Kurban Bayramı öncesi şap paniği!

Bartın il genelinde şap hastalığı tespit edilmesi nedeniyle Akçamescit Hayvan Pazarı ile Ulus İlçesi Abdipaşa Beldesi Hayvan Pazarının ikinci bir emre kadar kapatıldı.
Bu haber 2023-06-19 15:57:12 eklenmiş ve 59 kez görüntülenmiştir.

 

Akçamescit ve Ulus Hayvan Pazarı ikinci bir emre kadar kapatıldı

 

 

Erkan Hızoğlu

 

 

Bartın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada Bartın il genelinde şap hastalığı tespit edilmesi nedeniyle Akçamescit Hayvan Pazarı ile Ulus İlçesi Abdipaşa Beldesi Hayvan Pazarının ikinci bir emre kadar kapatıldığı duyuruldu.

 

 

Yapılan açıklamada tedbirlere uymayanlar hakkında 46 bin159 TL idari para cezası uygulanacağı belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 

 

"Bartın İl genelinde şap Hastalığı tespiti nedeniyle Bartın Merkez Akçamescit Hayvan Pazarı ile Ulus İlçesi Abdipaşa Beldesi Hayvan Pazarı ikinci bir emre kadar kapatılmıştır. Müdürlüğümüzce İdari ve fenni tedbirler alınmış olup aşılama çalışmaları başlatılmıştır. Tedbirlere uymayanlar hakkında 5996 sayılı Kanun gereğince 46 bin 159 TL idari para cezası uygulanacaktır. İşletmenize hastalık bulaşma ihtimaline karşı hastalık sürecinde alınan tedbirlere uyulması, hayvanlarınıza ŞAP aşısı yaptırılması önem arz etmektedir. Üreticilerimize ve tüm sektör paydaşlarına önemle duyurulur."

ETİKETLER : Bartın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›