İlanların sıfır atanlar dikkat!

Ticaret Bakanlığı, satış bedelinden sıfır atılarak verilen araç ilanlarına para cezası uygulanacağını duyurdu. Uygulama Bartın’daki araç satıcıları için de geçerli olurken aykırı ilan veren satıcılara ilan başına 300 bin TL’ye kadar idari para cezası uygulanabilecek.
Bu haber 2023-07-08 16:10:02 eklenmiş ve 1130 kez görüntülenmiştir.

 

Ticaret Bakanlığı ikinci el araçlarla ilgili düzenleme sonrasında aldatıcı ilanlara ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

 

Bartın’da araç satacakları da yakından ilgilendiren açıklamada aldatıcı ilan verenlere ilan başına 300 bin TL’ye kadar idari para cezası uygulanabileceği vurgulandı.

 

 

Açıklamada ikinci el motorlu kara taşıtlarının üretici veya distribütör tarafından tavsiye edilen güncel satış fiyatının üzerinde bir fiyattan ilan yoluyla pazarlanmasına 1 Ocak 2024’e kadar kısıtlama getirildiği hatırlatılarak, “Bu düzenlemeye aykırı her bir ilan Bakanlığımızca ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti kabul edilecek ve bu ilanları verenler hakkında ilan başına 300 bin TL’ye kadar idari para cezası uygulanabilecektir” denildi.

 

 

Bartın’daki oto galericileri de ilgilendiren söz konusu açıklamada; “Ancak, düzenlemenin yayımlanmasıyla birlikte, ilan sitelerinde taşıt ilan fiyatlarının sıfır atılarak girildiği veyahut güncellendiği tespit edilmiştir. Ayrıca, bu nitelikteki ilanlara ilişkin sosyal medyada yer alan haberler Bakanlığımıza ulaşmaktadır. Söz konusu düzenlemeyi dolanmak amacıyla hem tüketiciyi aldatıcı ve yanıltıcı hem de gerçeklik taşımayan bu nitelikteki ilanlar da söz konusu ilan kısıtlaması kapsamında değerlendirilecek ve bu ilanları verenler hakkında Bakanlığımızca idari para cezası uygulanabilecektir. Bu kapsamda, Bakanlığımızca, ilan platformlarıyla görüşmeler yapılmış ve ilan girişlerinde üyelerinin bu kısıtlama kapsamında uyarılması ile bu hususta gerekli tüm tedbirlerin alınması konusunda uyarılarda bulunulmuştur.

 

 

Bakanlığımızca otomotiv sektöründe gerçekleşen stokçuluk eylemleri ve fahiş fiyat uygulamalarıyla mücadele kapsamında, tüketici mağduriyetlerine sebep olan uygulamaları ortadan kaldırmak adına her türlü ilave tedbirin alınmasına devam edilecektir” ifadelerine yer verildi. (Haber Merkezi)

ETİKETLER : Bartın Ticaret Bakanlığı
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›