Sera Demonstrasyonu Tarla Günü gerçekleştirildi

Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında kurulan serada tarla günü gerçekleştirildi. Programda konuşan Bartın Tarım ve Orman İl Müdürü Yasin Önder, “Birim alanda en yüksek kazanımı sağlamak için ekibimle birlikte tüm gayretimizle sahadayız. Var olan potansiyelimizi daha dinamik ve üretken hale getirmeye çalışıyoruz” dedi.
Bu haber 2023-07-03 12:39:40 eklenmiş ve 26 kez görüntülenmiştir.

 

“Tüm gayretimizle sahadayız

 

 

Erkan Hızoğlu

 

 

Tarım ve Orman Bakanlığı’nca yürütülmekte olan, bir kısım finansmanı Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu (IFAD) tarafından karşılanan Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında kurulan serada tarla günü gerçekleştirildi.

 

 

Düzenlenen etkinliğe Bartın Tarım ve Orman İl Müdürü Yasin Önder, İl Müdür Yardımcısı Vekili Teoman Tuğ Pehlivan, Kırsal Kalkınma Şube Müdürü Oktay Acıbal, proje yararlanıcıları, çiftçiler ile kurum personeli katıldı.

 

 

Bilinçli üretim modeli yaygınlaştırılıyor

 

 

2022 yılında kurulan 16 adet 250 metrekare serada üretim devam ediyor. İl Müdürlüğü teknik personellerinin düzenli olarak destek verdiği seralarda dikimden hasada kadar tüm işlemler kayıt altına alınırken bilinçli üretim modeli yaygınlaştırılıyor.

 

 

“Dinamik ve üretken hale getirmeye çalışıyoruz”

 

 

İl Müdürü Önder, “İlimiz gibi küçük ve parçalı tarım arazisine sahip yerler dezavantajlıdır.  Birim alanda en yüksek kazanımı sağlamak için ekibimle birlikte tüm gayretimizle sahadayız.  Var olan potansiyelimizi daha dinamik ve üretken hale getirmeye çalışıyoruz ”diye konuştu.

 

 

Memnuniyetini dile getirdi

 

 

Ulus İlçesi Yenikışla Köyü’nde demonstrasyon olarak kurulan serada yazlık ekiliş olarak fasulye yetiştiriciliği yapan kadın çiftçi Havva Seyhan, Alçak tünel seralarla karşılaştırdığında verimin arttığını, nemden dolayı yaşanan hastalıklarla karşılaşmadığını ve modern serasından memnuniyetini dile getirdi.

 

 

Üreticilerin serası gezildi, soru ve cevaplar sonrası etkinlik sona erdi.

ETİKETLER : Tarım ve Orman Bakanlığı Yasin Önder
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›