Bartın’ın ikram aracı hazır!

Türk Kızılay’ı Bartın Şubesine yeni bir ikram aracı kazandırıldı. Bartın’a kazandırılan ikram aracı ile olası bir afet durumunda afet bölgesine sıcak çorba ve çay ikramı başta olmak üzere beslenme hizmeti verilebilecek. Araç tanıtım toplantısında konuşan Türk Kızılay Bartın Şube Başkanı Dr. Önder Recep Acıbal, Kızılay’ın, Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında beslenmeden sorumlu olduğunu ifade ederek, “Böyle bir aracımızın ilimizde olması kapasitemizi hızlandırmış olacak. Hemen ikram aracımızla bölgeye intikal edebileceğiz. Devletimizin sıcak yüzünü her zaman Kızılay’ımızla beraber göstermiş olacağız” derken ayrıca Bartın halkına da çağrıda bulunarak gönüllülere ihtiyaç duyduklarını vurguladı.
Bu haber 2023-06-19 16:10:04 eklenmiş ve 367 kez görüntülenmiştir.

 

Acıbal’dan gönüllülük çağrısı!

 

 

Kübra Nur AK

 

 

Türk Kızılay Bartın Şubesi’ne, Kızılay Genel Merkezi ve hayırseverlerin desteği ile kazandırılan ikram aracı için tanıtım toplantısı düzenlendi.

 

 

Türk Kızılay’ı Bartın Şubesi’nde düzenlenen tanıtım programında Türk Kızılay Bartın Şube Başkanı Dr. Önder Recep Acıbal araç ile ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

 

 

Acıbal, Bartın’da bir eksikliği giderdiklerini ifade ederek olası bir afet durumunda afet bölgesine gecikme olmadan sıcak çorba ve çay başta olmak üzere beslenme hizmeti sağlayabileceklerini ifade etti.

 

 

“İkram aracımızla bölgeye intikal edebileceğiz”

 

 

Kazandırılan ikram aracının toplumsal olaylar, afetler ve etkinliklerde kullanılacağını söyleyen Acıbal, şunları kaydetti:

 

 

“Bugün Türk Kızılay Bartın Şubesi olarak gururlu ve mutlu bir gün yaşıyoruz. İlimizin afet kapasitesine destek olmak amacıyla hem de şubemizin yürüttüğü faaliyetleri geliştirmek adına güzel bir gün. Bugün ikram aracımızı hafta sonu itibariyle teslim aldık. Geçtiğimiz hafta sonu yaptığımız anma gecesinde de sayın Valimize bu müjdeyi arz etmiştik. İlimizin böyle bir ikram aracı kazanması için yıllar içerisinde çeşitli çalışmalar yapılmıştı. Bir dönem Müge Anlı ve dostlarından da bu çalışma için destek istenmiş ama olamamıştı. Sonrasında ilimizin yaşadığı sel afetleri ve bu bölgenin sık afet yaşayan bir bölge olması Genel Merkezimizin de dikkatindeydi. Bizlerin de gayretli çalışmalarıyla bu bölgede böyle bir aracın olması kanaati oluştu. Destek verdiler. Bundan 6 ay önce aracımız geldi. Bu aracımızın tefrişi için  bağış  çalışması yaptık ama bu esnada Kahramanmaraş merkezli depremler meydana geldi. Bizler de bu aracı panelvan olarak bölgeye yardım malzemeleri gönderdik daha sonrada bölgede kullanılması için genel merkezimize teslim ettik. O dönemde bölgeye ulaşan ilk öncü araç bizim oldu. Deprem bölgesinde görevini tamamlayan aracımız yeniden Bartın’a geldi. Burada şöyle bir heyecanı yaşıyoruz. Öncelikle bizler bir afet olduğu zaman bölgeye ilk intikal eden grubuz. Türkiye Afet Müdahale Planı diye bir plan var. Hepimiz devletin bu planına uyuyoruz. Kızılay da bu planda beslenmeden sorumlu. Aynı zamanda beslenmede ana çözüm ortağı. Beslenme bizden soruluyor. İlk ekibimiz öncü ekip olarak gidiyor. Sonra bölgeden destek alıyoruz. Bölgemiz Düzce. Oradan profesyonel ekipler intikal ediyor. Bir afet olduğunda insanlara sıcak çorba ve çay ikramı belli bir saat sonra başlıyor. Böyle bir aracımızın ilimizde olması kapasitemizi bu anlamda hızlandırmış olacak. Hemen ikram aracımızla bölgeye intikal edebileceğiz. Devletimizin sıcak yüzünü her zaman Kızılay’ımızla beraber göstermiş olacağız.”

 

 

Gönüllülere ihtiyaç var!

 

 

Ayrıca Kızılay olarak gönüllülere ihtiyaçlarını olduğunu da ifade ederek herkesi Kızılay Şubesi’ne gönüllü olmaya davet eden Acıbal, “Bizler gönüllüyüz, yönetim kurulu gönüllü, herhangi bir ücret almıyoruz. Kadın kollarımız, Genç Kızılay’ımız, iki aşçımız var hepsi gönüllü. Yine bu tarz gönüllülere ihtiyacımız var. Sizlere aracı tanıtırken her şeyi aracın yapamayacağını bunun yanında gönüllülere ihtiyacımız olduğunu söylemek isterim. Gönüllü desteğinin Bartın’da artması gerekiyor. Biz çağrı yapıyoruz. Enerjilerini yardım faaliyetlerine ayırabilecek gençlerimizi özellikle, yine meslek kollarından aşçılar, psikologlarımız, sağlık sektöründeki arkadaşlarımızın da bizlere desteklerini bekliyoruz. Çünkü bir afet anında faaliyet yapabilmek için birlikte hareket etmek gerekiyor. Dönüşümlü hizmet etmek gerekiyor. Bir aşçı yetmiyor mesela ya da 20 gönüllü yetmiyor, sürekli dönüşüm, enerji gerekiyor. En son sel afetinde biz Eskişehir’den ya da Bursa’dan gönüllü desteği aldık. Otobüslerle gönüllü geldi. Biz isterdik ki aslında Bartın içerisinden bir gönüllü akını olsun. Bunu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Gönüllülük anlamında herkesin Bartın Şubeye desteğini bekliyoruz. Kızılay’ın faaliyetleri aslında çok geniş.  Bunlardan bir tanesi afetteki beslenme. Aracımız da onunla alakalı. Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında AFAD’ın koordinesinde çalışıyoruz. Kamuya yarar sağlayan bir derneğiz. 155 yıldır bir çok afetten yüz akıyla çıkmış olan Kızılay’ımıza herkesin desteğini rica ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

ETİKETLER : Türk Kızılay Bartın Şubesi Önder Recep Acıbal
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›