Özel bireyler “Engelsiz Survivor”da yarıştı!

Bartın’da Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Gündüz Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğü tarafından engelsiz yaşama destek vermek amacıyla TOKİ Kent Ormanında "Engelsiz Survivor” yarışması düzenlendi. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün organize ettiği “Engelsiz Survivor” müsabakalarında ilimizde yaşayan özel bireyler, 5 kategoride yarışırken etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.
Bu haber 2023-07-28 15:19:54 eklenmiş ve 603 kez görüntülenmiştir.

 

Erkan Hızoğlu

 

 

Bartın’da yaşayan engelli ve özel bireylerin sosyal hayata katılımını arttırmak amacıyla Bartın Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nce “Engelsiz Survivor” etkinliği gerçekleştirildi.

 

 

Bartın TOKİ Kent Park alanında gerçekleştirilen müsabakalarda özel bireyler, lastik atlama, koşu, halat köprü, denge tahtası gibi branşlarda mücadele etti.

 

 

İlimizde bulunan 7 rehabilitasyon merkezinden 5’er öğrenci olmak üzere 35 katılımcının yarıştığı etkinlikte renkli görüntüler ortaya çıkarken dereceye giren yarışmacılara Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan ve protokol üyelerinin katılımıyla madalyaları takdim edildi.

 

 

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hüseyin Özdemir, yarışmayla ilgili yaptığı açıklamada, ilimizde yaşayan engelli bireylerin sosyal hayata katılımını amaçladıkları etkinliğin ilgi gördüğünü ifade ederken olumlu geri dönüşler aldıklarını söylerken “Engelli bireylerin topluma kazandırılması ve sosyal hayata dahil edilmesi için bu tür etkinliklerin önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu müsabakalar, özel bireylerin yeteneklerini sergileme ve kendilerini ifade etme fırsatı sunuyor. Ayrıca toplumda farkındalık oluşturarak, engelli bireylerin daha fazla desteklenmesine katkı sağlıyor” dedi.

 

 

Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan da yaptığı konuşmada, “Engelli bireyler bizim en değerli varlığımızdır. Onlara her türlü desteği sağlamalıyız. Bu müsabakalar, özel bireylerin yeteneklerini sergileme ve kendilerini ifade etme fırsatı sunuyor. Ayrıca toplumda farkındalık oluşturarak, engelli bireylerin daha fazla desteklenmesine katkı sağlıyor” ifadelerini kullandı.

 

 

Müsabakalar, aileler tarafından da büyük ilgi gördü. Aileler, çocuklarının müsabakalarda mücadele etmesinden dolayı çok mutlu olduklarını ifade etti.

ETİKETLER : Bartın Aile Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Bartın TOKİ Kent Park
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›