Rektör Uzun: “Öğrencilerimizi tüm çalışmalarımızın merkezine alıyoruz”

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, A Haber ekranlarında yayınlanan Eğitim Dünyası programına konuk olarak “Öğrenci Odaklı” eğitim stratejisinden bahsetti.
Bu haber 2023-08-02 15:29:38 eklenmiş ve 67 kez görüntülenmiştir.

 

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih dönemine girilmesiyle birlikte aday öğrencilerin ve ailelerinin yakından takip ettiği A Haber Eğitim Dünyası programına konuk olan Bartın Üniversitesi (BARÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Hande Bayraktar’ın sorularını cevapladı.

 

 

Rektör Uzun, doğru tercih ile aday öğrencilere önerilerde bulunduğu programda BARÜ’nün öğrencilerini merkeze alarak sürdürdüğü eğitim-öğretim çalışmalarından bahsetti.

 

 

BARÜ’nün pek çok alanda öğrenciler için önemli imkânlar sunduğunu aktaran Rektör Uzun, “Öğrenci odaklı eğitim-öğretim anlayışıyla öğrencilerimizi ideallerindeki hedeflere ulaşmaları için gayret sarf ediyoruz. Her şeyin çok hızlı değiştiği dünyamızda sadece bilgiyi aktaran değil aynı zamanda ‘üreten bir üniversite’ olarak öğrencilerimizi her noktada destekliyoruz. Çift anadal ve Yandal uygulamalarına Bartın Üniversitesi olarak büyük önem veriyoruz. Öğrencilerimizin daha iyiye ulaşmaları için onları teşvik ediyoruz. İş hayatına en iyi şekilde hazır olmaları için 3+1 ve 7+1 İş Yeri Eğitim Modelini uyguluyoruz. Teoride verilen derslerin uygulamayla pekiştirildiği bu model ile öğrencilerin iş hayatlarında bir adım önde olmaları sağlıyoruz” dedi.

 

 

Tüm araştırmacıları davet etti

 

 

Rektör Uzun, üniversitenin 2017 yılından bu yana büyük bir ilgiyle düzenlediği 6. Ar-Ge Proje Pazarı hakkında da bilgiler vererek “Bu yıl 6’ncısını gerçekleştireceğimiz BARÜ Ar-Ge Proje Pazarına lise, üniversite ve sektörden tüm araştırmacılarımızı davet ediyorum. Teknoloji geliştiren, bilimle kalkınan bir Türkiye için bir adım öne çıkmak isteyen, ‘Benim de bir fikrim var’ diyen herkesi fikirlerini ürüne dönüştürmeleri için davet ediyoruz. Ayrıca bizi tercih edecek öğrencilerimizi gelir gelmez bu ekosistemin içerisine dâhil ediyoruz. ‘Tribünde değil, odağında ol’ sloganını tüm bileşenlerimizle benimsiyor, çalışmalarımızı bu yönde ilerletiyoruz” diye konuştu.

 

 

Rektör Uzun, BARÜ’nün spor alanında aldığı başarıları da değinerek “Kısacası geleceğe bir adım önde başlamak isteyen, başarı hikâyesine yenilerini eklemeyi arzulayan, en önemlisi yeteneklerini en üst düzeye çıkarmak isteyen tüm aday öğrencilerimizi Bartın Üniversitesine bekliyoruz. Diyoruz ki gelecek bizimle başlayıp, sizlerle anlam bulacaktır” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)

ETİKETLER : BARÜ Orhan Uzun
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›