Aylık mutat toplantısı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi

2023 Yılı Temmuz ayı, aylık mutat toplantısı Din görevlileri ve Kur’an Kursu öğreticilerin katılımıyla gerçekleştirildi. Bartın İl Müftüsü Ömer Keskin, Merkez Camii ve Külliyesi için din görevlilerinden destek isteyerek “Bu cami sadece camilerde topladığımız paralarla yürümez. 6 bin 500 metrekare kapalı alan. Bu konuda biraz daha yoğun desteğinize ihtiyacımız var” dedi.
Bu haber 2023-07-21 10:13:06 eklenmiş ve 58 kez görüntülenmiştir.

 

“Bu konuda biraz daha yoğun desteğinize ihtiyacımız var”

 

 

2023 Yılı Temmuz ayı, aylık mutat toplantısı Din görevlileri ve Kur’an Kursu öğreticilerin katılımıyla Bartın Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

 

 

Toplantı Ustaoğlu Köyü Camii İmam Hatibi Ersin Kaynak’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

 

 

Sunumlar gerçekleştirildi

 

 

Kur’an tilavetinin ardından, Bartın Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Bartın Şubesi temsilcisi olarak kurban emanetlerimizi yerlerine dağıtmak için Çad’a din görevlisi olarak giden Manevi Rehber Mustafa Bebek’in sunumuyla program devam etti.

 

 

İl Müftü Yardımcıları Hulusi Güner ve Abdullah Uzel, Başkanlık’tan gelen talimatlar ve birim planlamaları ilgili sunumlarını gerçekleştirdiler.

 

 

Birimlere ait sunumlardan sonra Bartın İl Müftüsü Ömer Keskin gündemle alakalı sunumunu gerçekleştirdi.

 

 

Toplantıda konuşan Müftü Keskin, Merkez Camii ve Külliyesi için din görevlilerinden destek isteyerek “Bu cami sadece camilerde topladığımız paralarla yürümez. 6 bin 500 metrekare kapalı alan. Bu konuda biraz daha yoğun desteğinize ihtiyacımız var” dedi.

 

 

Geçtiğimiz Cumartesi günü 15 Temmuz’un yıl dönümü olduğunu ifade eden Keskin, “15 Temmuz’u yaşadık. Cumartesi yıl dönümü idi. Allah bir daha devletimize, milletimize böyle acılar yaşatmasın” diye konuştu.

 

 

“Bağlı olalım ama bağımlı olmayalım”

 

 

“Müslüman hiç kimseye aklını kiraya vermeyecek” diyen  Müftü Keskin, “Bir daha 15 Temmuzlar yaşamamak için Müslüman hiç kimseye aklını kiraya vermeyecek. Bir cemaatimiz olabilir, ama cemaatçilik yapmayacağız. Hiçbir cemaat Türkiye’den, Ümmetten daha değerli değildir. Cemaatimiz olsun ama cemaatçilik yapmayalım. Bağlı olalım ama bağımlı olmayalım. Allah ve Resulüne iman ediyoruz. Seveceğiz ama iman etmeyeceğiz. İman Allah’a olur, Resulüne olur. Herkes insandır, beşerdir, şaşar. Bu konuda biraz daha uyanık olmamız gerekir” ifadelerini kullandı.

 

 

Toplantı sonunda naklen Müftülüğe atanan Murakıplar Nazmiye Kaymak, Ahmet Yurgün, Musab Sarı ve Vaiz Hatice Reyhan Uğur din görevlileri ile tanıştı.

ETİKETLER : mutat toplantısı
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›