Ekmek zammı kapıda!

Bartın’da Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Yılmaz Akdeniz başkanlığında ekmekte belirlenecek yeni fiyatlar için toplantı yapıldı. Söz konusu komisyon toplantısında ekmeğe zam oranı ve ekmekte yeni fiyatlar belirlenirken Ticaret Bakanlığı’ndan onay beklendiği belirtildi.
Bu haber 2023-07-07 15:39:51 eklenmiş ve 1232 kez görüntülenmiştir.

 

Yeni fiyatlar belirlenirken Ticaret Bakanlığı’ndan onay bekleniyor

 

 

Erkan Hızoğlu

 

 

Bartın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Yılmaz Akdeniz, ekmekte belirlenecek yeni fiyatlar için Ticaret İl Müdürü Erhan Özcan, Bakkallar Bayiler Odası Başkanı Barış Özkan, İl Tarım Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürü Özgün Toprak ve Bartın Belediyesi Zabıta Müdür Yardımcısı Remzi Yiğit ile bir araya geldi.

 

 

Bartın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Yılmaz Akdeniz, komisyon toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

 

 

Ekmekte yeni fiyat tarifesinin belirlendiğini kaydederek Ticaret Bakanlığı’ndan onay beklendiğini dile getiren Akdeniz, yeni ekmek fiyat tarifesinin önümüzdeki günlerde duyurulacağını belirtti.

 

 

“Esnafımızı ve tüketiciyi düşünerek fiyat belirledik”

 

 

Yeni tarife belirlenirken esnaf ve sanatkarı mağdur etmeden, tüketiciyi düşünerek hareket edildiğini vurgulayan Bartın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Akdeniz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

 

 

“Girdi maliyetlerinde yaşanan artış üzerine fırıncı esnafları, Bartın Bakkallar Bayiler Esnaf Odası aracılığıyla Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği'nden ekmek fiyatlarının yeniden ele alınmasını talep etmiş ve istenilen yeni fiyat tarifesinin birliğe sunulmasından itibaren, Ticaret İl Müdürü Erhan Özcan, Bakkallar Bayiler Odası Başkanı Barış Özkan, İl Tarım Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürü Özgün Toprak ile Bartın Belediyesi Zabıta Müdür Yardımcısı Remzi Yiğit ’den oluşan komisyon birliğimizde ekmek zam talebi ilgili toplantısı gerçekleştirilmiş olup, esnafımızı ve tüketiciyi düşünerek fiyat belirledik.

 

 

“Yeni ekmek fiyat tarifesi duyusu ayrıca yapılacak”

 

 

Yapılan değerlendirme sonucu komisyon kararı Birliğimiz ve Türkiye Fırıncılar Federasyonu tarafından onaylanmış olup karar Ticaret Bakanlığı’na gönderilmiştir. Ticaret Bakanlığının görüşünün alınmasını müteakiben ekmek fiyat tarifesi Bartın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nce uygun bulunması halinde onaylanarak yürürlüğe girmektedir. Yeni ekmek fiyat tarifesi duyusu ayrıca yapılacak olup, Bartın sınırları içerisindeki esnaf ve sanatkarın kullandığı tarifeleri belirlemede tek yetkili olan Bartın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği bu yetkisini kullanırken her zaman esnaf ve sanatkarı mağdur etmeden, tüketiciyi yani halkımızı düşünerek hareket etmiştir. Birliğimiz, bundan sonra da bu anlayışla hareket edecek halkımızın ve esnaf ve sanatkarımızın mağdur olmaması için azami çaba gösterecektir.”

ETİKETLER : Bartın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yılmaz Akdeniz
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›