İhsanoğlu Köyü Bartın’a artık bağlanmak istiyor!

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı İhsanoğlu Köyü’nde, Bartın’a bağlanmak için 2013 yılında referandum yapıldı. 501 seçmenin oy kullandığı referandumda 477 evet, 22 hayır çıkarken 2 oy da geçersiz sayıldı. Ama hem 6 yıl önce yapılan referanduma hem de köy halkının yıllardır dile getirdiği talebe rağmen İhsanoğlu Köyü Bartın’a bağlanamadı. Köy halkı bu taleplerini EYBEY Medya aracılığıyla bir kez daha dile getirdi.
Bu haber 2019-07-25 16:09:30 eklenmiş ve 669 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Bartın’a 20 kilometre, bağlı olduğu Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine ise 26 kilometre uzaklıkta bulunan İhsanoğlu Köyü, Bartın’a bağlanmak istiyor.

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesine bağlı İhsanoğlu Köyü'nde, Bartın iline bağlanmak için 2013 referandum yapıldı. 6 yıl önce İhsanoğlu İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirilen 501 seçmenin oy kullandığı referandumda 477 evet, 22 hayır çıkarken 2 oy da geçersiz sayıldı.

 

Köy halkı müjdeli bir haber bekliyor

 

Köy halkı yıllardır beri resmi olarak Bartın’a bağlanmaya çalıştıklarını ifade ederken iki il arasında sürüncemede kalan bu talepleri için artık müjdeli bir haber beklediklerini söyledi.

Bartın’a bağlanma taleplerini EYBEY Medya aracılığyla bir kez daha dile getiren köy halkı, “Bartın’a bağlanmak için zaten referandum yaptık, halkımızın yüzde 95’i Bartın’a bağlanmak istiyor. Bartın bize 20 kilometre, Zonguldak’ın en yakın ilçesi ise 26 kilometre mesafededir. Bizler sadece Zonguldak’ın nüfusuna kayıtlıyız ama köyümüz var olalı Bartın’da işlerimizi görüyoruz. Çocuklarımızı Bartın’da okutmak için ikametgah değiştirmek zorunda kalıyoruz. Buradan 10-15 dakika gibi kısa sürede Bartın’a gidiyoruz. Pazar, hastane, postane, bankalar ile ilgili her işimizi Bartın’da hallediyoruz. Bu konuda artık idarecilerin ve siyasilerin girişimde bulunmasını istiyoruz.” diye konuştu.

Köy halkının bu talebi Bartın İl Genel Meclisi’nden onay alırken Zonguldak İl Genel Meclisi’nden olumsuz karar çıkarken Zonguldak’taki siyasilerin bu işe engel olduğu iddia edildi.

ETİKETLER : Bartın İhsanoğlu Köyü Çaycuma Zonguldak
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›