

“Öğrencilerimizden tribünde değil odağında olmasını istiyoruz”

 

 

BARÜ’nün “Öğrenci Odaklı” eğitim stratejileriyle öne çıktığını vurgulayan Rektör Uzun, “’Tribünde değil, odağında ol’ sloganını tüm bileşenlerimizle benimsiyoruz. Bu noktada düzenlediğimiz onlarca etkinlikte öğrencilerimizin tecrübelerine yenilerini eklemelerini istiyoruz. Öğrenci kulüplerimizle ufuklarını geliştirmelerini ve organizasyon yeteneği kazanmalarını sağlıyoruz. 24 saat yaşayan bir üniversiteyiz. Öğrencilerimize dünyada da örneği olan garajlar, yani çalışma alanları tahsis ediyoruz” dedi.

 

 

“Türkiye’nin en fazla öğrenci projesi üreten kurumlarından biriyiz”

 

 

Rektör Uzun, TÜBİTAK öğrenci projelerinde Türkiye’de ilk 5’te olduklarını hatırlatarak “Öğrencilerimiz 4 yılda 535 TÜBİTAK projesi üreterek üniversitemizi Türkiye’nin en fazla öğrenci projesi üreten kurumlarından biri yaptı. Kendileriyle gurur duyuyoruz. Öğrencilerimiz elektrikli otomobil, insansız hava aracı, insansız su altı sistemi, roket ve model uydu üretmeyi başardı. Biyoteknoloji, yapay zeka, eğim teknolojileri ve daha bir çok alanda ödüller aldılar” diye konuştu.

 

 

BARÜ’nün öğrencilerine sunduğu imkânlar konuşuldu

 

 

Her şeyin çok hızlı değiştiği günümüzde sadece bilgiyi aktaran değil aynı zamanda üreten bir üniversite olarak öğrencileri her noktada desteklediklerini aktaran Rektör Uzun, 7 gün 24 saat açık olan BARÜ Kütüphanesinde 100 binden fazla basılı kitap ve 8 milyondan fazla elektronik kaynak olduğunu kaydetti.

 

 

Rektör Uzun, Türkiye’nin 81 ilinden olduğu gibi dünyanın 72 farklı ülkesinden öğrencileri olan bir yükseköğretim kurumu olduklarını söyleyerek “konaklama”, “çift anadal ve yandal imkânları”, “Erasmus ve Mevlana Değişim Programları”, “7+1 ile 3+1 eğitim modeli” ve “Ar-Ge Proje Pazarı” gibi başlıklarda da açıklamalarda bulundu.

 

 

Rektör Uzun, BARÜ mezunu Yolcu’ya diplomasını verdi

 

 

BARÜ’de birbirini besleyen bölüm ve programlarla öğrencilerin kazanımlarını geleceğe taşıması konusunda oldukça şanslı olduklarını da vurgulayan Rektör Uzun, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü mezunu Öğr. Gör. İsmail Yolcu’ya canlı yayında diplomasını ve mezun kartını teslim etti.

 

 

Keyifli anların yaşandığı programda Rektör Uzun, aday öğrencileri BARÜ’ye davet ederek “Geleceğe bir adım önde başlamak isteyen, başarı hikâyesine yenilerini eklemeyi arzulayan, en önemlisi yeteneklerini en üst düzeye çıkarmak isteyen tüm aday öğrencilerimizi Bartın Üniversitesine bekliyoruz” diyerek sözlerini sonlandırdı. (Haber Merkezi)

 

ETİKETLER : BARÜ Orhan Uzun
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›