İl Koordinasyon Kurulu, yılın 3. Toplantısı’nı gerçekleştirdi

Bartın’da 2023 Yılı İl Koordinasyon Kurulu’nun 3. Toplantısı Vali Dr. Nurtaç Arslan başkanlığında yapıldı. Toplantıda Bartın’daki yatırımlara ilişkin değerlendirmede bulunan Vali Arslan, 2023 yılı ilk altı aylık dönemi içerisinde; 28 milyar 427 milyon TL tutarında 320 proje yapıldığını, bu projelere tahsis edilen ödenek miktarının 2 milyar 489 milyon TL olduğunu, bu ödeneklerden 896 milyon 483 bin TL harcama yapılarak yüzde 36’lık bir nakdi gerçekleşme sağlandığını, bu süreçte 320 projeden 32’sinin tamamlandığını, 170 projede faaliyetlerin devam ettiğini, 41 projenin ihale aşamasında olduğunu ve 71 projede ise çalışmalara başlanılacağını kaydetti.
Bu haber 2023-07-28 16:34:31 eklenmiş ve 622 kez görüntülenmiştir.

 

320 projeden 32’si tamamlandı

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

2023 Yılı İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Vali Dr. Nurtaç Arslan başkanlığında Valilik 12 Divan Toplantı Salonu’nda yapıldı.

 

 

Kamu kuruluşlarının yatırımlarının izlenmesi, çalışmalarının koordine edilmesi, il düzeyindeki yatırımların daha etkin bir şekilde yürütülmesini sağlamak amacıyla düzenlenen toplantıya Bartın Belediye Başkanı Hüseyin Fahri Fırıncıoğlu, Rektör Vekili Prof. Dr. Mehmet Zahmakıran, Vali Yardımcısı Miraç Akbulut, Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Karakaya, Ulus Kaymakamı Mehmet Sadık Kılıç, Amasra Kaymakamı Kadir Perçi, Kurucaşile Kaymakamı Selim Eser, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Ersin Aslan, İl Emniyet Müdürü Şakir Engin Korkmaz, Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Grup Komutanı Bnb. Yavuz Daylak, İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, Kurucaşile Belediye Başkanı Mehmet Zihni Sayın, Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun, Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman, Kumluca Belediye Başkanı İsmail Can, Abdipaşa Belediye Başkanı Yaşar Dönmez, Hasankadı Belediye Başkanı Şeref Emiroğlu, İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü Ahmet Kutluhan, yatırımcı kuruluşların bölge müdürleri, il müdürleri, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Balık ile Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Yılmaz Akdeniz katıldı.

 

 

28 milyar 427 milyon TL’lik 320 proje

 

 

Yatırımların ve sosyo-ekonomik gelişmelerin izlenmesi, koordinasyonu, yerel ve bölgesel kalkınma bakımından değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda; İlimizde gerçekleştirilen yatırımlar hakkında genel bir değerlendirme yapan Vali Arslan, İlimizde 2023 yılı ilk altı aylık dönemi içerisinde; 28 milyar 427 milyon TL tutarında 320 proje yapıldığını, bu projelere tahsis edilen ödenek miktarının 2 milyar 489 milyon TL olduğunu, bu ödeneklerden 896 milyon 483 bin TL harcama yapılarak yüzde 36’lık bir nakdi gerçekleşme sağlandığını, bu süreçte 320 projeden 32’sinin tamamlandığını, 170 projede faaliyetlerin devam ettiğini, 41 projenin ihale aşamasında olduğunu ve 71 projede çalışmalara başlanılacağını belirtti.

 

 

Belediyelerden 34,8  milyon TL bedelli 12 proje

 

 

Bu projeler dışında Belediyeler tarafından 34,8  milyon TL bedelli 12 projenin yürütüldüğünü, bunlardan 6’sının bitirildiğini 6’sında ise  çalışmaların devam ettiğini aktaran Vali Arslan, yatırımların tahsis edilen ödenekten yapılan harcama miktarlarına göre sektörel değerlendirmesini de yaparak; 362,2 milyon TL ile ilk sırada Tarım-Orman sektörünün, sonrasında 260,6 milyon TL ile ulaştırma sektörü, 183,7 milyon TL ile sağlık sektörü, 39,4 milyon TL ile eğitim-kültür-spor sektörü ve 27,2  milyon TL ile diğer kamu hizmetleri sektörünün yer aldığını belirtti.

 

 

2024’ün planlaması yapıldı

 

 

Vali Arslan, yatırım programlarının uygulanması, koordinasyonu ve izlenmesinde görevli kurumlara yapmış oldukları çalışmalar için teşekkür ederken 2023 yılı yatırımlarının gerçekleşme durumları ile 2024 yılında planlanan yatırımlarla ilgili yapılan bilgilendirme sunumlarının ardından toplantı, görüş ve önerilerle sona erdi.

ETİKETLER : Nurtaç Arslan Bartın Valiliği
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›