Emniyetten dolandırıcılık uyarısı!

Bartın Emniyet Müdürlüğü, vatandaşları, telefon aracılığıyla yapılan dolandırıcılık olaylarına karşı uyararak özellikle kredi ve banka kartlarına ilişkin bilgilerin telefondan tuşlama yöntemi ile kimseyle paylaşılmaması gerektiğini bildirdi.
Bu haber 2023-08-03 15:49:42 eklenmiş ve 854 kez görüntülenmiştir.

 

Erkan Hızoğlu

 

 

Bartın İl Emniyet Müdürlüğü, kendilerine her geçen gün başka yöntemler bularak vatandaşları kandıran dolandırıcılara karşı uyardı.

 

 

Konuya ilişkin olarak Bartın Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan uyarıda; “Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüzce dolandırıcılık ve bilişim suçlarının engellenmesine yönelik yapılan çalışmalarda; dolandırıcıların vatandaşlarımızdan kredi ve banka kartlarının tek kartta birleştirileceği bahanesiyle vatandaşlarımıza ait kredi veya bankamatik kartlarının son 4 hane bilgisini istediği görülmektedir. Bu sebeple, vatandaşlarımız tuşlama yöntemi ile şifre veya onay gerektiren işlemlerde, şüpheli aramaları kontrol ve teyit etmeden kişisel bilgi ve verilerini paylaşmaması önemle duyurulur” denildi.

ETİKETLER : Bartın İl Emniyet Müdürlüğü
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›