424 konutluk TOKİ projesinde sona gelindi!

Bartın’da Dallıca bölgesinde sona gelinen TOKİ Konutları için çevre düzenlemesi yapıldığını belirten AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, “Türkiye Yüzyılı için çalışmaya devam ediyoruz” dedi.
Bu haber 2023-07-08 16:12:30 eklenmiş ve 1137 kez görüntülenmiştir.

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, yöresel mimariye uygun şekilde inşa edilen 424 adet konut, cami, ticaret merkezi ve 16 derslikli ilkokuldan oluşan Dallıca’daki TOKİ Konut projesinde sona yaklaşıldığını söyledi.

 

 

Dallıca’da yüzde 84’ü tamamlanarak inşaat çalışmaları devam eden 424 adet konut inşaatında çevre düzenleme çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Aldatmaz, Türkiye Yüzyılı için çalışmaya devam ettiklerinin altını çizdi.

 

 

 AK Parti Bartın Milletvekili Aldatmaz, TOKİ Konutlarının yapımına ilişkin “30 Temmuz 2019 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca yapım ihalesi gerçekleştirilen Dallıca Konutları Projesi kapsamında Tünel Kalıp Sistemiyle 424 Adet Konut, Konvansiyonel Kalıp Sistemiyle; 1'er Adet Cami, Ticaret Merkezi ve İlkokul İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi yapımında artık sona gelindi. Projenin yüzde 84’ü tamamlandı, geri kalan kısım da en kısa sürede tamamlanacak. Konutların 300 adeti 2+1, 124 adeti 3+1 planında inşa edildi. Bartın’ın mimari dokusu dikkate alınarak tasarlanan projede; zemin kat seviyesinde taş kaplamalar, dekoratif pencereler, söveler, kat silmeleri ve söve gibi özellikler modernize edilerek uygulandı. Yöresel ve yatay mimari tarzda inşa edilen projeyle mahalle kurgusu oluşturuldu. Bartın, yerleşim alanıyla, okulu, dükkânları, camisi, parkı, peyzajı, oyun ve spor alanlarıyla, nitelikli sosyal çevre imkânı sunan, aynı zamanda kente değer katacak yeni bir yaşam merkezine kavuşacak. Bartın Irmağı üzerinde inşa ettiğimiz TOKİ Köprüsü’yle de birlikte bölgeye ulaşımı da kolaylaştırdık.  Şantiyede çalışan tüm teknik personele ve işçilerimize kolaylıklar diliyorum. Türkiye Yüzyılı için çalışmaya devam ediyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

ETİKETLER : TOKİ Yusuf Ziya Aldatmaz
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›