Adalet Bakanı Tunç, öğrencilerle buluştu

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara’da düzenlenen “Önce Öğrenci Tercih Destek Buluşması” programına katıldı. “Türkiye Yüzyılı gençlerin yüzyılı olacaktır” diyen Bartınlı Bakan Tunç, üniversitelerde bölüm tercihi yapacak öğrencilere hitap ederek tavsiyelerde bulundu.
Bu haber 2023-08-01 15:18:46 eklenmiş ve 368 kez görüntülenmiştir.

 

“Türkiye Yüzyılı gençlerin yüzyılı olacak”

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Türkiye’nin en genç Milletvekillerinden AK Parti İstanbul Milletvekili Rümeysa Kadak öncülüğünde üniversite öğrencileri tarafından kurulan “Önce Öğrenci” oluşumu, tercih döneminde öğrencilere yardımcı olmak için “Üniversite Tercih Destek Programı” gerçekleştirdi.

 

 

Tercih yapmak isteyen adaylara rehberlik etmek amacıyla düzenlenen tercih günlerinin Ankara ayağı, 30-31 Temmuz tarihlerinde Sincan’da düzenlendi.

 

 

Sincan Belediyesi ev sahipliğinde, Kongre ve Fuar Alanı’nda yapılacak olan programla 30’dan farklı akademisyen ve bölüm uzmanlarından danışmanlık desteği ile 12 uzman konuşmacıdan tecrübe aktarımı gerçekleştirildi.

 

 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Bartınlı Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Savunma Sanayii Bakanı Haluk Görgün, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı ve TBB Başkanı Yücel Yılmaz ile alanında başarılı birçok isim Sincan’da gençlerle buluştu.

 

 

Tercih yapacak öğrencilere tavsiyelerde bulundu

 

 

TBMM 23, 24, 25, 26 ve 27. Yasama Dönemlerinde AK Parti Bartın Milletvekili seçilen, milletvekilliği sırasında TBMM Adalet Komisyonunda Adalet Komisyonu Başkanı olarak görev yapan 27 . Yasama Döneminde da AK Parti Grup Başkanvekili görevine seçilen siyasetin usta isimlerinden Tunç, 2023 Seçimleri sonrasında Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin İkinci dönemi kabinesinde Adalet Bakanı olarak atandı.

 

 

Bakanlık göreviyle tüm Bartın’ı gururlandıran Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Başkent Ankara’da gençlerle bir araya geldi. Ülkenin geleceği olan gençlerle tercih destek etkinliğinde bir araya gelen Bakan Tunç, üniversitelerde bölüm tercihi yapacak öğrencilere hitap ederek tavsiyelerde bulundu.

 

 

“Gençlerimize, hayallerine giden yolda eşlik ediyoruz”

 

 

Öğrenciler tarafından yoğun ilgi gören programın ardından kısa bir değerlendirmede bulunan Bakan Tunç, “Sincan Belediyesi kongre ve Fuar Alanı'nda düzenlenen ‘Önce Öğrenci Tercih Destek Buluşması’ kapsamında İstanbul Milletvekili Rümeysa Kadak ile birlikte Üniversite tercihi yapacak olan öğrenci kardeşlerimizle bir araya geldik.

 

 

Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi, büyük ve güçlü Türkiye'nin Türkiye Yüzyılı'nın taşıyıcı unsuru olarak görüp gençlerimize, hayallerine giden yolda eşlik ediyoruz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde temel hedefimiz; fikirleri, iradesi, eylemleri ve azmiyle, gençlerin omuzlarında yükselen bir Türkiye inşa etmektir. Türkiye Yüzyılı gençlerin yüzyılı olacaktır. Genç kardeşlerimizin üniversite tercihlerinin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

ETİKETLER : Yılmaz Tunç
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›